Nasıl yani transporter yermi tjeti ? Belki yüksek hızda yer ama kalkışta yiyemez bence ağır bi kere nası yicek ?
Printable View
180 lik bi-turbo dsg transporter'a denk gelirseniz gerçekten apışıp kalıyorsunuz.
eski 1.9 tdi lar olursa 1.3 multijetle az çok oynarsınız ancak 180 lik fena kaçıyor, hele dsg varsa vites atarken hiç vakit kaybı olmuyor, turbo basınç kaybetmiyor.
bu arada caddy meselesine gelince 0-100 değeri bizim puntodan daha fazla. ancak salise kadar fark olduğundan en azından kafa kafaya gitmeleri yazım. şuda var 1.9 tdi nin ilk vitesi motor hacminden ve torkundan dolayı uzun tutulmuş olabilir. haliyle 1. viteste daha fazla hızlanır biz o sırada 2. vitese geçmek için uğraşıyor olacağız.
1.9 caddy iyi koltuğa yapıştırıyor ancak her dizel gibi içinde tork hissinden dolayı uçuyoruz sanıyoruz ancak kısa devir bandından dolayı bir halt olmuyor :) belki konuyu açan üyemiz vites atma devrini iyi seçememiş olabilir. 1.3 multijetle kalkış yapacaksak 4000 devirde vites atmak gerekir. zaten 100 km hızı geçtikten sonra araba hızlanmıyor. 1248 cc ile fazla uylamayın kimseye :) yokuş varsa ayrı tabi.
vallahi benimde fire motorla başıma geldi doğanla kafa kafaya gittik rezil oldum. ışıklarda durduk adam bana daha gaz ayarı iyi değil dedi.
bizim araçlar yarış arabası değil ne yapıyorsunuz.
Arkadaslar hem 1.9tdi caddy im var hemde 1.3 puntom
Oncelikle caddydeki 0-100 0-130 degerleri yukardaki soylenenler gibi degil manuel sanzuman caddyim de 10 sn civari 0-100 14 sn civari 0-130 yapiyorum arac stock ve ne vectralar ne 3.20 ler yedim kalkista:) kisacasi punto ile caddyi kaldirmak cilginlik olur :)
Saygilar...
sahın vs fıre kıyaslaması:)
abi ben onu bilir onu konusurum bizim arabalarla kalkıs falan yapılmaz uslu uslu binmek gerekiyor :)) motor hacmi belli gücü belli :) bende gecen gün yeni nesil caddy kullandım baya bi fark var 1,6 olanını:)) moralimizi bozmaya gerek yok... :))
kesinlikle katılıyorum... şirketin sümbülü var koltuğa yapışıyorsun (benim aracıma göre) ancak tam hızlanıyor derken vites atmak gerekiyor yada bana öyle geliyor çok bağırınca motor... benim araçta ise 6000 devire kadar yolu var... koltuğa yapışmıyorsun ama uzun sürüyor ivmelenme vites atmadan :thumbup1:
mjet asla küçük görülmemeli..bi chiple neler olur neler:):)
Bence siz kendi aracınızı gözünüzde büyütme olarak değilde 1.9 tdi caddy'i gözünüzde küçümsemişsiniz :)
en başında hacim farkı var :)
600 cc yabana atılacak bir değer değil , caddy tabiki avantajlı :) aracınızı küçümsemeyin , değerini bilin , moraliniz bozulmasın. ben 1.3 90lık mjetimle kepekli rampasını çıkarken 6.viteste 140-150 gidiyorum ve yakıt tüketimi 7.0 - 8.0 arası değişiyor , oldukça tatmin edici.sol şeriti temizleyip gdiyorum. arkadan bi 5.20-25d gelmediği sürece :))
1 le 2. vites zayıf diyenler bence 1-2 ve 3. vites çok iyi tabi kaldırmasını bilene ben 17 jantlarla 3. vitese kadar sardığı yerleri bilirim şimdi diceksiniz lastik kötü lastik kötü felan değil gelin beraber deneyelim düz yolda zorda trafikte her türlü araçla yürütürüm puntoyu :)
çok iyi bilirim otobanda 190la giderken arkadan selektör yaptığınımı beylikdüzünden mecidiyeköye kadar e5 ten kovaladığınımı söylesem nasıl gidiyor meretler çok kötü oluyor ama hem yüksek araba gece ışıkları direk aynadan gözünde hemde sürekli arkanızdan geliyor ya sanki üzerine çıkıp içinden geçicek gibi oluyor hadi puntoyu geçtim 110luk eranın arkasından bile gidiyor punto ne kelime tehlikeli araçlar boşken denk gelmeyin veya gelirsenizde kafa tutmayın sakın neye uğradığınızı şaşırırsınız :D :D
140 lık var arkadasımda o bıle adamı mahvedıyor gercekten o surerken tırsıyorum..
yıl 1999 tortum sapagından döndüm ardahan yoluna... altımda 1.6 ecotec zımba gıbı astra sedan ( o zamanlar) yokusta 4 e atınca yemıyor ama 3 le 115-120 ye kadar zorluyordu opel.... aksamustu hava hafıf puslu... derken bır sellektor vızzzzt dıye gecen bı mınıbus .... transporter....o zamandan berı ne zaman bı transportera denk gelsem uzak duruyorum ınsan aracı degıl onlar tıcaret ıcın yapıldıklarıda tam bır fasa fıso.... ama 200 ps lık stoch transıtle ısı zor o transporterın....:)
eski aracım caddy di 139000 km de sattım... performans olarak kıyas yapmak mümkün değil... 1.9 tdi kağıt üstünde puntonun arkasında kalır duruyor.... 1500 kg ağırlık ve yüksek rüzgar direnci dez avantajları var... ama gerçek hayat öyle değil... kapalı kasa kamyonet geçmese her yıl vize ve 9 yıl düşmeyen vergi gibi sorunlar olmasa şimdi gider yine cADDY ALIRIM... şirketin dobolsuyla baya kullandım... 1.9 multijetler gerçekten seri... belki caddyden çok az da olsa hızlıdır... ama vijarlarda caddy yol tutuşu konforu yüksek hızlarda (170+) aracın stabilliği konusunda caddy muhteşem... bak özledim şimdi caddy mi....
Yeni nesil 1.6 tdi geçtim hemde baya bir arkadan gelmeme rağmen ama 1.9 u bilemem tabi :)
diesel citreon c4 ile cady kapişti ben citreon de idim.kuzen usta şöfördür.ama neye döndüğümüzü şaşirdik araba uçtu gitti :)
selam arkadaşlar, konu hoşuma gitti arabamı sattığımdan beri girmiyordum foruma belki okuyanlar olmuştur satılık diye konu açmıştım ev almak için işin özü satmıştım neyse
1.3 lerle kafa tutmamak lazım bence, ne olursa olsun hacim küçük e zaten 75 hp yani pek şans yok be arkadaşlar 1.6-1.9 lara felan karşı...
benim multiair 1.6 110 hp focusla yan yana gidiyordu kuzenimle denemiştik 1.3 felan focusa denk gelse yalan olur...sanki...
özlemişim foruma birşeyler yazmayı arkadaşlar :)
bu kapışanlar nerde kapışıyor?!
özel pistiniz varsa, bana **** yemek düşer.
ama trafikte yapıyorsanız bu sorumsuz ve bencilce hareketleri.
allah sizi bildiği gibi yapsın!
inşallah kaza yapmazsınız. eğer yaparsanız, kendinizden başka kimseye zarar vermezsiniz inşallah.
https://forum.grandepuntotr.com/gene...mli-degil.html