ihtiyacını gördüğü müddet kullanmalı.
ihtiyacına cevap vermediğinde satılmalı diye düşünüyorum.
3-5 senede bir yeni bir araç almayı israf olarak görüyorum.
Printable View
ihtiyacını gördüğü müddet kullanmalı.
ihtiyacına cevap vermediğinde satılmalı diye düşünüyorum.
3-5 senede bir yeni bir araç almayı israf olarak görüyorum.
Bir insan galerici, al-satçı değilse aldığı arabanın değeri düştü satmam lazım yoksa zarar ederim diye düşünmesi bana manasız geliyor açıkçası. Alırsın allah kaza bela ölüm kalım vermediği müddetçe en az 7-8 sene binersin. Örneğin 99 senesinde babam sıfır km. civic aldı. Halada biniyor. En son 275.000 geçmişti.
Tabi herkesin araba alma amacı da farklı, kimisi alıp 10 15 sene biniyor, kimisi ikide bir değiştiriyor değeri düşecek diye. Tabi herkesin düşüncesine saygı duyarım ama benim düşüncem bu.
2012 şubatında sorduğum bu sorunun cevabını bu kadar sene sonra şimdi yanıtlamak isterim.
ilk olarak arabayı keşke geçen sene satsaydım hem 100 bini geçmemiş olacaktı hemde sıfır araba fiyatları çok uygundu.
şu anda saat gibi çalışan arabamı 30 a satıp 70-80 e yeni araba almak pek çekici gelmiyor.
galiba araba elimde patladı . Allah ömür verirse 3 sene daha kullanacam inş.
2005 de sıfır megan 2 aldım 37 bindi fiyatı 10 sene kullandım 6 ay once 32 bine sattım
Aralık 2011'de Gp aracımı 23250TL'e aldım.
Arada LPG taktım +1400TL
Akü değiştim.
Hafif bir ön takım
Tüm kayışlar rulmanlar..
Ekim 2014'de 27000'e sattım..
Kardamıyım? hayır.
Zarar ettim mi peki? ona da hayır :)
---------------------------------------
Yine 2. el almam gerekti.
Citroen C4 GP aldım.
İlk önce akü değiştim.
Seneye Kayışlar değişecek
Sonra Baskı balata volant değişecek
ohoooooo.....
Bıktım ulennn......
Yani sıfır araç alacak duruma geldiğimde, ki yine sıfır almam herhalde, sıfıra yakın alırım.
3YIL/60000km hangisi önce gelirse :p yenilerim aracı.
**Ne akü değiştiririm
**Ne Lastik değiştiririm
**Ne kayış+Rulman değiştiririm
**Ne baskı balata değiştiririm....
Erken araç değiştirmenin espirisi şudur:
MASRAFTAN KAR...
Kasım 2007 de, 2008 model gp 1,3 mjet almıştım. Şuan 160 bine geldi. Hala çok memnunum beni hiç üzmedi. Hiç yolda kalmadım, hiç arıza çıkarmadı. Satmayı henüz düşünmüyorum.
Arabadan kar edilmez. Ya alım satımda kaybedilir ya ağır masraf yapılır o şekilde kaybedilir. Heleki sıfır araç alınırsa, yüksek mtv, garanti dolana kadar serviste bakım vs. derken fatura istenilmeyen ölçüde kabarır. Hasılı illaki bir kayıp olur. Ben huyunu suyunu bildiğim arabaya ekonomik ömrü dolana kadar (ortalama 20 yıl) bakımları ne ise yaptırır binerim.
arabayla duygusal bağın yoksa araba ne zaman ihtiyaca cevap veremiyor yada ekonomik olarak üzüyorsa değiştirme gereği duyulur bunu seneye bölmek zor bence mantıksız ekonomik durum iyiyse o başka tabi
ilk arabam vosvostu 74 model 5 sene bindim baktım tamirciyle nikah kıymaya hazırlanıyoruz sattım 94 model ilk sahibinden bi reno 9 buldum ve çeşitli mekanik ve kaporta tamirleri gördü araç ama çok aşırı memnundum yakıtı falan iyiydi ekonomik durumumu biraz düzlüğe çıkarınca klimalı ve donanımsal anlamda dolu bi araca ihtiyaç duyduğumdan 4 yıl severek bindiğim reno9 u yakın arkadaşıma sattım puntoya terfi ettim mayıstan beri kullanıyorum iyi anlaşıyoruz üzmüyoruz birbirimizi
oh valla ne güzel yaşarım da alsın 2006 modeli zar zor
lastik bitmiş 500
jantlar yeni kanuna uyumsuz 500
Egzoz susturucu delik deşik 230
triger kayışlar 500
muayene 220
bu lpg siz de olmaz 1100
kapi cam otomatik tutukluk yapıyo motoru ile değiştir 200
fren balataları artı fren diskler bitmiş 400
bütün bunları görmeyip nasıl tongaya düştüm 4 aydır düşünüyorum hele beni rahatsız etmeyin düşüne durayım
sıfır bir dizel alırsam eger ortalama senede 10-15.000 km arası km yapıyorum . 100.000 km gelene kadar 7-10 yıl arası kullanmış olurum . suan kullandıgım punto aralık ayında 3 üncü senesini tamamlayacak . suan km si 185.000 de aldıgımda 145.000( 2008 dizel ) de . bakımlarını zamanda yaptırıyorum . suan iyiyiz . iki kişilik çekirdek aileyim . genellikle iki kişi geziyoruz bazen 5 kişi bagajda full kullanıyorum .ama aileme 3ncü veya 4 ncü kişe gelipte rahat bir şekilde kullanırsam kısmet olursa 3-4 sene daha daha kullanırım . baktım yetmiyor . üzerine 10 milyar koyup linea ya geçiş yapabilirim . ama suan aracımdan memnunum . onunla çok sehir çok ilçe çok köy ( ege ve marmara bölgesinde çogu yere gittik ) gezdik . hatta yurdışına bile çıktık .
Araba bir yatırım enstrümanı olmadığı için zarar ettim/kar ettim mantığıyla bakmamak lazım bence. 10 liraya aldım, 15 liraya sattım diye sadece mutlak değer üstünden de kıyas yapılmamalı. Paranın alım gücüne bakmak lazım.
Örneğin 5 sene önce 10 liraya aldınız, bugün 15 liraya sattınız (arada yaptığınız harcamaları yok farzediyorum). Rakamsal olarak 5 lira kazanmış gibi görünüyorsunuz ama 5 sene önce gerçek yatırım araçlarına o parayı koyduğunuzda bugün 20 liranız oluyorsa, zarar etmişsiniz demektir. Bu da çok basit bir hesap ama örnek olması açısından yazmak istedim.
2011 dynamic skydomlu puntom 5 sen bende kaldı.hasar kaydı vardı 30a sattım.5bin cepten 15binde kredi çekip yeni i20 1,25 style+ pan aldım.üzerine double dın teyp ile 49000tlye maloldu.bunuda 5 yılı kullanmayı planlıyorum bakalım kısmetse.