tahsins Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar yazı benim yazım. isterseniz değişiklik yapabilirim yazıda.kanıtlayabilirim.
şu an yazarlık hesabı başkasında. eksi ortami baydığından bir arkadaşıma verdim hesabı.
fiat yerine tofaş dememin sebebi motordaki saçma sapan hatalardır. bu motorun fiat ve gm ortak yapım olduğunu köyün bakkalı bile bilir. tofaş dalga amaçlı deyimdir.kendinize pay çıkarmayın.
ayrıca bu motorun opel ve fiatta tamamiyle aynı olduğunu düşünenler varmış,çok güldüm.
bu arada motor ömrüne hiçbirşey demedim eziklik yapmayalım. zaten bi fordun 1.4 tdci motorunu geçiyor yolda. geri kalanlardan boy boy fark yiyor maşallah. performans yerlerde. gitmeyen motor uzun ömürlü elbet.
kronik hastalıklarından bahsettim.
ısıtma bujisi sökmek için çoğu zaman kapak sökülüyor bu motorda. 1000tl+ masrafı var.
kendi kendine pim kırıyor. 30-40tl masrafı var.
kendi kendine manifolt civatası kesiyor, haliyle turbo basmıyor. sırf bunun için servis 400tl yerleştirir.
neler neler.
siz sanal ortamda yüzeysel bilgi kırıntılarında cebelleşirken ben bu işin mutfağında taşın altına elini sokan adamım. lafınıza dikkat edin. ödül almış cart curt çoluk çocuk kandırmaca. kendinizi kandırırsınız.
bu arada bendede multijet safeline doblo var 15.000km de. acente aldım. . motor hariç oldukça memnunumda. ama motor hem yakıti yüksek hem gidişi berbat. 120 ile giderken 100kmde 7 litre yakıyor. buna ödül aldı sanırim.
ama konforlu , uzun ömürlü ve düşük maliyetli. kabul ediyorum. ama benim benim usta gözuyle yaptığım yorumlarımlarıma direksiyon şöförü bilginizle atar yapmayın. gidin ustanıza sorun öyle gelin yazın..