Alıntı biancoangelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hocam hadi sizin hesapladığınız yoldan gidersek.... Ben kısaca şöyle diyeyim benim araç 197 kuruş yakmış varın hesabı siz yapın. yada ben yapayım 2140 değilde 2200 km olsun... ve 200 kr yaksın araç. 2200x0.20 = 440 TL yapar... Hadi 60 Tl de güvence için koysun benzin. tam 500 Tl ye gider gelir üstüne benzin kalır ... (İyide adam 1070 km yol yapacam diyor totalde.....Totalde 1070 km yapacaksada 500 Tl nin yarısı kaç eder hocam.... BEn söyleyim 250 Tl eder.... Yinede ben fazla benzin alacağını düşünürekten arkadaş 250 ila 300 tl benzin harcarsın dedim. Sonuç olarak yanlış yazdığımı zannetmiyorum. Neyse Oruçtan dolayı yanlış anlamalar olabilir. sürç-ü lisan eetiysem kusura bakmayın.) Hayırlı sahurlar....
Kusura bakacak bir durum yok hocam.1070 km sadece adanaya gidiş bunun dönüşüde olacak.
Şu anda benzin litresi en ucuz 4.30tl.Güzergah uzun olacağı için sabit 90 la gitmek imkansız ayrıca bu yolun %80i otoban.otobanda 120 ni altı çok sıkıcı olacaktır.heleki uzun menzil dolayısıyla bir an önce yolu bitirme arzusu dolayısıyla ortalama 110 gibi bir hız ortaya çıkarki bu hızda klmada kullanılacağı için minimum 5.5 lt/100 km gibi bir ortalama tüketim ortaya çıkarki buda en iyimser rakamdır.bu ortalam tüketimle arkadaşımız yaklaşık 60lt yakıt yakacaktır.60lt*4.3TL=258TL 'sı bir ödeme gerçekleşecektirki bu en iyimser rakamdır.Ben bu yol güzergahınıda 300TL altı bir tüketime pek ihtimal vermiyorum.dönüştede aynı ortalamayı tutturacağını varsayarsak 600TL gibi bir yekün ortaya çıkar.
Şu an sahip olduğum araç 4.Fire motorlu Punto ve yaşanmış tecrübelerimle bu kadar net yazabiliyorum.