autocar dergisinin aralık sayısında ingilterede gerçekleştirilen mega test sonuçlarına göre aşağıdaki sonuç ortaya çıkmış:
1-ford fiesta 1.4
2-volswagen polo 1.4
3-honda jazz 1.4
4-kia rio 1.4(otm)
5-toyota yaris 1.33
6-opel corsa 1.2
7-mazda 2 1.3
8-audi a1 1.2 tfsi
9-suzuki swift 1.2
10-skoda fabia 1.2 tsi 105 bg
11-seat ibiza 1.2 tsi
12-renault clio 1.2 75 bg
13-fiat punto evo 1.4 multiair
14-citroen c3 1.4
15-peugeot 207 1.4 vti
Bence bu olay tamamen fiatın hatası.. ürettiği araçlara değer vermiyorlar...
ilk önce evo nunda bulunduğu 5 araç kısa bir anlatımla elenmiş. sonra fabia swift audi a1 mazda 2 biraz daha ayrıntılı anlatımla elenmiş. son altı corsa fiesta jazz polo rio yaris detaylı ve karşılatırmalı anlatılmış. tasarım mühendislik performans tüketim konfor donanım yol tutuş 2.el değeri v.b. bir çok açıdan değerlendirilmiş.
tasarım da fiesta
performans da rio
yol tutuş da fiesta
2.el değerinde polo jazz ön planda
İngilizlerde hiç zevk yokmuş.Bu liste tr de daha farklı olur.
2011 Doblo premio+Konfor paket
fiesta gerçekten iyi... ama evoya da haksızlık edilmiş...
listenin farklı olacağı kesin çünkü mesela test ettikleri mazdanın motor seçeneği türkiye de satılmıyormuş yine mesela birde arabaların fiyatlarını vermişler tek tek ama şu anki güncel fiyatlara pek benzemiyor.
evo ya haksızlık edildiği konusunda hem fikiriz.
zevkler renkler tartışılmaz derler ama daha öncede yazmıştım bu 15 araç içinde ister dış ister iç tasarım olsun beni heyecanlandıran tek otomobil evo. Allah aşkına aşağıda son altıya kalan araçların ön kabinlerine bir baksanıza.
ben evo mu seviyorum![]()
Basık araç isteyen hiç uğraşmasın gitsin fiesta alsınfabrikadan orjinal basık...
çok saçma bi liste benim gözümde...
Keyif BMW'Dir...
arkadaşlar ben evomu fiestanın yanına park ettim bugün. evo fiestaya göre hem daha geniş ve hacimli. hem de görünüş itibarı ile fiestaya 5 basar.
büyük haksızlık yerden yere vurulmus araba resmen..
ßenim SüRdüqüm hayaTın qeRi viTeSi yoq... qeÇmiŞimi Sadece dikiz aynaSından SeyRediyoRum
Bu resimlerden Fiesta'nin dashboard'u guzel.
Yalniz ben Audi, Bmw, Subaru, Vw, Renault, Ford,Mazda,Honda, Toyota gibi markalarin bircok modelini kullandim ama Italyan tarzi farkli. Herhalde Fiat'tan farkli bir markaya gecersem Alfa Romeo'ya gecerim bundan sonra..
Sent my GT-I9100
Oz Büyücüsü
boyum 1.85 kilom 108 araba alacakken ford a da gittim denemek için içine bineyim dedim malum direksiyonu elle tutmama gerek kalmadı göbeğim kullanırım dedi koltuğunu geriye itincede arakada oturmak için diz mesafesi kalmadı amacım küçük bir dizel almaktı park sorunu yüzünden evoya baktım normal duruş haliyle oturdum eh rahatım koltuğu geriye ittim baktım arkada yer var ben bile sıkış tepişde olsada sığdım daha ne diyeyim ki...![]()
+1000
+1000
+1000
benimde sağ dizim orta konsolda sol dizim kapı iç panelinde fiestada. öyle yaptım olmadı böyle yaptım olmadı sıkıntıdan zor attım kendimi dışarıya. kapaklı havalandırmaları sevmiyorum ben. ön panelde iki farklı plastik kullanılmış üzeri tırtıklı ve soluk gri renkmi diyim yeşil renkmi diyim berbat ötesi. gösterge ibrelerindeki parlak krom görünümlü olan kısımlar basit çin oyuncaklarında kullanılan plastiklere benziyor. birde transformers filminden fırlamış gibi olan orta kısım. oh be saydım saydım içim rahatladı
bu resimlerden fiestanın dashboardu güzel demişsin ama birde şu güzelliğe baksanaitalyan tarzı gerçekten farklı
![]()
Evo ilk 3'e girerdi bence tabi Normal Şartlar da![]()
TSİ Jetta.
vay be bir auto car takipçisi daha sanırım
abi dergiye abone misin,yoksa sende benim gibi kapı kapı dergi yi mi arıyorsun?
alsancaktaki D&R a gitmekten her ay bıktım
fıestanın 1 sırada yer alması ne kesın yanlıs sonuctur o tasarım dısında lıstede yer almaması gereken arac bence
Now that the war is through me.Nothing is real but pain now !!
2013 Volkswagen Passat 1.6 TDİ DGS Comfortline
2008 Grande Punto 1.3 M.jet Active
2008 Volkswagen Passat 1.4 TSi Comfortline
AAAA Italyan başka. Ben sadece resimdekilerden en düzgün olanının Fiesta olduğunu söyledim. Fiesta ne İç ne de Dış Dizayn'da yanaşamaz Punto'nun yanına![]()
Hatta 2012 serisi bunların hepsine 10 basar. Adamlar para kazanmak için araba yapmıyor ki. Zevk için araba yapıyor. İtalyan arabalarını çok severim ondan.
Ne demiş Enzo Ferrari Formula 1 için: "Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız."
Yaptığın işi tutkuyla yapmak lazım![]()
Oz Büyücüsü
kötünün iyisi mantığıyla sadece resimdekiler içinden seçim yaptığını fark ettim merak etmekırmızı 3 kapı t-jet sahibi bir arkadaşımla yanlış anlaşmam mümkün mü
"zevk için araba yapmak" ve "Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır. Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız" sözleri çok klas
![]()
punto evo benim gözümde birinci olduğu için başkalarının düşüncesine sadece saygı duyarım![]()
Konu asil tarafından (15/12/2011 Saat 23:53 ) değiştirilmiştir.
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri