Benim benzin ibreside depoyu doldurduğumda baya uzun süre doluya yakın gösteriyor. Sonraları güldür güldür düşmeye başlıyor. En son hesaplamamda şehiriçi km'de 37 krş yakmıştı. Bu arada bende sürekli opetten yakıt alanlardanım.
Benim benzin ibreside depoyu doldurduğumda baya uzun süre doluya yakın gösteriyor. Sonraları güldür güldür düşmeye başlıyor. En son hesaplamamda şehiriçi km'de 37 krş yakmıştı. Bu arada bende sürekli opetten yakıt alanlardanım.
gecen hafta mail atmıştım opete. mail ime mail ile karşılık vermişler. madem şikayetçisiniz servise gidin şikayetlerinizi onlara söyleyin diye kopyala yapıştır tarzında bir cevap vermişler. bende ilk gönderdiğim maili tekrar okumalarını sadece yakıt ve istasyonlarda ki müşteri memnuniyetin deki kalitesizlikten bahsettiğimi söyledim. adamlar demek ki hiç tiye almamışlar. kararsızdım artık bu vakitten sonra opet benim için bitmiştir.
Arkadaşlar ben 3 yıldır yakıtımı İzmir Çiğli Kipa Total'den alıyorum. Ama şimdi siz DOCO petrol falan dediniz. Kendi yeri dediniz. Bende baktım İzmir'de var mıdır diye ama bulamadım. İstasyon arama bölümünde doco olarak aratınca İzmir'de çıkmıyor. Ne yapacağız?
geçen hafta aracımın bakımını yaparken usta mozot filtresininin içinden çıkan pislikleri görünce nerden yakıt alıyorsan bir daha alma dedi bende artık opetten shell e geçtim sanki araç daha sessizleşti ve dumanı azaldı gibi geldi.
Bende opetten alıyorum ama memnun deilim depoyu boşalttıktan sonra hangi istasyondan alıyım şimdi sizce_? Evimin yakınında shell ve po var?
ben po geçtim menzil güzel performans aracın sesi hersey güzel ama geçen ilk marşta almadı ve bunu 2 kez tekrarladı birde total denicem
Merhaba;
Altınuzade opetten alıyordum geçen seneye kadar çalışanlardan dolayı artık Opetten yolda kalsam dahi almıyacağım. Tavsiyem anadolu yakasında olanlar için Bostancıdaki Total dir. Nedeni kendi sevkiyatlarını kendileri yapıyor ve gerçekten çok başarılı yakıtları var. bir kez deneyin bence memnun kalırsınız.
tüketim değilde benim şikayetim aracın çok gürültülü çalışması. yakıtımı altunizade ve kavacık opetten alıyordum ama ciddi ciddi shell'e geçmeyi düşünüyorum. aracım 7000 kmyi geçti ve ilk aldığımdaki sessizliğinden eser yok. (bakımı yaklaştığı için ses yapıyor diyemem çünkü 2500 km'de yağını değiştirmiştim)
evet servis banada aynı seyleri soyledi acıkcası bende opeti değiştirip bp yada shelle geçmeyi düşünüyorum daha once bir süre denedim bp'nin yakıtı kesinlikle cok cok az yanıcı inanılmaz menzille(uzun menzil anlamında) karşılaşabiliyorsunuz , shell'in benzininde ise bir süre aynı yakıtı almaya başlayınca sanki devir saatinde bir rahatlık oluyor ancak ince bazlı bir benzin gibi ve menzil anlamında daha kısa sonuçlanıyor gibi bakalım birkaç mail atıp teknik sonuçlar istedim nasıl sonuclanacak bakalım.
evet arkadaşlar dün resmen shell e geçmiş bulunuyorum. tabi almadan önce depoyu bir güzel boşalttım. suan için pek farkedemedim bişey ama san ki ilk kavramada biraz daha atiklik oldu gibi geldi.bakalım kullandıkça anlarız herhalde farkı.
bu opet konusunda bende sıkıntı cekıyorum.ve konusulanların hepsine katılıyorum.
