bu fiat servisleri niye böyle?
Printable View
bu fiat servisleri niye böyle?
sevgili kardeşim ümit; bütün gp sahipleri gibi benimde aracım kapaktan su almakta, dah önce bir arkadaşımızın bahsettiği gibi su alabilecek bütün noktaları izole etmiştim, ama yinede su almıştı,dikkatli incelediğinizde bagaj kapağının dış sacının içeri doğru kıvrıldığı noktaların,özellikle üst taraflarda alttaki sacla temas ettiği noktalarda meges tarzı birleştirme malzemesi zaafiyeti var,yani şiddetli yağmurlarda bu iki sacın arasından içeriye doğru su girmesi mümkün.bir ay öncesine kadar koçtaştan aldığım diş macunu tüpü şeklindeki küçük şeffaf henkell marka ince uçlu silikonla(daha önce bir arkadaş böyle yapmıştı) bagajın üst ve yan birleşim yerlerindeki zayıf noktaları silikonla doşaşıp parmağımla şekillendirdim. ve bir aydır artık yağmur suyu girmiyor sizde deneyin....
aynı sorun bizdede var fakat gerçekten aşırı derecede sizin evodan akan su. bizim araçtan da akıyor bu kadar şiddetli değil. silikon işi mantıklı aslında denemekte fayda var.
Yok artık..Bu ne ya..?NaSıl girmiş okadar su oraya..
Bi videoda ben çekeyim bari. En az bunun 2 katı akıyo :)) Silikon işini bende denerim artık.
maşallah araçlarımız çok tasarruflu çok ekonomik, baksanıza yağmur sularını bile israf etmiyor bagaj kapağında biriktiriyor :)
benim araçtan da geliyor ama bu kadar değil
Arkadaşlar inanın bu az hali.Bagajı ilk açtığımda bir bu kadarı akmıştı kapattım ve telefonu hazırladıktan sonra tekrar açtım bu kalan su.
daha önce senn konunu gördüğümde denedim arbayı yıkarken arkaya bi kova su döktüm bekledim biraz ardından açtım içeriye doğru ve içeride bi damla su yoktu akanlar camda kalanlardı bu çok ilginç :S
Bagaj kapağının iç sac ve dış sac birleşimlerinde gerçekten boşluklar var,su giriyorsa buralardan giriyor,operatormurat arkadaşın dediği gibi silikon ile bu sorun halledilir gibi denemek lazım.
arkadaşlar o bahsedilen boşlukları fotoğraflasak ve nerelere silikon vs.. çekildiğini göstersek fena olmaz bence yapan arkadaşlardan rica edelim lütfen fotoğraf çekerek tarif etsinler teşekkürler
gençler hafta sonu dayımın nissan ının bakımını yapacağım,ayrıca fotoğraflarla nasıl yapılacağını izah ederim...
mıllet nelerle ugrasıyor yaw......
Aynı sıkıntı bende de mevcut. Şarıl şarıl yağmur suyu akıyor ellerimi falan yıkıyorum :D
Bugün servise gittim ve servisteki bir yetkiliye videoyu gösterdim adam gayet normal dedi :S bagaj kapağının içinde kenarlarda su tahliye kanalları varmışta su oralardan geliyormuşmuş.
tüm evolarda durum böyle mi peki