kataloğundada her telle uyumlu değil diye uyarı var
Notifikasyon ayarlar menüsünden
GÖRSEL+AKUSTİK notifiskasyonunu
veya GÖRSEL DEĞİL notifikasyonunu
ayarlaynz.
MESAJ OKUYUCU, SMS MESAJLARI, NOTİFİKASYON
AYARLARI Bölümü
bide bunu deneyin
Printable View
Arkadaşlar ocak ayının başında araçlarımızı teslima aldık.Aracımı kurcaladıkça yeni özelliklerini görüyorum.belki tembellik edip okumamamdan kaynaklıdır.Aracımı kurcaladıkça bulduğum bazı özellikleri paylaşmak istiyorum.
-Aracı pak ettiğinizde uzun farları 3-4 sn absılı tutarsanız follow me home farlar devreye giriyor(30sn) kolu her çektiğinizde açık kalma süresi 30 sn artıyor. 30-60-90-120 sn
-sürücü sol diz hizasına geln yerde sis farı tuşlarının sol yanında bi çekmeceye benzer göz var
-sis farını açma-kapama tuşunun olduğu yerde menu tuşuna basarsanız ;
1)ön panaldeki götergeler ve teyp dahil bütün aydınlatmaların parlaklığını ayarlıyabiliyorsunuz
2)radyo bilgilerini yol bilgisayarına aktarabiliyorsunuz
3)bir hız limiti belirleyerek o hızı aşınca aracın sesli uyarı vermesini sağlıyabiliyorsunuz.
4)Kapıların belli hızdan sonra otomatik kilitlenmesi
-radyonun menu tuşuna bastığınız zaman menuden hız arttıkça media playerdan gelen sesin hıza orantılı artmasını sağlıyabiliyorsunuz.
-My life ve blue me si olan dymncler için ;
usb den müzik dinlerken bütün klasorleri göstermiyordu.kafayı yemiştim sinirden bir yol buldum
sesli kontrol tuşuna basıp sırayla
-media player
-ileri usb seçenekleri
-klasör ara
bu komutları sesli söyleyince yol bilgisayarına klasor isimleri geliyor.direksiyondaki aşşaği yukarı tuşları ile istediğim klasore geçiyorum bide bunu yaptıktan sonra tüm kalsorleri görmeye başladı :)
Bu yazdiğim özelliklerin bir kısmını kataloğu kariştirirken,bir kısmını kariştirdikça bir kısmınıda formda bilgilerini paylaşan değerli arkadaşlarımız sayesinde öğrendim.Bu başlık altında hepimiz bildiğimiz bu tür şeyleri paylaşirsak en iyi katalogtan daha faydalı bir şey ortaya çıkar ve belkide yıllarca kullanıp aracımızı sattığımızda bile bilmediğimiz için kullanaadığımız birçok şey olucak.Herkez aynı özveriyi gösterir inşallah
Okumadan zamanla kesfetmek cok daha zevkli gercekten=D ama bi kac ay sonra okumani tavsiye ederim. Guvenlik ve teknik bolumleri ozellikle. Usb den klasor bulmamasi beni de cildirtmisti. Aracin icinde robot hatunla anlasmaktansa; direksiyon ustundeki menu -mediaplayer- usb secenekleri-klasorler diyip de yapabiliyorsun=) hatali yazmis olabilirim ama dedigim yerden kurcalayip bulursun ;)
ben o hatunla iyi anlaşaiyorum bazen araçta araca ilkkez binen biri varsa hava olsun diye tuşa basıp dur diyorum çalma durduruldu diyice hatun misafir bir şoka giriyor :)
O şoktan çıkmadan çal diyorum çalmaya başliyor çok şamata oluyor.
Akrabam İ20 sinin galariden gelmeden 2-3 gün önce aracımı aldım.
2 aarcı kıyaslamak için aracıma bindi sözüyor özellikleri şu özellik bende var o özellik var fln
dediki " sesi nasıl teybin"
Benim cvp az ve özdü
tuşa bastım
-media player dedim
-ardından çal dedim
müzik çalmaya başlıyınca bir anda kuzen şoka girdi abi bua raç süper dedi
zaten çelik jant,karartılmış farlar, özelliklede arka stopları görünce zaten pişmanlık duymuştu.sesli komutlardan sonra ??????? :)
bide farlar açık araçtan inip anahtarı kontaktan çıkarınca abi akü bitçek farları kapasana dedi.bende gerek yok araç akıllı kendi kapar dedim :) sesli komutlardan sonra ??????? :)
bugün tekrar baktım gösterge ve radyo/cd çaların ışık ayarını bulamadım.
soldaki sis farı - far yüksekliği ayarlarının ordaki menü tuşundan aradım bulamadım.
Arkadaşlar aracım 750 kmde depoyu fulledikten sonra sarı ışık yanınca depoyu fulleyip ortalama yakıt tüketimini en net şekilde hesaplamayı amaçlamiştim.Fakat Sarı ışık yanmadan önce depoyu fulledim :) depo resmen taşıncaya kadar doldurttum 36 lt benzin aldı yani depoda 9 lt benzin kalmişti.
Kısaca 36 lt benzin ile istanbulda şehir içi 500 lt yol yaptım
1 km de 0,072 lt = 0,31 tl
bu soğukta istanbul trafiğinde otomatik bir araç için 31 kuruş gerçekten ekonomik geldi bana
36 lt 500 km
x lt 100 km
7,20 lt ortalama tüketim yapmişim.sizce nasıl bir ortalama?
birde diğer arakdaşlar da paylaaşbilirse daha net değerler görebiliriz
maşşallah beyler :D
Bu yakıt ne zaman düşecek ya hala ortalama yakıt 6.4 lt , anca sakin kullandım o kadar oluyor bassam ne olacak acaba :D
800 km oldu daha
Bende de evo 1.4 vardı hevesle sıfır aldığım arabamdan artık hoşlanmamaya başlamıştım yakıt 6,5-7 olmasına rağmen araç gitmiyordu. Torku çok düşük çekmiyor araba ilk arabayı aldığımda çok şaşırmıştım dizeli ise yapıştırıyor.. İyi ki de satmışım Alırsanız dizel alın hem az yakıyor hem de hızlı...
arkadaşlar 4 aydan sonraki genel yorumlar ?
araçlarımız beklentilerimizi karşıladımı
fiyat-performans karşılaştırmasına göre 10 üzerinden 10 verebilirim..2. kez punto aldığıma pişman olmadım..şehir içinde eco mod da 6.3-6.6 arası benzin yakiorum bunu hiçbir otomatik ile yakalayamazdım.. vites geçişleri harika gecenlerde arkadasın c4 üne bindim vitesler cok sarsıntılı geçiyor.
aracı alırken dynamic ile mylife arasında kalmıştım şimdi iyiki 2000 lira daha fazla verip dynamic almamısım diyorum mylife işimi yeterince görüyor.sonuç olarak çok memnunum şuan için cok doğru tercih yaptığımı düşünüyorum...
mylife tan bende çok memnunum.ama ne yalan söyliyim kararan dikiz aynası ile dijital klimada olsa tadından yenmezdi :)
ama;
-çelik jant
-perde hava yastığı
-blue&me
-viraj içi aydınlatan ön sis farları
-gövde rengi kapı kolları
-piano black tamponlar
-deri direksiyon+vites
-tom tom ön hazırlık
active modele göre epey bir donanım sağlıyor ve gerçekten çok az bir farkla.
hatta ben activeden 250 tl fazla farkla almiştim :)
yanlış hatırlamıyorsam sizde aynı şekilde :)