bu bilgiler icinde tesekkur ederim hepinize
full den aldım en son. bizim ordaki 2 shell istasyonu full e dönmüşlerdi. Daha evvel defalrca aldığım gibi yine gidip fullden aldım. opetten bile iyi bence yakıtları.
opetten vazgececegımı hıııc dusunmezdım total ve shell ı denedım total taraftarıyım artık
garanti olayından vazgeçerek bende mi vazgeçsem opetten ?
o kadar olumsuz yorum var ki :(
kardesım once opet kullanırken en ıyısı odur dıye dusunuyordum ve sonra gıtgıde olumsuz yorumlarla beraber degısık bır akaryakıt fırması deneyım dedım bı arkadasım mersın ataş da calısıor total de ve bana mutlaka bır kez excellıum dene dedı bununla beraber yıne foruma uye olan arkadasım alı rıza bozpınarda cok memnunum dedı ve denedım kı aldıgım total heralde mersının en temız akaryakıt ıstasyonudur sahıplerını cok ıyı tanıyorum...ıkı full depo denedım daha sonra shell denedım ama total derım bende baska bısı demem cunku en son yarım depo shell ın ustune aldım total ı arac barız degıstı!!! total bencede 10 numara
Ben opetten memnunum. İstasyon ile şikayetleri olan arkadaşlar varsa telefon numarası verebilirim. Kibarca dertlerini anlatırlarsa eminimki karşılık bulacaklar. Sinirlenmeden sakin sakin anlatmaları tabiki şart. Zira karşında mantıklı birini bulmak istiyor insan.
Valla arkadaşlar ben de şikayetçiyim opetten .geçen sene aldığım yakıttan daha fazla tüketim olmaya başladı.benim gibi 5 arkadaş daha bu şekilde muzdaribiz.bir arkadaşım opetten shelle geçti( motor dizel).bariz şekilde motor sesi ve yakıt tüketimi azalmış...Şu YGS olayı olması bizi mahkum ediyor...Gerçi Shellinde YGS olayı var ama...Ne yapalım arkadaşlar??????
Arkadaşlar az önce servisteki ustamla görüştüm.Bana dediklerini aynen aktarıyorum ;' Eğer Shell ya da Total size Opet gibi YGS kart verip ben kefilim diyor,yakıtla ilgili bir sorun olduğunda ben yaparım diyorsa yakıt istasyonunuzu değiştirebilirsiniz' dedi .Opete mahkumiyet diye bişey yok yani bilginize...
arkadaşlar son zamdan sonra TP, ye gitmeye karar verdik, malum biraz indirimli.
orada tek çeşit motorin var, opet ile aynı yakıtı aldıklarını söylediler, bir de onlardaki tek çeşit olan normalde Vmax vs. gibi pahalı olan motorine denkmiş....
opet ten shelle geçmeden önce shell müşteri hizmetlerini arayarak ygs hakkında detaylı bilgi almak istedim. zaten müşteri hizmetlerini arayınca bilgilendirme mesajları geliyor o mesajların birinde bu konu hakkında bilgi veriyorlar. daha sonra görüştüğüm yetkili bıkmadan usanmadan tam 15 dakika bilgi verdi. illaki bize gelin demiyorlar opetten aldığınız da yakıtla ilgili bir problem olduğunda onlar nasıl bir prosedür uyguluyorlarsa bizden aldığınız yakıtla ilgili problemleriniz dede aynı prosedür işleniyor diyorlar. yani ygs aynen bizim firmamızda da var ve sonuna kadar ürünlerimizin arkasındayız dedi yetkili. güvence olarakta sadece shell den yakıt alırken pompacının bize verdiği fişleri saklamak yeterliymiş. zaten önce ki mesajlarda bir arkadaş demişti yasal olarak fiat-opet ygs olayında böyle bir uygulama olamaz diye. bence opetten memnun olmayan arkadaşlar tereddüt etmelerine gerek yok ygs den dolayı...:thumbup1:
aynı zamanda bende shell gecmeden önce servisi arayarak sorduğumda hiç farketmez istediğim yerden alabileceğimi dile getirdiler.
