tabloya göre sizin aracınız euro 5 değil
dolayısıyla dpf de yok aracınızda
Printable View
tabloya göre sizin aracınız euro 5 değil
dolayısıyla dpf de yok aracınızda
Abi bende böyle bişey oldu hatda kalörüferleri açtıgımda ısıtmıyordu sonra hararet yaptı korktum daha sonra radyotörde su kalmadığını anladım koyduğum su içerden ayaklarımın altından geliyormuş :) araştırdım sonradan anladımki kalorüfer peteği delikmiş değiştirdim şuan bişey yok toplamda 95 + 20 işcilik 115 tl hallatdim belki bundan olabilir
oh iyi DPF den yırttık o zaman. birkaç yerde okumuştum memnun olmayanları ve gereksiz diyenleri. gerekli de olsa bende yokmuş, demek ki arıza yaparsa masraf yapacak diye düşüneceğim bir parça eksildi :)
acaba DPF olmayınca motor ömrü daha mı kısalır, performansı düşer mi?:glare000:
PARanoyo paranoya par......................
dpf yoksa daha çok kirlenir :)
Abiler 1,4 fire 2,36 tl den gaz aldım 60 tl lik ve 180 km yol yaptım şehir içinde kışın bu sarfiyat nasıldır bana fazla gibi geldi yardım ederseniz sevinirim
dpf siz olması daha iyi
şahsen ben dpf siz isterdim
dpf li, olması sadece emisyon değerlerini iyileştirir
motor ömrü açısından etkisi hissedilmeyecek kadar az
zamanında bakım ve her 40 bin km de bir carbon clean yaptırırsan sıkıntı yaşamazsın
lafı açılmışken aklıma gelen bir soruyu sormamda sakınca yoktur umarım. carbon clean 40bin km de bir yaptırın yazmışsınız. periyodik bakımlarda servis kendisi yapar mı? yoksa benim carbon clean yapılmasını ekletmem mi gerekli?
carbon clean için şunu da eklemek isterim. ben aracımı 3-4 günde bir, sabah 3km gidiş, ertesi sabah 3km dönüş yaparak kullanıyorum. aracı stop ettiğimde motor anca ısınmaya yeni başlamış oluyor. bu şartlarda carbon clean i 40bin den önce yaptırmak gerekir mi?
ismail genelde servisler yaparlar ama seninde hatırlatmanda fayda var
40 binde bir yaptırman yeterli
Aracım bugün bakıma girdi çıktı.Çok şükür bir sorun çıkmadı.Tespit edildiği gibi aracım o gün DPF sinin temizliğini yapmış.
garıp aslında DPF olmamasının ıstenmesı...hanı olsa ne olacak???sımdı sırf dpf yok dıe ben bravonun 105 beygırını almam ornegın 120 lık alırım...ha su denıo dpf pahalı meret o zaman turbo da olmasın o da pahalı...tabıkı turbonun yararı ıle dpf bır degıl ama sonucta yararlı bı olay dıe dusunuyorum
coşkun bey cevap için teşekkür ederim. böyle giderse 40bin km yi 5 seneden önce görmem sanırım. yine de şimdiden aklımda olsun, 40binde ki carbon clean işlemi :)
engin bey hani bi atasözü vardır;
"ıslığı dağı taşı tuttu, güttüğü bi tane keçi" diye. bu dpf de bu hesap sanki. tabi ben söylenenlere göre yorum yapıyorum, teknik bilgim yok. Dpf istemek yada istememek diye de bir seçeneğim yok, zira aracımda yokmuş, elimden bişey gelmez yani:D bende dpf olmadığından avuntu yapıyorum masraf yapacak parça eksildi diye :)
Selamlar,
31/03/2012 tarihinde 16000 km de ki aracımda DPF mesajı verdi ve ikaz lambası yandı, kitapçığı okudum ve orada yazılan talimata göre aracı kullandım ve süre tuttum 15 dakka sürdü,
saygılar
ama servise gidince soracağım :)