O kadar kötü bir motor değil bence güzel gidiyor bana yetiyor.
Printable View
O kadar kötü bir motor değil bence güzel gidiyor bana yetiyor.
Araç hantal evet. Gazı kökleyip 16o da yaparsın ama ferrrari gibi yakarsın. Bu aracın gider hızı 90_95 km ona göre kullanıp uzun yolda da sağ şeridi tercih etmek gerekiyor. Yoksa cebe zarar...
Hızlanması ve motor gücüne göre son hızı gayet güzel (Düzde 4 kişiyle 180 km görüyor),yakıt tüketimi de sınıfındaki araçların bir çoğundan daha az,77 hp motor için çok iyi bence...
5 vites 110 km de devir saati 3500 civarı göstrerir gayet normal.
920Kilometre Yolu bagajda toplami 50 kiloluk konserveler + bavullar Vs arac ici 4 yetiskin 80-130km ile geldim, Motorun cekisi cok güzel 1.4 8V 77Bg 235tl benzin yakti Daha ne olsun.
1.4 16v 100 hp Honda'm var. Punto evoyla kafa kafaya bir araç. Motoru ise Fire 1.4ten kat kat üstün ancak o bile 180 görmek için binbir şekile giriyor içerde sanki metal müzik konseri varmış gibi ses oluyor. Aracınız zaten uçuş için yada ekonomi için tasarlanmış bir motora sahip değil. 1.4 fire hem çok yakar hem kaçmaz yani. Ancak LPG takılabilme olanağı olması aynı zamanda da düşük maliyetli olması tercih sebebi oluyor. En kısasından taksici motorudur yani. Biraz hantallık çekmesi normal almadan test sürüşü yapsaydınız keşke. Ben hem benzinli hemde dizel araç kullanıcısı olarak, şu saatten sonra Turbo'suz araç alınmayacağını düşünüyorum almak gerçekten saçmalık çünkü. Hem gitmiyor hem yakıyor. Boşuna ziyan. Diğer türlü performans için yüksek hacimli atmosferik benzinlilerde vergi ve yakıt ziyanı.
Kısacası Fire motordan performans beklemeyin ancak LPG taktırırsanız en azından yakıt konusunda 6-8 lt arası tüketimle bayağı ekonomi yapmış olursunuz. Bu devirde ekonomi önemli tabi.
fire motorlarda motor hacminden dolayı kısa sürede büyük viteslere gelinebiliyor.
uzun yolda fark edersiniz zaten siz 3000 devirde 100 ile giderken 2000cc motorlar 2000 devir civarında 100 ü buluyor.
at sahibinde gore kişner diyorum arabaya alıştıktan sonra aslında o kadarda hantal olmadıgını goreceksiniz
Arkadaşlar biraz fazla ezmişler motoru. İbrede 180 görürsünüz normaldir. Buda ortalama 160 a denk gelir. Fire motorlu bi aracın yokuş aşağı vs vs derken ibrede 200 görmesi bile olasıdır. Ancak buda 180e denk gelir zaten bildiğiniz üzre. Kadran kayması diye birşey var.
siz iyice devirli kullanın bir süre biraz motoru açın bak nasıl performansı artıor
Üstad senin eski aracın anladığım kadarıyla benzinli puntoydu, 1.4 fire, iyide benimde ilk aracım 1.4 fire active idi, peki ya benim o eski aracın ibresi bozuktu veya yanımdaki 1.6 araçlar gitmiyordu, ben yüksek süratleri yazmayacağım 2. vites 90 km yi kadranda görür ve araca yaptırırdım, sen 160 ları göremiyorsan bilemiyorum
eski aracım değil kaskonun bana verdiği ikame araç 1 hafta kullandım 1.4 fire 77 hp albea'ydı....valla arkadaşlar zorlanmadan 170-180 görüyoruz diyolar zorlanmadan nasıl görüyorsunuz anlamadım zorlayarak en son 180 görüyorum deseler anlarım da zorlanmadan nasıl 180 görüyorsunuz ???180 gören 1.4 fire motorlu araç bi tarafını yırtmış demektir :=)