eski bir punto kullanıcısı olarak tabiki punto diye ısrar edicem ve inanki pişman olmuyacaksınız...
Printable View
eski bir punto kullanıcısı olarak tabiki punto diye ısrar edicem ve inanki pişman olmuyacaksınız...
kesinlikle punto derim. motor sesi fazla denmiş. camları kapatınca içeri ses falan hiç gelmiyo, ses yalıtımı çok başarılı kendi sınıfının en iyi bir kaç aracından biri bence punto, corsa ise donanım özellik kalite hatta güvenliğide belki sayabiliriz daha gerilerde puntoya göre...ikinci el satışında da punto diyorum. Bursa oto pazarını bilen bilir aracımı almadan önce baya bi araştırmıştım her punto aracın başında 3-4 kişi mutlaka oluyodu ...
kesinlikle duygusal davranmıyorum mantık olarak punto diyorum :D
arkadaşlar fikrini paylaşan, cevap veren herkese teşekkür ederim..
punto' yu tercih ettim ve bugün aracı gördüm.. anlaştık satıcıyla.. yarın bosch car service te ekspertiz yaptırıp son noktayı koymayı düşünüyorum..
FAKAT, bi sorun var.. aracın tavanında, sağ arka köşede yaklaşık bir buçuk karış büyüklüğünde bir göçük var.. hafif bir göçük.. satıcı buz düştüğünü söyledi.. kendisi yaptırmamış satacağı için.. bana da kaskodan yaptırabileceğini söyledi..
acaba lokal bi düzeltme ve boya işlemiyle halledilebilir mi bu durum? halledilirse almamda bi sakınca var mı sizce?
son bi yardım edin lütfen :)
boyada deformasyon yoksa boyasız göçük gidermeyle yapılabilir bir sıkıntıda olmaz sanırım. hatta mini onarıma da girebilir belki.
göçük üzerinde yüzük büyüklüğünde küçük bir noktada boya atmış, başka boya atma yok.. düzeltildikten sonra çok geniş bi alanın boyanması söz konusu olabilir mi acaba.. renk tutması vs için..
fotoğraf aceleyle telefonla çektim ama pek belli olmuyor..
https://img29.imageshack.us/img29/7825/18072012235.jpg
Uploaded ImageShack.us
Vakumla çekilip düzeltilir rötüş boyası sürülür orasını boyamak için en aşşağı a4 kağıdı kadar yeri boyarlar buda sıkıntı olur ilerde. tek çözüm düzeltilcek rötüş boya yapılcak
Renk tutturulursa gerek bile kalmaz bence çok küçük bi alanmış, yada başka bi alternatif tavana siyah folyoda çektirebilirsiniz eğer modifiyeden hoşlanıyosanız tabii ... işlem yaptırmadan önce resmini çekip saklayın bence önemli çünkü. alıcılar böyle şeylerden çok kıllanıyor, sırf tavan boyanmış diye 2000 tl fiyat kıranlara bile rasladım hatta araç taklamı attı diye soruyolar bile :) resim bu yüzden önemli, sen buz düşmüş desende pek inandırıcı gelmiyo alıcı arkadaşa resim falan olmayınca ...
konfor tutkunuysan punto.
sıkıntı oluro göküç
arkadaşlar bugün de diğer araca bakıcam.. 2007 dynamic, orleans mavisi, 90bg, 86.000 km, fiyat 23.000 TL..
aklım beyaz fun' da hala ama tavandaki durum canımı sıkıyor..
yorum ve cevaplarınızla beni yönlendirmeye devam etmenizi rica ediyorum sizden..
Nazmi, fotolardan anladığım kadarıyla küçük bir kısımda boya kalkmış çevresinde de göçük var.Bence -eğer yaptırmak istersen- tavan komple boyanacaktır.Bu durumda da insanlar acaba takla mı attı? diye sorarlar satacağın zaman :) İçine hangisine sindiyse onu al derim.Beyazı seçip yaptırırsan hasarın fotosunu çekip saklamalısın bir kenarda...