anladım abi,bilinçsizce kullanan çok haklısın güzel uygulama
Printable View
orta dikiz aynasındaki kolu çeviriyorum
geceleri artık yolcluğum çok rahat.
ilk aracım broadway dı
9 ay boyunca geceleri arkadai araç farından rahastız olarak araç kullandım.
9 ay sonra arkadaşım bana gösterdi o kulun ne işe yaradığını
hayret ettim.
ve çok da işime yarıyor
ortada dikiz aynasındaki o kol u kullanın arkadaşlar.
karartmalı aynaya felan gerek kalmaz.
O zaman yağmur yağdığında da silecekleri elimizle kontrol edelim yağmur sensörüne gerek kalmaz Farları her karanlık ortama girdiğimizle elimizle açıp kapatalım far sensörüne de gerek kalmaz
Tabiki teknoloji kolaylık kimse karşı çıkmaz.Şuda varki d segmenti araçlar hariç sensörler çok sağlıklı değil.Bazen çok yağmurda sensör silecekleri yavaş çalışıtırıyor veya aydınlık ortamda farlar yanabiliyor.
benim kolaylıkla yapabileceğim bir şeyi, benim için bi insanın yada bir aletin yapmasını hiç sevmem. hele hele bunun için fazladan para vermek hiç istemem. bu benim tercihimdir. daha ehli keyf, daha rahatına düşkün olanlar, bu teknolojieri elde etmek isteyebilir. mesela aracıma hız sabitleme sistemi takabilmek için milyarlarca lirayı hiç düşünmeden veririm. halbuki gaz a ayağımlada basabilirim. ama uzun yolculuklarda, sabit hızda giden ben için hız sabitleme çok kıymetlidir. hız sabitleme bir başkası için çok önemli olabilir.
konu biraz eski ama hortlatıcaz artık :) arkadaşlarım abilerim bildiğiniz üzere yeni puntolarda yağmur,far sensörü ve kararan dikiz aynası opsiyoneli yok.acaba şu kararan dikiz aynası olayını yapan deneyen birileri varmıdır? ciddi ilgileniyorum bu işle punto evoda bulunan otomatik kararan dikiz aynasının yedek parça numarasını bulup servise getirtsem montajını yapabilirmiyiz veya daha önce bunu yapan varmıdır? bir golf forumunda yapan bir çok kişi gördüm montaj sigorta bağlantısı ve kodlamayla çözülüyodu olay(kaba taslak tabiki) acaba bizim araçlarda durum nasıldır?
sonradan hi-fi C.control skydome olabiliyorsa bu da oluyordur. tabi açıklama kısma ustalara kalmış benden ipucu bukadar :D
Puntonun aynasından ziyade Linea'nın aynası olabilir. Onu araştırmak lazım.
Herşey linea'da var mübarek ne arabaymış :)
Sonradan yapılabiliyor. Soketleri yerinde var ise...
https://imageshack.us/a/img405/9245/...trocromico.jpg
https://imageshack.us/a/img842/6610/...rocromico2.jpg
https://imageshack.us/a/img15/8999/s...rocromico3.jpg
https://imageshack.us/a/img837/4805/...rocromico4.jpg
Önce servisle görüşün soket varmı? Muhtemelen uşakta gibi soket olmasada soket yaratacak bir usta yoktur. Bu yüzden servisler görüşmenizi öneririm.
servisinde bu işten anlayacağını pek sanmıyorum ama gidip görüşmekte fayda var bu olayı çözmem lazım yardım için teşekkürler
slm arkadaslar abiler. ben servisle bugün görüştüm. konuyu dun görmüştüm. işten çıkar çıkmaz servise gittim konustum. burak arkadaşımızın dedigi gibi ya anlamıyorlar yada ilgilenmek ugrasmak istemediler. artı aynanın fiyatına 400 tl civarı dediler. serviste 3 ustaya sordum söküp bakamamız lazım dediler ama işleri yogunmuş.
Ben eve gelince meraktan söktüm aydınlatma lambasını kablo ve soket var 1 tane iceridede baya bi bosta sarılı kablo var çıkartmaya korktum .:) Galiba oluyor...
arkadalar soketin biri bu...