şaka gibi ..
muhtemelen fiorinocu şahine vurunca .çevirip direk vs gibi bir yere çarptırarak bu hale gitrmiş yoksa kaportayı bırak atta şase var bu kadar az hasarla şahini bu hale getirmesi zor..
ALLAH cümlemizi kazadan korusun.
benim yaklaşımım sağlam-çürük karşılaştırması yerine HIZ olacak.
haberi bilmiyorum okumadım. ne hızla yapmışlar bu kazayı bilmiyorum
ama bir araba ne kadar çürük olursa olsun hız olmadan bu kadar da olmaz
diye düşünüyorum.
bu haberden benim çıkardığım;
gereksiz ve aşırı hızdan kaçınmak şart...
(tüm foruma selamlar...)
şaka gibi ..
muhtemelen fiorinocu şahine vurunca .çevirip direk vs gibi bir yere çarptırarak bu hale gitrmiş yoksa kaportayı bırak atta şase var bu kadar az hasarla şahini bu hale getirmesi zor..
nce şahinin geçmişi bilmek lazım. Malum artık o kadar oluyor ki pert olan 2 şahinin doğanın önünü arkasını birbirine kaynatıp trafiğe çıkartıyorlar. Zayıf bırakılmış olabilir.
Ama en önemlisi bekenmedik paslanma başlamış ve farkedimemiş/müdehale edilmemişse, bu olay gayet normal kaçıyor.
Yoksa çeliğin yaşlanmasıyla ya da şasenin zayıflığıyla araç böyle ikiye ayrılmaz
Ciddi bir paslanma ya da yukarıda bahsettiğim gibi yarım yamalak yapılmış bir birleştirme işlemi yapılmış olabilir.
Geçenlerde de bir murat ya da anadol ikiye bölünmüştü.
Dediğiniz gibi 15 yaş üstü araçların kasalarında şaselerinde farkedilmeyen ama ağır paslanma büyük ihtimal oluyor.Bu kazaya benzer en az 4-5 tane kaza gördüm.Ve hepsinde bu şekildeki araçlar çok yüksek sürattte olmasalar da çeşitli yerlerinden direk kırılma kopma parçalanma durumu meydana gelebiliyor.Mesela daha 2 ay önce murat 131 le bakan suat kılıcın zırhlı makam aracı çarpışmıştı.İnanırmısınız mercedeste sadece sinyal ve far kırılırken murat 131 ikiye bölündüğü gibi sürücüsü ölmüştü.Yine geçenlerde 50-60 km hızla yandan ağaca çarpan şahin 2 ye 3 e bölünmüştü.
Bu kazada da eğer fiorino belirli bir süratte şasenin paslı zayıf kısmından veya birleşim yerlerinden çarpmışsa direk şahinde kopmalar olmuş olabilir.
bıçak gibi kesmiş...
şu palio nun kopmayla etmeyle bence ilgisi yok,yüzde yüz hız işi,tüylerim diken diken oldu
şahin kaynakla toplanmış olabilir...
Keyif BMW'Dir...
Eskiden punto işlemleri insan gücü ile yapılıyordu.ve şimdiki teknoloji yoktu.Kollu robotlar şimdi iki cm daha az bile puntolama yapıyor.Şahinde kopan kısımda kaç tane birleştirme olacakki.
FİAT FİORİNO EMOTİON 2012 1.3 Multijet 95HP Start&Stop (SİYAH)
gerçekten Allah korumuş
Şahinin ortaya çıkışında göz ardı edilen noktalar, zamanın metalin yapısını bozması, belki aşırı sürat buna neden olmuş olabilir. Demir bir teli alıp bir iki kez kıvırdımızda demirin direncinin azalıp nasıl kırıldığını bir düşünün, belki o arabada hiç çürük yoktu, ama yıllardır titreşe titreşe araba özelliklerini kaybetmiştir. Fiorinoyu kullanan acaba kemer takıyormuydu, arabada çok birşey yok, ama sürücü yaralıymış, şahinci için de geçerli kemerin önemi ama belliki şahn için kaza çok daha ağır, ona kemerden çok daha fazlası lazım
Bu normal degil arkadaşlar.Dediginiz gibi bu arac asırı paslanmıştır.Belki iki farklı arac birleştirilmiştir.Yani fiorino 20 ile bir yere carpmış gibi.Bu işin göründüğünden farklı bir izahatı vardır.
dikkat ettiyseniz kapılarda bir sey yok ne ön ne arka kapının herhangi bir bölümnde parca önde ya da arkada kalmamış.sanki legoyu birlestirip geri ayırmıssın gibi
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri