odometre bizim araçlarda ölçmüyor.
Printable View
odometre bizim araçlarda ölçmüyor.
Aracı bizden alan kişi içinde çok üzgünüz sanırım hakkımızda dava açmışlar bizde mağduruz sonuçta ne olacak bilmiyoruz dediğim gibi bu olayda bizim yaptığımız bir şey yok dynomoss şirketinin raporları elimizde
Evren bey manisada mak. Mühendisi olduğunuzu beyan etmişsiniz sizinle nasıl bağlantı kurabilirz
değerli arkadaşlara sorum var:
170bin km.deki araç,km düşürülüp 100 bine çekildiyse nasıl anlaşılır?
(cevabı şunu gözeterek verin lütfen: arabanın gidişinde birşey yoksa ve motor tıkır tıkır çalışıyorsa,ustanın araç iyidir sözleri içinize sinmediyse)
not: bu kadar kandırılan olduğuna göre kimse fark bulamıyor ,tufaya gelmemek için bizde kafa yoralım şu resimdeki farklara
İsmail bey
aracı sizden alan kişi noter satış evrağına aracın km'sini yazdırmadıysa ve noter evrağında aracı gördüm beğendim gibi ifadeler bulunduğundan dolayı ayrıca ve en önemlisi sizin aracı sıfır değilde ikinci elden aldığınızdan dolayı hiçbirşey kazanamazlar. siz mahkemede olan biteni düzgünce anlatın. zaten kanuni olarak hakim size ceza veremez çünkü km düşürme olayı sizden önce olmuş. aracın ilk sahibi olsaydınız işler değişirdi.
merhaba ismail bey, otomotivden pek fazla anlamam. hukuktan da...
ama Noter aracılığıyla yapılan Araç Satış Sözleşmesi'nde şu bilgi vardır : ... alıcı bu aracı halihazır durumu ile görüp beğenerek ve bedelini tamamen ödeyerek teslim aldığını... beyan ve kabul eder...
Araç Satış Sözleşmesinde aracın kmsi genellikle belirtilmez ( satış sözleşmenizi kontrol etmeniz yararlı olur).
kilometre nasıl oynanır bilmiyorum ama benim eski aracımı satın alan değerli arkadaş da yetkili serviste aracı ekspertize soktu ve "km orijinal" bilgisini doğrulattı.
Aracın yaşını bilmiyorum ama Vize kontrolü sırasında belirli bir gelişim göstermiştir bence, plakadan aracın vize sırasındaki kmleri belki kontrol edilebilir...
GEçmiş olsun galerici zora gelince imana gelmiş:))
bu olayın üzerinden 40 gün geçmeden savcılığa suç duyurusunda bulun. sana aracı satandan yüzde yüz paranı alırsın . git bir avukatla görüş sana yol göstersin. çünkü geçenlerde tamire gitmiştim orda bir abi anlatoyordu onunda başına böyle bir şey gelmiş savcılığa suç duyurusunda bulunmuş parasını fazlasıyla almış ve savcılık bu gibi dolandırıcılığı hiç affetmiyor bilgin olsun paranı alırsın
aracın ilk sahibi olupta sizin ilk satışınızda bu olay gerçekleşseydi kurtuluşunuz yoktu.
siz topu öncekine atıcaksınız oda öncekine.eğer taaraflardan biri aldığı km ile sattığı km arasısı kısmı belgelerse o ve ondan öncekiler yırtar.ama belgelem olmassa iz topu öncekine atıcaksınız oda öncekine
Bir varsayım olacak belki ama 200.000 km yapmış bir aracı satın alalım. Sonra bu işi yapan birine verelim 120.000 e çeksin. sonra gidelim dava açalım satıcı hakkında...
Kim nasıl ispat edecek km nin ne zaman oynanmış olduğunu ? Bilirkişi çözebilir mi hangi tarihte km ile oynandığını? Eğer çözülebiliyorsa hangi tarihte km ile oynanmış, o tarihteki aracın sahibi zan altında kalacaktır.