Sayfa 1/2 12 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Aracımızı Boşa Atmayalım.... Buyrun izleyin.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Teknik Konu Aracımızı Boşa Atmayalım.... Buyrun izleyin.

Umarım soru işaretleri olan arkadaşlara yardımcı olur. Eski bildiklerimizi unutmak açısından.

Link : Araç boş viteste az yakar mı? - YouTube

LİNKE TIKLA....
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

2. Bu mesajı için 5 kişi biancoangelo'ye teşekkür etti:

Osman D
    ecosi26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 151

Bu sürekli gündeme gelen bir konu daha öncede bir golf de bunu yapmışlardı ve aynen bu şekilde oldu. Bende merak edip punto evo da denedim bende boşta iken ''0'' gösterdi tabi doğal olarak kafam karışmadı değil. Lpg li araçta denedim o zamanda devir en düşükte kaldığından benzine geçiyo ve benzini yediğini gördüm. Sonuçta boşa atmak yanlış bir iş onu net biliyoruz güvenlik adına. Paylaşım için teşekkürler...

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı ecosi26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sürekli gündeme gelen bir konu daha öncede bir golf de bunu yapmışlardı ve aynen bu şekilde oldu. Bende merak edip punto evo da denedim bende boşta iken ''0'' gösterdi tabi doğal olarak kafam karışmadı değil. Lpg li araçta denedim o zamanda devir en düşükte kaldığından benzine geçiyo ve benzini yediğini gördüm. Sonuçta boşa atmak yanlış bir iş onu net biliyoruz güvenlik adına. Paylaşım için teşekkürler...
    Evolar hareket halindeyken "0lt/100km" gösteriyor muydu ya?

Malum GP lerde 2.0'ın altında anlık tüketim göstermiyor
    0 bile olsa 2.0
    0.5 bile olsa 2.0 gösteriyor.
    Yani bizim araçlarımızda bunu görsel olarak tespit edemiyoruz.

Ben bu olayı,2007 yılında - henüz araç kullanmaya başlamamışken , Renault Master servis aracında gördüğümde, kafamda şimşekler çakmıştı
    Şöfer koltuğuna oturduğumdan beri de yeterli eğim olan yerlerde yakıt tüketmem

Ama nedense benim punto yokuşlarda çok devir kaybediyor bu şekilde viteste indiğimde Fire'ın şanzımanındaki dişli oranlarının büyük olması yüzünden büyük ihtimalle!!!!

Ümit AKDENİZ
    lektonstar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888
    Edilen teşekkür: 454

Evet malesef evolarda da 0 a inmiyor.Boşta da olsa viteste de olsa 2.0 olarak gösteriyor.
    SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !

Yağız Karadeniz
    CoachK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 68

Bence olaya şu açıdan bakmak lazım trafikde diş yokuşları inerken aracı vitesde bırakmak daha mantıklı dizel araç için konuşuyorum; özellikle de devir 2,000dd civarı seyrederken aracı 3. veya 4. viteste bırakarak yakşalık 700-8000m lık veya 1 km lik yokuşu inmek daha iyi olur. Ama uzun yolda adana otobanındaki gibi 3-5km lik iniş yerlerinde boşa atılabilir. Bence konuyu öncelikle şehir-içi / dışı olarak ayırt etmektde fayda var.
    Kişisel fikrim aracı boşa atmanın aman aman bir kâr getirmediği yönünde hele ki şehiriçinde. En güzeli her zaman vitesde kullanmak.

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

aracı boşa çok nadir alırım zaten...ama yakıt tüketiminin boşta iken fazla olması ilginç...
    Keyif BMW'Dir...

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı takres Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracı boşa çok nadir alırım zaten...ama yakıt tüketiminin boşta iken fazla olması ilginç...
    Boşa atınca motor stop etmesin diye motora sürekli yakıt pompalanıyor.

Ama yokuşta vitese taktığınızda aracın ağırlığı ile araç gidiyor, tekerler dönüyor, tekerleri dönüşü şanzıman ile direkt motorun dönmesini besliyor. Yani motor sürekli kompresyonda kalıyor ve yakıta ihtiyaç duymadan dönmeye devam ediyor..

Yokuş yeterli değilse motor kompresyonu yüzünden devriniz düşer ve yavaşlarsınız. Yeterli olan yokuşlarda ise neredeyse sabit devirde ve sabit hızda araç yokuşu bitirir. Daha dik yokuşlar da da haliyle hızlanır.

Dik inişler genelde dik çıkışlara gebe olduğu için, bu tarz yokuşları inerken hiç frenlemem, hatta yokuş sonunda gaza yarım gaz sabit basmaya başlarım ve hızlanabildiğim kadar hızlanırım ve o yarım gaz ile yokuşu en ekonomik şekilde çıkmış olurum.

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

Nam-i diger cut off.

Bu sistem artik neredeyse tum araclarda mevcut. (Beyinli tsbir ettigimiz turler) Arac viteste iken gazdan ayaginizi cektiginizde gaz akisi kesilir ve motor kendi kinetik enerjisi ile donmeye dev eder.

Motor belli bir devrin altina dustugu zaman ise bir sensor bunu algilar ve motorun stop etmemesi icin yakit akisina devam eder.

Sent my GT-I9100 using 2
    Oz Büyücüsü

Cüneyt T
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı takres Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Senin aracin marka/model nedir?

