Arkadaşlar Merhaba...
Bravo T-Jet Dynamic & T-Jet Dynamic Plus ve En önemlisi 1.4 TURBO EMOTİON arasındaki farklar nelerdir? Hangisi En dolu ve alınabilesi bir araçtır?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Arkadaşlar Merhaba...
Bravo T-Jet Dynamic & T-Jet Dynamic Plus ve En önemlisi 1.4 TURBO EMOTİON arasındaki farklar nelerdir? Hangisi En dolu ve alınabilesi bir araçtır?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Tipo 1.6 SLXie MPI & Grande Punto 1.4 Fire & Bravo T-Jet Dynamic
t_jet dynamic 120 hp dir ve orta model olarak sayılır dynamic plus diye ara model hiç duymadım active plus olarak biliyorum sadece... 1.4 turbo emotion 150 hp dir 1.4 turbo sport un bir alt versiyonudur yani diğer adıyla sport style özellikleri dışında turbo basınç saati ve bölünmüş yol bilgisayarı haricinde bir eksiği yoktur. Saydığın versiyonlar arasında en dolusu 1.4 turbo emotion en dolusudur.
Peki aracın 1.4 Turba EMOTİON yani 150hp olduğunu nasıl anlarız..
Vatandaşın bu konuda pek bilgisi yok gibi.
9 Adet hava yastığı Otom. Kararan dikiz aynası, Arka eğlence paketi vs. gibi özellikler saydı
Ve birde jantları dynamic bravo jantı değilde daha vahim bir çelik jant![]()
turbosu farklıdır gazladığın zamanki gidişi ayırt etmeni sağlayacak en büyük etkenyanlız arka eğlence paketi diye bişey fabrika çıkışı değil galiba ilk defa duydum...
Görsel herhangi bir püf noktası varmıdır peki![]()
Cihan bey, Bravo T-Jet Dynamic & T-Jet Dynamic plus'lar orta versiyon T-jet emotion full versiyon(esp,asr vs. standart) yani bravonun özellik bakımından en dolusu emotiondur.Hakan bey karıştırdı heralde emotionlarda beygir farkı yoktur 1.4 t-jet 120bg dir. 150bg likler 1.4 turbo sport diye geçer ve 150 bg olduğunu en basitinden anlamak için konsoldaki city düğmesinin olduğu yere bakın city düğmesi yerine sport düğmesi vardır.
Ben düzeltme yapacaktım ama powerrr nickli arkadaşım gerekli olan düzeltmeyi yapmış.
1.4 turbo active
1.4 turbo dinamik
1.4.turbo emotion
1.4 turbo sport seçenekleri mevcut. Aktif,dinamik ve emition olan modeller 120 hp dir. Sadece turbo sport 150 hp dir. Bunların içinde en dolusu emotion ve sporttur. Sportun emotionun özelliklerine ek olarak sport mode,sport gösterge ve yol bilgisayarı,turbo boost göstergesi bulunur. Onun haricinde yine turbo sportta, emotionda olmayan sport stile aksesuarları bulunmaktadır. Zamanında emotionlarda opsiyon olarak tekno paket te alabiliyordun ama sonra kaldırdılar. Yani bu tekno paketten çok az kişi yararlanabildi.. o yüzden çoğu emotionda tekno paket yoktur ve tüm emotionlarda blume varmıydı yoksa opsiyon olarakmı alınabiliyordu bilmiyorum..
Zaten aktif ve dinamiği saymıyorum onları az çok tahmin edebiliyorsunuzdur.
Ek olarak sportu anlamanın bir diğer yoluda göstergeler ve yol bilgisayırının farklılığıdır. sportta ibreler dik konumlandırılmıştır ve yol bilgisayarı 8 hanelidir.
Mesela aşağıdaki resimler Bir Turbo Sport Göstergesidir..
![]()
Konu eexelanss tarafından (09/06/2012 Saat 10:27 ) değiştirilmiştir.
BY Turbo SPORT 150 HP
Satıcı aracının emotion olduğunu idda ediyorsa, aynaların elektrikli şekilde katlanması gerekir.Dynamiclerde olmayan bir özellik bu diye biliyorum, burdan daha rahat anlayabilirsiniz.Hız sabitleyici, yağmur-far-park sensörleri, hillholder v.s de araçta olması gerekir.Bunlar yok ise, araç emotion değildir.
Sportları zaten oğuzhan anlatmış, imkanınız varsa kesinlikle sport öneririm, hem motor 150 bg, hem emotion özellikli hem de spor görsellerle dolu bir araçtır.Emotion un dediğiniz gibi jantları, iç döşemesi v.s sporttan çok farklı.
Birde still paketli dynamic versiyonlar var ama onlardan da çok az sayıda bulunuyor.
murat bey t-jet emotion deseydi söylediğiniz doğruyduda turbo emotion 150hp likler için kullanılıyor diye biliyorum...
hakan bey malesef yanlış biliyorsunuz.. 150 hp lik motorun içinde bulunduğu tek bir bravo var O da bravo turbo sport.. Turbo emitionlar, turbo aktif ve turbo dinamiğin donanım olarak dolu olanı yani motor olarak aynısı![]()
Tjet emotionla turbo emotion arasındaki farkları bende bilmiyorum ama emin olduğum birşey varki motor olorak aynılar yine donanım olarak farklılaklar var sanırım.. Bilen biri varsa banada anlatsın..![]()
BY Turbo SPORT 150 HP
ben multijet bravomu almadan önce turbo emotion bravo bakmıştım otokentte 150hp olduğunu hatırlıyorum hatta galericide aynı şeyi söylemiştide neyse artk arkadaşa yardımcı olabildiysek sorun yok...
yorum yapayım dedım ama arkadaslarım yorum yapılacak bırsey bırakmamısturbo sport onerırım ben...
Sportu soruyorsanız Fabrika verisine göre 210 yada 212 olması lazım. Ama bu hızı çok rahat aşıyor..
BY Turbo SPORT 150 HP
Hiç son hız denemesi yapmadım en fazla bastığım 230 civarı. Daha gidermiydi gitmezmiydi bilmiyorum ama ben ondan sonra daha fazla basmadım. Ama 250 leri gören var sportta tabi göstergenin hata payınıda katmak lazım..
Yol tutuşu çok fena ben çok beğeniyorum. Tabi bende 5lik yayda var oda çok etkiliyor. Orjinalindede lastikler geniş tabanlı ve orjinal yaylarıda daha sert olduğu için gayet iyi yol tutuşu. Gidişini hiç söylemeyim çok başarılı. Donanım olarak yok yok.. tabi ufak tefek eksikleri var misal kararan dikiz aynası yok![]()
Performans olarak altınızdaki aracı chiplediğinizde hemen hemen yakalarsınız sportun performansını ama 0-100 saniyesi değişirmi bilmiyorum.
İşin özü tavsiye ederim kupon bir araç ve çok zevkli..
BY Turbo SPORT 150 HP
248 mı ne goren varmıs brı yazmıstı. Bana biraz abartı geldı sonucta 1.4 motor arac yanı. Beygır gucu ne kadar yuksek olursa olsun motor hacmı dusuk oldugundan bır sure sonra kesılecektır dıye dusunuyorum. yokus asagı falan olabılır belkı de. Ama ne olursa olsun o aracı o surate hangı yolda cıkarıyorsunuz merak ettım. Istanbulda tem otoyolunda sabaha karsı 4 gbı falan yola cıksanız belkı![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri