Bu arada aklıma geldide o paraya her sene aracınızı folyo kaplatabilirsiniz .Her sene başka renkle kaplarsınız böylece aracınızın boyası da korunmuş olur ve yepyeni kalır.
Printable View
Bu arada aklıma geldide o paraya her sene aracınızı folyo kaplatabilirsiniz .Her sene başka renkle kaplarsınız böylece aracınızın boyası da korunmuş olur ve yepyeni kalır.
bir de şu yönden bakın işe Allah korusun deprem ülkesindeyiz vemalum istanbuldayız ne kadar güvende olduğumuz belli değil ben iki depremide düzcede yaşamış biri olarak aracımı kesinlikle kapalı bi otoparka bırakamam kaskoyu gectim çökerse öder ama depremden sağsalim cıktığınız anda size ilk lazım olacak şey telefon ve arabadır biyeregidemeseniz bile içinde yatar ısınırsınız peki biliyomusunuz o otopark depreme dayanıklımı veya istediğiniz zaman ordan alabilecekmisiniz aracı o yüzden bence herzaman araç ulasılabilir açık bi yerde olmalı bubenim şahsi fikrim.
İmkan yoksa güvenilir bir yer daha mantıklı.Dışarıda boyaya birşey olmaz diyenler için eğer kuş pisliği üzerinde kurursa güneş belli bir süre sonra boyanın verniğini alır (uzun süre sonra).Kapalı yer bunun için mantıklı.
Her hafta iç dış yıkama, ayda 1 cila, yılda 1-2 pasta cila gibi işlemler varsa fiyatın içinde otoparka bırak :)
Hepinize çok teşekkür ederim. O kadar güzel örneklerle açıklamışsınız ki konuyu... Deprem anında otoparkın çökmesi örneği ise müthiş. Bunu ben de kaç kere düşündüm. Kendimi bi alıştırırsam gerçekten rahat edicem. Her ay başı bi de otoparkçı bahaneyle arıyor sanki vermiyoruz parasını ...
Tek derdim işte araba hep temiz olsun fln filan ama Allah' a emanet edip bırakıcaz yapıcak birşey yok. Çünkü bu meblağ çok zorlamaya başladı beni.
Sizin yaşadığınız probleme bakıyorum da küçük yerlerde yaşamanın da kendine göre güzel avantajları var.Arazi çok nüfus az olunca bütün evlerin bahçesi bizim burada 1 dönümden aşağı değil .Ama istanbul gibi büyük şehirlerde araç sahibi olmak gerçekten bir dert.Bence aracınızı komple folyo kaplatıp evinizin önüne bırakın.Folyo aracın kaportasını güzel koruyor.
Komple folyo 2500 tl :(
Çevrede isparkın kapalı otoparkı varsa aylık 80 lıra hemde genıs ve ferah. Kaskolu kameralı falan fılan. 145 cok ıyı para :(
arkadaşım 1400 tl çok para.heryıl boya koruma yapsan 200 tl çok titizsen 6 ayda bir yaptırırsın 400 tl yazık günah para kolay kazanılmıyor.İnsanlar 100 bin euroluk 200bin euroluk arabalarını yola park ediyor.floryaya,yeşilköye gidin göreceksiniz
Aslında bizim arabalarımızda 100 bin 200 bin euroluk hatta daha da pahalı. Para gerçekten kolay kazanılmıyor ki. Bugün 100 bin euro gözüyle bakılan audi sahibi için kaç para ki :(
25 bin tl lik arabaya yılda 1500 tl az paramı.gece arabama çarpalarmı çizilirmi diye korkuyorsunuz.
-hiç mi AVM ye gitmiyorsunuz.bir kalas park ederken çizip kaçabilir.
-hiç mi yol üstüne caddeye aracınızı park etmiycceksiniz
-kalasın biriinin kırmızı ışıkta gelip çarpmayacaği ne malum
başka bir arakdaş yazmiş ya depremde arabamızın üstüne enkaz düşerse.
Allaha şükür edeceksin ki çok şükür sen o enkaz altında kalmayıp enkazı kendi gözünle görebildin.zaten kasko doğal afetleri karşılıyor.
Bide 200bin euroluk arabaya binenin parası senink,nden de benikindende kıymetli zengin parayı daha çok sevdiği için zengin :)
valla bende otoparka bırakmıyorum evin önü müsait..
ama bir arkadasım 150 veriyor otoparka arabasını yeni almıstı otoparkta carptılar sol ön kapı degisti ön kaputun üzerine kedi cıkmıs otoparkın köpegide onu kovalıyor kaputun üstü cizik dolu siyah araba birde.. diyecegim o ki icini rahat tut kaskon varsa bırak bence sokaga basına bir is gelecekse otoparktada geliyor merak etme.. yine secim senin tabiki..
benim evin otoparkı var Allahtan..
Turtle wax cilayla şampuan almıştım yeni o kadar da yaparım diye ... sağlık olsun.
+1
eve yakınlarda güvenli sayılabilcek bir yere bırakabiliyorsanız değmez. dedemlerin apartmanın yanında 5 araçlık bir yer var hemen hemen her gittiğimde yeni vuruklar görüyorum :) yapanda bariz komşulardan biri ama elden bişey gelmiyor.
bi kerede puntoya bizim sitenin kapalı otoparkında çarpmışlardı.
arkadaşımın arabası apartmanın kapalı otoparkında çizilmiş. hemde değil astara direk metale kadar :)
Apartman ya da awm otoparklarında arabanıza çarpma ihtimalleri daha yüksek. Aracı dar alana sığdırmaya çalışırken acemiliğin de etkisiyle çarpan çıkar. Sokakta yol kenarına geniş bir yere koyarsanız yoldan geçen aracın çarpma ihtimali yok denecek kadar az. Sadece manevra yapılan yerlere park etmeyin yeter.
Bi de arkadaşın dediği gibi ben de aracı sürekli evin önüne park ediyorum. Edemessem de boşalmasını bekleyip hususi inip çekiyorum...
sakınan göze çöp batarmış. ben hep sokakta bırakıyorum allaha şükür hiçbirşey olduğuda yok ne kadar özenirseniz o kadar bela sizi buluyor o yüzden hiç umursamıyorum. verdiğiniz paraya yazık
evet bencede çok para o paraya kasko yaptır için rahat olsun
10 araçlık bir otopark yapsak çalışmasakta olur...