hangi bayiden değiştiriyorsunuz ya iyi para vermişler
Printable View
Düz düzle kıyaslanır ;)
Sadece küçük bir hesap hatası yapmışım...
Dualogic şanzıman farkı bizim puntoda 2500TL
Punto Lounge Dualogic 1.4 36250 2500 düşersek yaklaşık ederini buluruz
Punto Lounge 1.4 77 ~33750TL
Punto Lounge 1.4 105 ~35580TL
Sıfır arasındaki fark= 1830TL
Toplam 4000 fark istendiğine göre ve bunun1830TL si sıfır km arasındaki fark olduğuna göre..
4000-1830=2170TL işte bu 2170 TL araç değer kaybı olarak verilmiş olur ;)
Bu hesapta 34lük aracın 29a verildiği falan yok :) çünkü ortada 34lük bir araç yok.
35580TL lik multiair olmadığı gibi ;)
Yani Liste fiyatından tek bir araca bakarak yapamayız bu işi. Gerçeği yansıtmıyor liste fiyatları.
O yüzden aradaki farklara bakarak hesap yapıyoruz.
Liste fiyatları arasındaki farklar genelde araçlar arasındaki farkı direkt belirliyor..
Bence de multijet daha ekonomik ve verimli bir seçim olur. Sonuçta 105 Hp multi air de bir spor araba değil 15-20 km/s bi hız farkı yaratır ekonomik sürüşte ki multijette daha ekonomik olarak aynı hızlara varırsınız.Ayrıca bu devirde manuel vites araç alınmaz bence...
Dualogic için 2500 fiyat farkı vereceğime, arıza çıkarttığında 3000TL ye kadar masraf riski alacağıma,(mecbur da değilsem) düz vites kullanırım babalar gibi.
Ama şimdi profilime bakıp, ee dualogic kullanıyorsun diyeceksiniz.
Napiim mecburum :)
Kolaylık mı? Evet Kolaylık.
Kabız mı? Evet Kabız.
Risk mi? Tabiki risk :)
Pişmanmısın? Hayır ;)
19,7 kuruşu geçen gün 77 lik le yakaladım.... Hani çok fazlada avantajı olmıcak.... Ben hız istemiyorum. Arkaya 3 tane sağlam vatandaş binince aracın yokuşta kafa atmasını istiyorum. Zaten hızım 110 u geçince ayağım frene gidecektir.Sanırım biraz daha düşünmeliyim.
Herhalde biraz daha beklemek en güzeli olacak. Aklım Toyotalarada yatıyo herkese verdiği cevaplar için teşekkür ederim.
ehe ehe. en iyi senin bilmen lazım dualogic konforunu.kim ne derse desin fiyatına göre çok makul bir vites seçeneğidir.otomaik araba zengin işiydi eskiden.bu hem daha ucuz hem de daha az yakıyor maaşallah...
ikinci el alacak olsa belki haklısın elinde patlar matlar. fakat 5 yıla kadar uzatılmış garantisiyle paşalar gibi gezersin.tekrar söylüyorum manuel araç devri bitmiştir artık.tam otomatik makine varken sen hala şanzumanlı arçelik kullanıyorsan olmaazz:crutch00:
adam şahin almıyor dostum,dünyanın parasını veriyor tabiki olacak bu opsiyonlar.senin aklınla 105 hp ye de gerek yok hergün bayırmı çıkacak adam?bana sorarsan ikisini de almam.bence sen dynamic multijet al dostum,bırak benzinli arabayı dizele geç.istasyonun yolunu unut:)
Yapılacak en mantıklı takas bravo ile olur, bizde puntomuza severek biniyoruz ama bugün 40.000 tl yıl gözden çıkartacaksan. BMW 3.30ci alırsın :) eminim tüm yokuşlarında deli gibi gidecektir :))) aracımın kredisi bittiğinde bende takasla yükseltmeyi düşünüyorum bu durumda ilk tercihim fiat ta bravo olur. Ama kalbimden gecen 3,30ci