geçmiş olsun. temperli camlara sivri uclu nesnlere vurulunda patlıyor. topla felan değildir taş atmışlardır.
etrafa zarar veren çoçuklara dayak atmak yerine önce onlara eğitim ve terbiye vermeyenlere atılmalı.
Printable View
geçmiş olsun. temperli camlara sivri uclu nesnlere vurulunda patlıyor. topla felan değildir taş atmışlardır.
etrafa zarar veren çoçuklara dayak atmak yerine önce onlara eğitim ve terbiye vermeyenlere atılmalı.
Eskiden bahçede top oynarken bize kızarlardı oynamayın arabalara geliyo diye ama ozaman ne değerli arabanız var derdim,ama şimdi ufak çocuklar gene bahçede oynuyo,bu sefer ben kızıyorum gidin başka yerde oynayın diye:)
Üzücü bi durum geçmiş olsun..
Geçmiş olsun. Çocuklara yapacak hiçbişey yok. Onların olmadığı yerlere park etmekten başka.Bazı semtlerde sokakta oyun kültürü devam ediyor. Bazen sitelerde bile bahçede oynayan çocuklar zarar verebiliyor...
Geçmiş olsun. Benim arabanın etrafındada çocuklar oynuyor. Bir gün bende böyle bir konu açacağım sanırım...
Yüzsüz çocuklar varya esas ben onlara uyuz oluyorum dövsen dövülmez. Yakında camın önüne web camera yerleştirip videolarını çekip ailelerine göstericem
Ya ne kadar ayıp ********ce bir şey bu yapılan? Bu çocukların anaları babaları nasıl terbiyesiz insanlardır ki çocuklarına terbiye vermiyorlar, olmayan terbiye verilmez zaten. Bir insanın dışarıda duran savunmasız malına nasıl zarar verilir inan çok üzüldüm. Bir daha yaparlarsa hukuken güç kullanarak malını savunma hakkın var haberin olsun..
Geçmiş olsun :(
geçmiş olsun...
geçmiş olsun. Topunu kesmek lazım bunların
demek hala toplumumuzda bu tarz insanlarda var.
sen hiç çocuk olmadın mı arkadaşım bak adı üzerinde çocuk çocuk ne anlar maldan mülkten onun tek istediği biraz koşturup eğlenmekti. aileler ne yapıcaklar dı peki çocuğu odaya mı kilitleyecekler yoksa zincire mi vuracaklar. bu tarz yorumları okudukça gözlerime inanamıyorum.:welcome:
evet artık okullarımızda sokaklarda top oynanmayacağını öğretmeliyiz sonuçta çocuk dediğin sus pus evinde oturur.terbiyeli çocuk dediğinin ne işi var dimi sokaklarda top peşinde. bir düşün bakalım ozaman arkadaşım sende terbiyesizmiydin değilmiydin. sanırım aramızda bu terbiyesizliği yapmıyan yoktur. hepimiz eğitimsiz ve terbiyesmişiz ki sokaklarda top oynamışız.
geçmiş olsun...
olmasa iyi ama çocuk işte...anlamazlar...bilmezler...
Kardeşim ne saçma konuşuyorsun, biz de çocuk olduk ama ailemiz bize terbiye verdi başkalarına, başkalarının mallarına saygılı olmayı öğretti. tabii çocuklar yaramazlık yapar kötü niyetli değillerdir ama onları aileleleri terbiye etmek zorundadır. Senin gibi tarzların olduğuna da ben inanamıyorum, benim yazdığım yazının ana fikrini anlayamayacak kadar düz mantık, ilginç. Neyse polemiğe gerek yok, ben ailelerin çocuklarını eğitmeleri, oynarken başkalarının malına mülküne canına zarar vermemeleri gerektiği konusunda terbiye etmeleri gerektiği kanısındayım. Eğer çocuk bir insanın arbasına zarar verdiyse insan olan ebeveyn gider onu öder, çocuğuna da gerekli tembihte bulunmalıdır... Bu kadar basit ve anlaşılır. Ne var ki hatayla insan bile ölüyor değil mi? Yok öyle senin dediğin gibi başıboşluk...
katılıyorum...
başkalarının malına canına hakkına hayatına düşüncesine saygılı olmak zorundayız...
kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda...
Arkadaşım, ne ben ne de arkadaşım okullarda çocuklara sokakta top oynamama öğretilsin, eve hapsedilsin demiyor, dosdoğru oku, eksajere etme lütfen... Sadece analar babalar çocuklarını başkalarına saygılı olmak konusunda eğitmeli, ve çocukları zarar verdiyse bunu adam olup karşılamalı... Kulağının üzerine yatmamalı...
evet çünkü çocuk arabanın camını kale yapmıştır tek amacı onu kırmaktır. yada belki bunu ona terbiye vermeyen ailesi söylemiştir.
çocuk nerede oynayacak bahçede tabi ki oynanan şeyde top her yere vuracaklar elbet. küçükken ailen sana nasıl bir terbiye verdide hiç bir şey kırmadan oyun oynayabildin ben beceremedim wallaha. çocuktur kıracak dökecek bilerek yapmadığı sürece her zaman herkezin başına gelir bu terbiye ahlak eğitimle filan alakası yoktur. ancak eğer çocuk belli ise elbette ailesi verilen zararı ödeyecektir ödemek zorundadır.
ben farklı bir şey demiyorum yukarıda bir sürü yorum var topunu keselim asalım keselim dövelim o çocukları diye ne dövme meraklısı milletiz yaa.
ailesinin terbiyesizliği asıl o hasarı karşılamadığında başlar.
bende çok kırdım küçükken ama hepsi ödendi bütün komşu camları okul camları. benim çocuğumda amacı sadece oyun oynamak olduğunda ve bilerek isteyerek zarar vermediği sürece kırsın döksün çalışır öderiz.
şunu bir kez daha anladımki bizler arabalarımızı ne kadar sevsekde korusakta elbet bi yerden bişi oluyor ve gerçeekten cok tat kaçırıcı bir durum oluyor insan üzülüor tekrar geçmiş olsun allah daha büyük şeylerden koruusun
Ezik zihniyetiyle bakmayin olaya, cocuguna elalemin arabasini kale yapma diyeceksin o kadar. Ne demek cocuktur yapar ! Tedbirini alacaksin, cocuguna söz gecirmeyi bileceksin. Dedim ya hata ile adam bile ölüyo nolcakki dersin o halde. Bu kadar da olmaz. Direkt dayak da olmaz muhakkak ama senin cevaplarin objektif ve cozumcu olmaktan uzak. Mantiksiz.