bu tartışmada bitmez gibi :) shell sessiz daha az yakar gibi yorumların fazlalaşmasıyla linea sahibi arkadaşım son 2 deposunu shell den almaya başladı ki bugün itibari ile aracının opete göre daha fazla yaktığını ve öyle gözle görülür bir ses azalmasıda olmadığını ve tekrar opete döneceğini söyledi ki bu arkadaşım aracının değerlerini çok sıkı takip eder ecodrive değerlerini de sürekli kontrol eder.Sanıyorum shell daha az yakar lafı birazda psikolojik galiba.Bana göre shell in yakıtı daha ince olduğu için daha fazla yanma oluyor.Üstadlarımızın yorumlarıda böyle. Ben çarşamba aracıma yakıt aldım 90 TL aldı depo dolmuş durumda yani aracım 23 litre yakıt aldı.Aracımda 22 litre yakıt vardı ve Yol bilgisayarıma bakınca 432 km gitmiş görünüyorum.Yani 45 litrede aslında 800 km gibi bir rakam gitmiş oluyorum bana göre gayet iyi. opetten gayet memnunum.
çalıştığım kamu kurumunun kamyonlarıda anlaşmamız opet ile olduğu için oradan alıyorlar.Bugün şoförlerimizden birisiyle konuştuğumda aynen şunu anlattı
(Önceki anlaşmamız BP ileydi bunu belirteyim öncelikle)
Mersin den Kayseriye malzeme götürüyor 326 km mesafe var buna biz 350 km diyelim kaba taslak gidiş geliş 700 km kamyonun yaktığı yakıt 800-850 TL dedi.(yakıt BP den alındı)
bu hafta başı Mersin-Ankara seferi yaptı mesafe 483 km bunada 500 diyelim yine kamyon dolu bu sefer opetten yakıt alındı gidiş geliş 1000 km falan tutuyor kamyon 1000 TL civarı yaktı dedi.Yılların şoförünün yorumu ve anlattıkları böyle aktarmak istedim sadece
opet tek kelime berbat .
kamyonun yakıt tüketimi de baya iyimiş.
yorumları okuyorumda ortada somut bilgiler yok . sizce opet yakıtı daha az veya çok km yol gitmesi o yakıtın shell veya total göre daha iyi olduğu anlamına gelmez yada daha kötü anlamına gelmez. fakat ortada bir gerçek varsa da ticari çıkarlar açısında fiat opet i tavsiye edecek. bu konuda objektif bir otoritenin laboratuvar verileri ile karşılaştırma yapması lazım.
kamyonun ne kadar iyi yakıp yakmadığını bilemem ama en azından 25 yıllık şoförün bana aktardığı bilgi böyle.
Ümit Bey dediğiniz gibi tamamen ticari bir olay Koç grubunun yaptığı
bildiğim kadarıyla tüpraş koç grubunda ve özelleşme yapılırken zarara uğramamak açısından yapılan bir anlaşma gereği tüm firmalar yakıtlarının en az %70 ini tüpraştan almak zorunda yani bi nevi koç grubundan almak zorunda.Shell %30 luk kotayı gti getirerek dolduruyor.
Kubilay Bey berbatlık göreceli kavram istasyondan istasyona fark eder.Genelleme yapmamak lazım.
Arkadaşlar sanırım bu olay istasyondan istasyona fark ediyor.Aslında muhabbetimiz şirketleri kötülemek değil birbirimize yardımcı olmak.Bu konuyla ilgili yorum yapan herkesin iyi niyetli olduğunu biliyorum.Ancak devir ekonomi devri...Geçen sene aldığımız yakıt full depo ile bu sene 30-40 lira fark oldu.Ortada kesin veriler de yok ancak Opetten aldığım yakıtın şimdi beni eskisinden daha az götürdüğü kesin.kendimce yaptığım hesaplara göre 30-40 km daha az gitmeye başladım.Diğer istasyonları denemeden anlayamayacağız gibi duruyor.Yinede alternatifleri değerlendirip bizim için en iyi istasyon hangisi ise onu seçmemiz daha doğru olacak diye düşünüyorum...
herseyden once denemek lazım kaybedecek bisey yok sonucta.