Sent my GT-I9100 using 2
    Oz Büyücüsü

yılmaz yüksel
    enigmaa37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 2

buradaki aracta ortalama tüketim 0 lt fakat bızım araclarımıza 2.0lt altına düşmüyor bunu anlayabilmiş değilim.

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı enigmaa37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    buradaki aracta ortalama tüketim 0 lt fakat bızım araclarımıza 2.0lt altına düşmüyor bunu anlayabilmiş değilim.
    2lt'nin altına tabiki düşüyor, ama 2lt altında tüketim olduğunda gösterge değerleri göstermiyor

Muhtemelen ölçüm yapan cihazları çok hassas olmadığı için, düşük yakıt tüketimini göstermiyor.
    Yani kısaca:
    0 olsa da 2lt
    0.5 olsa da 2lt
    2 olsa da 2lt gösteriyor.

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

ben de şöyle bişey paylaşayım. düz yolda örneğin ışıklara yaklaşırken iyice yavaşlayınca boşa aldığımda tüketim 4-5 lt arasında gösteriyor. Ama süratle giderken yokuş aşağı boşa aldığımda 2.0 lt gösteriyor. Bunu nasıl izah edersiniz.

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı ibrahim06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben de şöyle bişey paylaşayım. düz yolda örneğin ışıklara yaklaşırken iyice yavaşlayınca boşa aldığımda tüketim 4-5 lt arasında gösteriyor. Ama süratle giderken yokuş aşağı boşa aldığımda 2.0 lt gösteriyor. Bunu nasıl izah edersiniz.
    yol bilgisayarının sapıtmasından kaynaklı durum, bende de aynısı var

Kubilay REİS
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Şöyle ederiz : Siz aracınızla 4. viteste gidiyosunuz. Konya Ovasındasınız ve mevlana şekeri almışsınız bir taraftanda mevlana şekeri yiyosunuz. 100 m ilerde bir lamba gördünüz ve lamba yeşil ışıktan sarıya ve kırmızıya geçti. siz doğal olarak yakınlaşıyosunuz ve ort. 40 m civarında hızınıza göre değişir tabiki ayağınızı fren pedalına atıyosunuz. Yaww arkadaş vitesi küçültmekle kim uğraşcak. Vitesi boşa alıyım diyosunuz. Hemde şu şekeri yiyeyyim diyosun. Sonra göstergeleye gözlerimizi zoomluyoruz. 4-3,5-3-2.00 olarak düşer.... Ancak ilk boşa aldığın saniyede rakamlarda anlık bi yükselme olabilir. Muhtemelen kısa mesafe kaldığından yüksek değer gösteriyıo göstergeniz. Mizahi yazayım dedim. saygılar.

Ozan Şimşek
    cosworth20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    20ALF26
    Edilen teşekkür: 153

Dipnot : arac bostayken daha kolay hizlanir , viteste iken hizlanmaz. Dogal olarak sehirici aracimi bosta kullaniorm daha rahat akip gitmesi icin. Cok az bi yakit farki war bostayken ile vitesteyken.ben zaten kullanimim ile fazlasiyla kapatiorum o farki.
    S e l l e k t ö r ü ç a k P u n t o ' n a y o l a ç . . .

Ozan Şimşek
    cosworth20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    20ALF26
    Edilen teşekkür: 153

Test edilen araclar ya golf ya a3 ya da bu klassman luks araclar.dipleri yiosa bu testi benm puntoda yapsinlar ; ) 70 kaaat vermis almis a1 ' i bu de 0.5 lik yakit farkini hesapliolar.bu programlar bize gore diil arkadaslar ; )
    S e l l e k t ö r ü ç a k P u n t o ' n a y o l a ç . . .

KEREM SÜER
    amoleddarkness - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 ZUT 99
    Edilen teşekkür: 46

adamın söylediği 2003 ve üzeri araçlarda geçerli 2003 yılından itibaren gaz teli sistemi kalktı

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı amoleddarkness Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    adamın söylediği 2003 ve üzeri araçlarda geçerli 2003 yılından itibaren gaz teli sistemi kalktı
    gaz teli ile alakası yok. elektronik kontrollü enjeksiyonlu motorlardaki yazılım ile alakası var

Cüneyt T
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Cutoff'la

Vites bosta iken rolantide calisir gibi yakit akisi devam ediyor. Viteste iken ise yakit akisi kesilip yalnizca motorun kinetik enersijiyle gidiyor.

Birde sunu deneyin: Dusuk hizlarda, cok hafif egimlerde 2. veya 3. viteslerde deneyin ayni seyi bu sefer 2.0 degilde daha fazla yakit gosterir. Cunku cutoff belli bir devir ve hizda devrede oluyor. Aracin stop etmemesi icin benzin akisi olmak zorunda belli bir hiz ve devire dusunce arac

Sent my GT-I9100 using 2
    Konu Luc tarafından (21/06/2012 Saat 01:20 ) değiştirilmiştir.
    Oz Büyücüsü

Kubilay REİS
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

hafif eğimli ve uzun bir yede ben herzaman boşa alırım ve bu bence daha faydalıdır. Çünkü vitesde araba akmazken boşa alınca araba meğile göre daha güzel ivmeleniyor... Çok dik rampada vitesde olması iyidir tabiki.

Sayfa 1/2 12 SonSon