Düşünmekle olmuyor hocam bu işlerBu veriler araçtan araca değişir. Genel bir yargı yoktur. Kullanılan malzemenin özelliğine bakılır.
**Mesela renault'un çoğu aracında triger 4Yıl-60000km öneriliyor sonrası risktir, ille gider ama risk sonuça.
Triger şakaya gelmez bizim araçlar için 5seneden sonrası risktir. . Kauçuk malzemelerde kullanım km'si kadar yaşı da önemlidir(Genelde 4-5 yıldır). O yüzden kullanım süresi bizim triger için 120000km ya da 5 Yıl dır.
Aynı olay lastikler için de geçerli onda da kriter kauçuk malzemenin cinsine göre çoğu lastik için 5Yıl'dır, diş olarak da 3mm'in altına indiğinde değiştirilir.
Hele ki üstündeki lastik michelin se, 4 yılında lastikler taş gibi olur
Bu da yol tutuşunu, fren mesafesini ve konforu etkiler.
Yani yaşı ya da dişi hangisi önce dolarsa.
Yani yaşı ya da verilen km'si angisi önce dolarsa bu parçalar değiştirilir.
Bilgiler için teşekkürler foruma girmeden önce bu konular hakkında neredeyse hiçbirşey bilmiyorken, şu anda birçok konu hakkında bilgi sahibi oldum herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
Özet olarak;
2008 Model 40 Bin Km'de 1.4 Grande Dynamic, kazası arızası yok ise, triger ve lastikler yenilendi ise fiyatı nedir. 23.000 TL uygun mudur?
Evet o civarlar makul fiyatlar 18-21 arasıda aynı model yıl active donanımlıları oluyor.
23.000 bence bu araç için ideal bir fiyat. Dinamik,2008 model 36.000 km'de bir araç için gayet iyi bir fiyat vermişler. LPG olsa fiyatı 500 TL daha fazla olurdu. Açıkcası araçta değişen yoksa bence çok düşünmeyin. Ben şimdi satacak olsam 2006 model aynı özelliklerde LPG'li aracıma 21.000 isterim.
Starjet için yorum yapanların kaçının starjet kullanmışlığı var acaba.. Kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmaya devam..
1) starjetlerin LPG sorunu kalmadı.. LPG firmalarının yazılımlarından kaynaklı sıkıntılar vardı.. BRC ve Landirenzo yazılımsal olan bu sorunu çözdü..
2) En sorunsuz şanzıman a sahiptir Starjetler..
3) Starjetler uzun yolda çok çok az yakar.. 4.7 -4.8 LT değerleri pompa da da bilgisayarda da fazla zorlanmadan aşırı yavaş gitmeden rahatlıkla yakalanır.. İsteyen bu konuda açtığım konuya bakabilir..
4)Fire lara kötü demiyorum fakat starjet - tjet kullanmadan çok yakıyor işte ne bileyim değmez o arabalara gibi yorumları lütfen kulaktan dolma bilgilerle yapmayın.
2.kez starjet araç kullanıyorum.. En iyisi bu demiyorum.. Fakat ben kullandığı araçlara bu kadar saygısız yaklaşıp kötüleyen zihniyetlere anlam veremiyorum..
Ben olsam Tjet alırım bulamazsam 6. vites için 16v için Starjet alırım.. Aynı fiyatlarda Multijet varsa düşünmeden alırım.. Açıkçası son seçeneğim Fire olur hem 5 vites hemde 8 v lik eski teknoloji motor olmasından dolayı.. Ha şu da bir gerçek fire motorlar sorunsuzdur.. Bu demek değildirki diğerleri sorunludur.. Ama fire motorlar dayanıklıdır..
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...85595326/detay
Elazığ a gitme şansınız varsa 21500 e kadar düşülen bu gerçekten kelepir aracı da kaçırmayın derim.. ( Satıcıyı tanımam etmem sadece ilanını gördüm ve faydalanmak isteyenlerin faydalanabilmesi amacıyla koydum )
HONDA CIVIC 1.6 i-VTEC Premium Eco Otm ile yollarda..
Manuel kullanacaklar için 6ileri Starjet varken Fire tavsiye etmem şahsen.
Starjetle de fire kadar ekonomik sürüş yakalanacağını düşünüyorum.
6 ileri Dualogic Starjet olsaydı peşini bırakmazdım ama yok
Starjetlerin de fiyatlarının yüksek olduğu söyleniyor hep.
Yani gerisi tamamen maddi meseleler.
20.250 TL ye Grande Fire Active 2009 45 bin km'de expertizden temiz geçen siyah renkli aracımı aldım Hayırlı Uğurlu Olsun...
Hayırlı uğurlu olsun. Km güzel model yılı güzel Fiyat şahane. Güle güle kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah.
t-jet derim baskada bisi demem,fire dinamik kullanmis biri olarak
hayırlı olsun,gule gule kullanın.
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim arkadaşlar...
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri