bu otomotiv sitesinin linki varmı acaba ?
merhaba
bir otomotiv sitesinde 0.9 cc twinair motorlu puntonun test sürüşü bilgileri yer alıyor.Sitedeki habere göre bu yılın 2.yarısında Türkiye'de satılabilirmiş..
Burdan hareketle diyorumki şuanda fiat elinde ne kadar parça varsa birleştirip punto adı altında satışa çıkardı stokları eritince yeni twinairler gelecek..
not: twinair'de yine kasa değişmiş
bu otomotiv sitesinin linki varmı acaba ?
forumda farklı bir site için link paylaşımı konusunda bilgim yok umarım bir sakıncası yoktur.
Bu arada bu punto bana a sınıfına gerilemiş hissi verdi..
Test-İlk sürüş: Fiat Punto 0.9 TwinAir Turbo 85 HP | Otomobil.com.tr
Anlattiklarina gore arac gayet iyi. Ekonomi icin alinir.
Oz Büyücüsü
yeni nesil araçların tümüne uygulanacak , çok mantıklı hacim düşük turbo destekli .
benzinli ve ekonomikbizim ülkemizde bile .
şehiriçi 4.9 lt veriyor , kabaca benzin lt: 5tl olsa. 250 kr.
Valla bence motor teknolojisinde fıat aldı başını gidiyor.Kim ne derse desin küçük hacimden yüksek verim elde etmede şu anda avrupalı üreticilerin hepsinin önünde.
1.4 lük multiair motorlar hem lpg bağlanabilmesi hem de tsi kadar teferruatlı olmayıp düşük yakıt tüketimiyle tsi den önde
Multijet motorlar sağlamlığı ve düşük vergisiyle sadece fıat kullanıcıları değil birçok marka forumunda takdir ediliyor.
0.9 motor da zaten 4.9 litre fabrika verisiyle dıesellerden bile az tüketimi yakalamış durumda.Eğer türkiyeye getirilir ve tanıtımı iyi yapılırsa punto çok iyi satış rakamları yakalayabilir.
Şu örnek bile aradaki farkı çarpıcı biçimde ortaya koyuyor.
Opel astra 1.4 140 hp benzinli motor.
Şehiriçi 7.8 lt
şehirdışı 4.8 lt
tork 200
Fıat Bravo 1.4 140 hp multair benzinli motor
Şehiriçi 7.3 lt
şehirdışı 4.8 lt
tork 230(tork farkı bariz)
Vw Golf 1.4 122 hp tsı benzinli motor
Şehiriçi 8.2 lt
şehirdışı 5.1 lt
tork 200
Üstelik fıat bravo yu kullananlar fabrika verilerini rahatlıkla yakaladıklarını söylerken Opel astra kullananlar fabrika verilerine göre bayağı fazla yaktıklarını söylüyorlar.
Konu ykaya1983 tarafından (20/02/2012 Saat 15:25 ) değiştirilmiştir.
kasa 2012 punto, neresi değişmiş?
a sınfının boyutlarının çok çok üstünde punto. b sınıfında bile yüksek sayılabilir.
Hadi hayırlı olsun diyelim..
TSİ Jetta.
Twinairli modellerin Türkiyeye gelmeyeceği yargısına ne zaman varılmıştı ?Ülkemiz için uygun bir hacim (0.9) Hem tüketim hem de vergi avantajı var.Bu motor da gelmezse hiçbir şey gelmez ülkemize
![]()
Ucuz olur herkes buna yönelir fiyatının uygun olacağı kanatindeyim ama az yakacağını hiç sanmam, nedenmi adam 4.9 şehir içi demiş firmaların verdiği değerler nedense hep katlanır. buna klima dahildir. yokuş çıkarsın az basıyım der motoru zorlarsın belkide 1.4 fire dan çok daha fazla yakabilir. şahsen ben az yaksın yol yapıcam desem düşünmeden 1.3 mjet 75 hp alırım. şuan 1.4 77 hp aracım var gayet memnunum hızı ideal yakıtı diğerlerine göre az pek yol yapan biri değilim yol yapsaydım dizelini alırdım vergidende düşerdim.
İnsanlarımız hacime odaklandığı için yanılgılar olmakta maalesef.0.9 u duyan bu ne, gitmez bu derAncak dikkat edilmesi gereken bg, tork, ağırlık, aktarma gibi bilimsel kriterler..
Beklemedeyiz
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
Bu motor yakıt olarak çok iyi performasta var vergi de az daha ne olsun?
gelseyde kesinlikle alırıdım yen şeylerei denemeye çok merakım var zaten 1-1,5 yıldır fiat 500lerde kullanılıyor.
YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI
Merakla beklediğim motor FIRE'dan kat kat iyi olacağını düşünüyorum. İlk test sürüşü yapan ben olurum sanırım bu araçlaİnşallah gelir Türkiyeye en kısa zamanda. Kasada değişiklik olmayacaktır kanımca çünkü 2012 punto daha yeni çıktı. İtalyada twinair özel ayrı bir araç olarak satılıyor. Türkiyeyede öyle gelebilir belki...
1.4 tsi motorlar çıktığında insanlar epey bi ön yargıyla yaklaştı. şimdi vw jettaya 1.2 tsi koydu millet sırada araba alabilmek için aylarca bekliyor.
Bence bir an önce gelmeli twinair, insanlar test edip görmeli hem motorla ilgili ön yargılarıda gidermiş olunur.
tüketim değerleri gayet ii, performans olarakta tatmin eder, 1.4 fire 77 likler ya da 1.2 65 daha ii sonuçlar verecektir diye düşünüyorum
acıl gelmelı yenı nesıl bu motor ve hemende 1.2 ve 1.4 fıre uretımden kalkmalı yada vw nın yaptıgı gıbı bu motor sadece puntonun tek versıyonunda getırılmelı ve fıyatı dıgerlerıne gore cok ucuz olmalı.... bkz. 1.6 102 ps golf trendlıne 36000 tl ye alınabılıyor. 1.2 twın 35000 e satılacaksa orn: 1.4 fıre mylıfe donanımlı 27000 tlye satılmalı alternatıf olarak. aynı ornek 115 ps lık astrada da mevcut. eskı kasa focustada vardı.
jetta1.2 tsı comfortlıne 2012
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri