bana ön tampon farklı gibi gelmişti.Dışarıda da son kasa puntoyu hiç görmedim.Aynıysa bile yıl sonuna doğru fire motorlu punto satılmayacağını düşünüyorum.Bence stok eritiyorlar.Banada senin yorumun gereksiz geldi.
Printable View
emrah by ne stok eritmesi Allah aşkına......1,4 fire motor da bile kasalar ağir gelirken ön yargı bukadar yüksekken 0,9 motor 3-5 yıl kendini kabul ettirmez.....yeni bir motor kronik sorunu lpg uyumu vb. bütün konular kapalı kutu.çok az cengaver cesaret edipte alır çok iyi bile olsa kendini kabul ettirmesi 3 yıldan aşşaiğ olmaz
adamlar sorunsuz fire motoru biranda bitiricek yeni bir motorla kumar oyniycak mantıklı bakmak lazım yorum yaparken bile
Fire gibi maliyeti ucuz, uzun ömürlü bir motoru rafa kaldırmazlar kolay kolay.Sonuçta olaya sadece Türkiye diye bakmamak da lazım.Belki ilk olarak Yeni Puntoyla beraber gelir twinair ülkemize.Fire Evolar da devam eder satışa.Tabi diğer modeller de var...
Eğer denildiği gibiyse tüketim değerleri lpg ye hiç gerek yok :)
lpg yi SADECE kapalı kutu olan bir örnek olarak gösterdim.
o hacimde motor 1100 lg kasayı nasıl taşıyacak?
yada motor fire yada multijet gibi sorunsuz mu sorunlar çıkacak mı sonuçta yepyeni bir teknoloji
ilk nesil ürünler genelde sorunludur yıllar geçtikçe kendini geliştirir.
en basit örnek dualogic şanzıman ın gelişim süreci
Şu motor bu kadar ağır aracı nasıl götürecek gibi eski çağ yorumları yapmayıp işin gerçeğini sorsak ve kabul etsek ne güzel olacak.
Aracın çekiş gücü hissi motorun torkuna, volanın tasarımına, vites ve son dişli oranlarına, tekerlek çapına ve az da olsa ön-arka çekiş durumuna göre değişiklik gösterir.
Aynı motordan aynı araba ağırlığında iki versiyon yaratabilirsiniz, biri uzun yolda az yakar diğeri düşük hızlarda seri olabilir. Bunlar tamamen yukarıda bahsettiğim aktarma organlarının tasarımına bağlıdır.
Benzer biçimde, bir araç seçin 1.4 fire olsun. Sonra bu motoru çıkartın yerine bu yeni 1.0 motoru koyun. Eğer bu yeni motorun tork eğrisi eskisinin üstünde ise, bu haliyle bu araç daha seri olur. (burada geri kalan tüm değişkenleri sabitlemiş bulunduk).
Yani yok efendim 400cc daha ufak bir motor nasıl olur böyle demeyin, iphone aldığınız zaman "aa ekrana dokundum algıladı, nasıl yani" demediğimiz gibi :).
Bence bu motorda soru işareti hacmi değil, 2 silindir olması. 4 silindirlerin daha az titreşimli çalışması gibi bir gerçek vardı yanlış hatırlamıyorsam. İnternette 4 ve 2 silindir farkı diye aratırsanız güzel detaylar çıkabilir, özellikle ingilizce sitelerde.
Dip Not: Motorları maksimum tork değelerine göre kıyaslamak yerine bulabilirseniz tork eğrilerine göre (ya da maks. torkun oluştuğu rpm aralığına göre) kıyaslayın. Bir motor 200 diğeri 210 Nm tork üretirken, 200'lük olan motor bunu çok daha geniş bir rpm bandına yayabiliyorsa, o motor kanımca daha iyidir.
Bence de olay bu noktada bitecek. Küçük hacimli motorlarda ses yönünde süper olan bir motor göremedik daha :) Belki de Fiat bulmuştur elektrik süpürgesi gibi çalışmayan küçük hacimli motor olayını. Ya da çok süper bir izolasyon sistemi geliştirmiştir. İşte o zaman bu motor satar.
Bu arada aracın çok sağlam gideği ortada. En azından 1.4 Fire'dan iyi gideceği ortada :)
En az 75BG multijete yakın keyif vereceğini düşünüyorum.
amacım sizi kırmak değildi.Fiat 2010 da 2.2 milyon araç satmış 2011 GM ile birlikte 4.5 milyon satmış , 2012 hedefi 5.1 milyon, 2014 6.1 milyon araç satmayı planlayan bir firmanın türkiyede satacağı 10 belki 20bin tane fire motorla ,fire'ı temizleyip twinaire geçeceğini söylemek pek mantıklı olmaz.
tüm firmalar euro5(yakında euro6 gelecek) standartlarına uymak için küçük hacimli motorlar,dizel partikül filteleri,elektrikli araçlar,start stop gibi teknolojileri geliştirmek zorundalar avrupa piyasası için.
fiatın asıl büyümeyi planladığı çin, rusya, hindistan gibi ülkelerde 2012 model 1.2 1.4fire,1.3 multijet GP satıyorlar daha evo ,yeni punto yok piyasada
.Fiat India.
Àâòîìîáèëè FIAT â Ğîññèè: îôèöèàëüíûé ñàéò - Äèëåğû - Äèëåğñêàÿ ñåòü -
·ÆÑÇÌØÖйú
Automotive News Europe - November 2011
Fiat-crysler ceosu Sergio Marchionne ile yapılmış uzun bir röportaj mevcut, şirketin içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan çıkarmak için gelecek hedeflerini anlatmakta.
Beğeniriz beğenmeyiz fiat dünyanın en büyük otomobil firmalarında biri,onun için yorum yaparken sadece türkiye penceresinden bakmazsak daha sağlıklı olur saygılar
meşhur twinair motor
https://imageshack.us/photo/my-image...iatpunto5.jpg/
https://imageshack.us/photo/my-image...ssaifiatp.jpg/
[IMG]https://img208.imageshack.us/img208/107/47632390.jpg Uploaded ImageShack.us[/IMG]
[IMG]https://img197.imageshack.us/img197/2543/88845813.jpg Uploaded ImageShack.us[/IMG]
[IMG]https://img26.imageshack.us/img26/7443/perfc.jpg Uploaded ImageShack.us[/IMG]
Valla FIRE'dan çok daha güzel duruyor motor kaputu altında :D
Gayet güzel bence gelse iyi satabilir gideri var :D
Bir kaç video paylaşayım ses ile ilgili videolar Fiat 500den:
0-100 hızlanması da var:
Fiat 500 Twin-Air 0.9 Liter 2 Cylinder 85 HP Sound and 0-100 km/h - YouTube
Burada büyük ihtimalle motor soğuk:
FIAT 500 TwinAir engine (875cc, two-cilinder) - YouTube
Burda sesi çok hoşuma gitti:
FIAT500 Twin Air - YouTube
En çok dikkatimi çeken ise motorlarda fazla sarsma yok gibi...
Motoru fire dan daha büyük duruyor kaputun altını kaplamış :)
Aynen valla :D