https://img75.imageshack.us/img75/471/leman.jpg
Uploaded ImageShack.us
Printable View
nıye kızıyoruz kı haklılar bence az bıle gelıyor zamlar bakın bı guzel ulkeme kımın sesı cıkıyor ?
bende diyorum bu işte bir yanlışlık var, şimdi çözdüm, bakanın görev tanımını yanlış yazmışlar. kendisi Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı değil, Enerji (Redbull) ve Tabii Kanyaklar bakanı olması gerek. zira bu kafaya kolay kolay ulaşılmaz
vay ben onun taaaaaaaa ...... neyse ya lan oğlum kimin alım gücü artı ha söylesin bakim geçsin de benim karşımda bunu konuşsun keşke bu insanlarla konuşma fırsatım olsaydı keşke... evet bu insanlar alım gücü derken kendilerini baz olıyorlar al bakalım askari ücreti göreceğim senin ebeninkini insanların alım gücü artım mı artmadı mı? tabi canım haklılar
İşte Meclis menüsünden fiyat listesi;
tabi admlar bu fiyatlara alışık olduğundan böyle konuşuyorlar.
o muhalefet denecek mahlukatlar 24 saat boyunca boş konuşup duruyorlar hesabına gelene muhalefet ediyorlar bir de şunu da gündeme getirsin ler ama yok hesaplarına gelmez. görün insanlar nasıl sömürülüyor. bunları ne bu dünyada ne de öbür dünyada yeri var
ETLİ VE TAVUKLU YEMEKLER-BALIKLAR
Şinitsel: 4,5 YTL
Somon Fırın: 4.00 YTL
Orman Kebap: 3.00 YTL
Soğanlı Yahni: 3.00 YTL
Pideli Kebap: 3.00 YTL
Hindi Tandır-Pilavlı:2.50 YTL
Tavuk Süğüş: 2.00 YTL
IZGARALAR
Kuzu Şiş: 3.00 YTL
Tavuk Şiş: 2,50YTL
Hindi Şiş: 2,50YTL
Şiş Kebap: 2,50YTL
Şiş Köfte: 2,50YTL
SEBZE YEMEKLERİ
Patlıcan Karnıyarık: 1,00YTL
Pirinç Semizotu: 1,00YTL
Soslu Brokoli: 1,00YTL
Etli Kuru Fasulye: 1,00YTL
ZEYTİNYAĞLILAR:
Zeytinyağlı Enginar Kalbi;3,50 YTL
Zeytinyaglı Patlıcan Salata:1,50 YTL
Zeytinyağlı Taze Fasülye:1,00 YTL
Peynir Tabağı:1,00 YTL
SALATALAR
Domates Salatalık söğüş:0,50 YTL
Çoban Salata: 0,50 YTL
Mevsim Salata: 0,50 YTL
Havuç Salata: 0,50 YTL
Cacık: 0,50 YTL
Yoğurt: 0,50 YTL
TATLILAR
Cevizli halka Tatlısı:1,00 YTL
Cevizli samsa Tatlısı:1,00 YTL
Aşure:1,00 YTL
Keşkül:1,00 YTL
Şeftali Kompostu:1,00 YTL
MEYVELER
Karpuz: 0,50 YTL
Şeftali: 0,50 YTL
Üzüm: 0,50 YTL
Nar Suyu: 1,00 YTL
Kutu Kola: 1,00 YTL
Üzüm Suyu: 1,00 YTL
Meyve Suyu: 1,00 YTL
Soda: 0,50 YTL
Ayran: 0,50 YTL
ÇORBA VE PİLAV
Çorba: 0,50 YTL
Bulgur Pilavı:0,5 YTL
Pirinç Pilavı: 0,50 YTL
Ispanaklı Tepsi Böreği:1.00YTL
önemli deil canım neden önemli olsunki 267 tl ye depo fulledim hamdolsun cok zenginim ben alım gücümde çok yüksek zaten benzine 10 kurus zam yapılırken bana 1000 tl zam yaptılar ya ondan rahatız zaten ..
patronların sodexo limitini belirlerken feyz aldığı liste sanırım bu
günde 8-10 lira sodexo alan biri meclise gitse fil gibi yer ve doyar
Çorba: 0,50 YTL
Zeytinyaglı Patlıcan Salata:1,50 YTL
Soğanlı Yahni: 3.00 YTL
Pirinç Pilavı: 0,50 YTL
Keşkül:1,00 YTL
Kutu Kola: 1,00 YTL
:)
gelirleri mi arttı vatandaşların buna kim inanır kadir inanır :)
hangi ülkeymiş ya o? ben geçen 3 yıla göre %50 fakirleşme ve %51 koyunlaşma hesapladım.
ne güzel yazıyorsunuz masal gibi.
Sesimizi duyuralım protesto edelim dediğimizde kimse ben varım demedi. Gün belirleyelim herkes kendi şehrinde yazısını yazsın sessiz sedası konvoy yapalım birkaç gazeteye de duyuralım ama buna kimse yanaşmıyor.
bu yüzde 50 ye müstehak da bizim ne günahımız var ya böyle kendine bakmaktan aciz adamları bakan yaptırıp başımıza bela ettiler aldatma ve kandırma partisi icraatları devam ediyor gelir artmışmış sövcem şimdi ben buna ...ne ye bak ya
ebesi bu bit yavrusunu doğurttuğuna pişmandır kadının kulakları çınlıyordur durmadan...
Vallahi bravo!
Açıklama çok güzel olmuş. Insanlarımız olayın farkında bile değiller, farkında olanlar ise maalesef hapishanedeler. Daha once yine bir benzin tartışmasında yazmıştım bakıp okuyabilirsiniz. Halkımız maalesef kör. Seçimler gelince verirler oyları zam gelince verirler yaygarayı. Bizlere mustahaktir.
bakan yerden göğe kadar haklıdır arkadaşlar şöyle boğaz köprüsünü kapatacan trafiğe arabasını kitleyen inip yürüyecek bak noluyor...sen gıkın çıkmadan gider benzin mazot alırsan adamda alım gücü var sanar unutmayalım herkez haketiği şekilde yönetilir ve yaşar
OECD ülkelerinde benzine vergide birinci sıradayız
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), ‘2050 Çevre Görünüm Raporu’nda Türkiye, kişi başına, enerji tüketimi bağlantılı karbondioksit salınımı en az görülen ülke olarak yer aldı.
Ancak aynı araştırmada Türkiye 2000-2011 arsında benzinde litre başına en fazla vergi uygulanan OECD ülkesi oldu. Benzinde 2011 itibarıyla litre başına Türkiye’de 1 Euro’ya yakın vergi alınırken, Türkiye’yi izleyen ikinci sıradaki OECD ülkesi Hollanda’da litre başına 0.7 Euro vergi uygulanıyor. OECD’nin benzinden en az vergi alınan ülkesi ise ABD. ABD’de litre başına yaklaşık 0.05 euro vergi alınıyor. 2000 yılında Türkiye’de benzinden 0.15 Euro vergi alınıyordu. 2008 itibarıyla Türkiye’de kişi başına enerji bağlantılı karbondioksit salınımı yılda 4 tona ulaştığı belirtilen raporda OECD birincisi Lüksemburg’da ise salınım kişi başına 22 ton. OECD ortalaması ise 10 ton dolayında bulunuyor.
Sanırım Hürriyet'teki bu yazı her şeyi açıklıyor. Geçen gün forumda arkadaşın biri bu hükümet döneminde akaryakıttan alınan vergi düştü demişti.