abi gayet güzel fiyat yazmışın bu arada bizim evolar corsadan falan kat kat daha iyi araba kimse arabasını gömmesin burda kralına evoo =)
Printable View
abi gayet güzel fiyat yazmışın bu arada bizim evolar corsadan falan kat kat daha iyi araba kimse arabasını gömmesin burda kralına evoo =)
Sanırım sonucta fiat degil mi yargısını kıramıyacagız.Almak isterken herkes aynı mantıkla fiatı kötüleyerek fiyat kırmaya çalışıyor. Donanımsal olarak cok zengin bir araba ama bir golf polo kadar pazarı kuvvetli değil. Bir aracın marka degeri uzun yıllarda oluşuyor. 99 model golfler 20 bin liraya gidiyorsa bunun bir marka degeri olmasındandır. Evet araçlarımız kötü değil ama sorun şu pazara çıktığımızda full özellikte olsa insanlar fiat değil mi mantığında.Binerken bunlar benim umrumda olmaz ama satarken umrumda olmak zorunda zira alıcı belirliyor piyasayı. TAbi bu marka degerinin olusumunda fiatın hataları da yok değil. 2006 da cıkarttığı arabaya iki sticker yapıştırıp fun demesi sonra evoya dönems gp2 demesi ve son olarak evo nunda ortadan kalkması hadi buyur bakalım.Sıfır araba almıssın ama daha ertesinde demode olmuş böyle marka değeri ortaya çıkar mı? Adamlar golf1 golf 2 diye gidiyor üstüne mutlaka bişeyler koyuyor. bizde evodan ic alıp grandeden dıs alıp yeni model diye sunuyor.Bi garip durum.Son olarak bu fiyata satılır satılmaz bilemem ama şöyle bir kıyas yapamk lazım .Çok uzaga gitmemize gerek yok yine bu forumda bu aracın dizeli 34500 fiyat cekiliyor.Bu da sizin pazarınızı olumsuz etkiler.
ben anlamıoyorum puntomu sevmeme ragmen birdaha punto almıcam alırken 42.000 basıp satarken 3 ay sonra yazdıgım fiyat 9.000 tl aşagı olmasına ragmen millet cok diyosa bişey demiyorum
Fiyat gayet uygun inşallah kısa sürede alıcı çıkar.Bu alman arabalarında ne keramet var anlamadım Dayımın 2000 model bora var 3 sene sonra kapı kolları torpido soyulmaya başladı hadi o 2000 model arkaşımın 2009 model passatı var onun ki daha beter cam açma dügmeleri silinmiş kapı kolları yine berbat durumda.Yine arkadaşımın corsa var 2010 model öyle iç konsolda ahım şahım bir kalite yok Poloya veya corsaya o kadar para vereceğime daha üst donamıma sahip fiyatı daha uygun iç konsolu daha güzel punto alırdım gerçi öylede yaptım :)
bu alman arabalarında kalite var sağlamlık var o yüzden.İlk arabam 99 poloyu 2007 senesinde 10.500TL ye aldım 1 sene sonra yine 10.500TL ye sattım.Şuan bu araba için 13-14 bin lira istiyorlar.Araba 4 sene eskidi fiyatı %30 arttı.Bu nasıl bir çelişkidir anlamadım.
Benim imkanım olsa Golf ' ü tercih ederdim Fiat için kötü falan diyemem ama , Fiatın tutarsızlığı yüzünden son kullanıcıları mağdur oluyor 0 alıcaktım gittim 24 ay 0 faiz falan , düşündüm dedim ne gerek var bu adamlar durduk yere isim değiştirip kasa çıkarıyor. :) Sizce kasası üzerinde makyaj dışında isim değişikliği olmıyan bir araçmı yoksa 6 senede 3 tane kasa çıkaran mantıkmı.Sağlamlık falan filan konusunu geçtim.
Eskiden istatistiksel olarak Alman Araçlarının arıza çıkarmama üstünlüğü vardı.Ancak son yıllarda Japonlar bu konuda liderliği ellerinde bulunduruyorlar.Fiat Grubu da son 6-7 senede bu konuda büyük aşama gerçekleştirdi.Global anlamda düşünürsek arıza istatistikleri Almalardan daha kötü değil son dönemde.Ancak bizim insanımız gelenekçidir, sabit fikirlidir.Bu yüzden ikinci el değeri -özellikle Vwde- iyi durumda hala.Ancak araçlar arasında aynı segmentte pek bir fark kalmadı.Zaten birçok alakasız marka aynı şasi ya da motoru bile kullanmakta.Tasarım ve satış sonrası hizmet daha çok önem kazandı.
İkinci elde herkes aracı için farklı bir değer biçer bu normal.Bütçe, kullanım tarzı, bakım, arıza, kaza durumu hatta şehir bile etkiler ikinci el fiyatı.Buna bir de bizim toplumun Alman Hayranlığı eklenmekte tabi :)
Benim kendime ait ilk aracım uno 1.4 i.e idi.4 yıl arızasız sorunsuz kullanıp satmıştım zamanında:) İlk göz ağrımdır...
araçlarınızın fiyatını öldürmeyin,ali cengizlere yem olmayın.isteyen 30.000 e manuel camlı,ebd siz,servosuz,öküz gibi yakan ama gitmeyen,tahta tornet gibi bel ağrısındsn kıvrandıran opele toyota'ya,renault'a yamulsun.Yamula yamula düz yolu bulur bizim millet.
Aynen katılıyorum arkadaşım. bizim insanımızda wv alman hayranlığı var.almanlar yavaş ama kaliteli çalışır. geçen sene şirket beni 1 aylığına almanyaya eğitim için göndermişti. o 1 ay zarfındaki izlenimlerim, adamlar yaptıkları işte hiç üç kağıt hata boşvermişlik laçkalık kesinlikle yapmıyolar, önce güvenlik prensipleri ( iş ayakkabısı gözlük maske vs),
bu da yanında kaliteyi getiriyo. Sanırım bizde biraz bu eksik ama son yıllarda bizim mühendislerimiz çalışanlarımız da sanki bu yönde gelişmekte gibi, zaten çıkan araçlarda fiatın kendini ne kadar geliştirdiğini gösteriyo.abs-klima-otom. camı standart yapması bunun göstergelerinden biri, mesela birçok markada abs standart değil hala, bizim insanımızın aklındaki şu meşhur laf var ya " fiat işte ne beklersin " cümlesini bence punto-linea-bravo 3 lüsü yavaş yavaş çıkarmaya başladı başlamalı da ...
Satici arkadas bence uygun fiyat vermis bu civarda parasi olan icin uygun.hatta beklerse 31 32 civarina dahada rahat gider.Bu forumda toyotada kotulendi ya daha da yorum yapmaya gerek yok.Vah ki ne vah fiatin sahibi bile bunu demez fiat parayla adam tutsa bunu soyleyemez.
Fiyatı düşüren aynı renonun da yaptığı gibi elinde ki en kötü arabaları senelerce piyasaya kakalamak. Bunlar Şahin Doğan Kartal gibi....
Mesela bende Fiesta vardı ve 16.400'e aldım 17.150'ye sattım ama araba felaketti bir daha da almam inş. Geçen gün bir baktım arabanın aynı model aynı km'de olanı 21500 TL olmuş. Bu piyasayı anlamak imkansız.
Corsa vs. aynı şekilde sorun çıkarıyor. Malzeme kalitesi diye birşey yok kimse fiber, titanyum kullanmıyor. Şurda 2 seneye kadar polo'da da 3 silindir dizel motor vardı.
suçlu insanlar değil abi fiat , bi modeli 2 sene üretip ismini değişirsen insanların midesi bulanır punto evo tam karizma yapıp yer edinirken içine ettiler ya cok sinirleniorum agzımı bozacam ben birdaha fiat almıcam sırf insanları magdur etmeleri yuzunden almıcam. sıfır araba alıp 2 yıl sonra araba eski kasa olurmu ya bu nedir nerde hangi firmada var bu mantık lan ettin içine bari evo yazısını kaldırma...
Daha yakın zamanda 0 km fiat almış biri olarak "fiat a 50 bin tl" verilir mi lafları duyuyorum..bir buçuk yıl gp kullandım lpg taktırdım city direksiyon arızası dışında sıfır sorun..aracım 2006 modeldi zaten 2008den sonra halloldu o problem..Türk insanı çok garip..zaten mesela fiat işte muhabbeti yapan adama teknik birkaç şey sorun bön bön yüzünüze bakar..
Muhakkak araç alıp ekonomik sıkıntı yaşamak, satmak durumda kalmak iyi değil umarım allah kimseyi bu duruma düşürmez , aldığı araca doya doya bindirir fakat nedir bu Türk insanının garip seçimleri vallahi anlamıyorum..99 model opel astra cd hala 18000 tl üstü ediyor..canlı örnekleri var çevremde..
allah akıl versin
sevgılı hemserım oncelıkle aracın fıre mı yoksa multıaır mı??? ılanı goremıyorum ve bılgılerınde multıaır yazıyor ılan msjında fıre...eger fıre motorsa bu fıyatlara ımkansız...oylekı multıaır ıcın 33 bın fıyat almıstık 2 hafta once sıfır fıyatı..tabı bu kadar donanım yok...bende bu aralar multıaır bakınıyorum ama bu fıyatlara uzgunum kızmayın ama cok ama cok zor...
33 bine çok mu diyorsun engin abi araç 2012 di yanlış hatırlamıyorsam bendede var 2012 fire satıyorum full donanımlı araç dynamıc skydomeuna kadar var sıfırı evonunu 42 di sanırım şuandada 39 nakıt olarak ben 35 istiyorum 33 e çok dedinde aklında bulunsun :)))) He çok dersen satıyım abi 26 ya 2005 2006 corsa parasına :) şaka bi yana istiyorsan güzel bi indirim yaparım abi sana özelden konuşabiliriz.
boşa tartışıyoruz inşallah satan arkadaş en yakın zamanda en pahalı fiyata satar.Bende tjet için yakında ilan verip 30 yazıcam ne de olsa skydome hariç fullün fullü araç.
Bu ülkede fiat marka araç ikinci elde prim ne zaman yapar? hiçbir zaman yapmaz, satan yetkili bayi bile sattığı aracı 1 ay sonra ölü parasına geri alırım derse bu ülkede fiat ancak bu kadar prim yapar.