Sayfa 1/6 12345 ... SonSon
107 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Hayal kırıklığı

Ender Süvari
    enderfikret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 10

Standart Hayal kırıklığı

Henüz 2.500 km'de olan Punto Evo Dynamic 1.3 Multijet otomobilimle ilk şehir dışı yolculuğumu İzmir-Eskişehir arasında yaptım. (Gidiş dönüş 830 km) Fabrika verileri şehir dışı tüketim 3,5 lt yazarken ben (Sıkı durun) 5,5 lt tükettim, hem de ortalama 90 km hız yaparak. Bu arada, birinci viteste arabanın çok hantal kalması, beşinci viteste 130 km/h'nin üzerine çıkmaması da işin cabası. Kısaca tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum.

Anıl Egemen Doğan
    egeevo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 65

hocam allah aşkına nasıl 130 un üzerine çıkamadın? inan anlam veremiyorum. yakıt tüketimine bişey demicem çünkü dizel değil aracım, babamın fiorinosuda 5,5 lt altına inmiyor uzun yolda ancak evoyla kıyaslanırmı bilmem bu. ama ben fiorino ile düzlükte 160 km hızla gidebiliyorum sen nasıl 130 u geçemedin bunu hiç anlamadım...

Ender Süvari
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Gri

Sevgili Anıl, her araba ivmelenerek 130 km/H'yi geçer, bunu kastetmiyorum ama motor gücüyle işte bu kadar!

turker tosun
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    16 jht 38
    Edilen teşekkür: 288

arac daha 2500 kmde ılk baslarda motorların rodaj donemınde cok yaktıgını bılıyorsunuz değilmi ve multıjet ler 130 km hızı hıc zorlanmadan yapıyor ben anlam veremedım yazdıklarınıza aracınızın aynısı bendede var

Oğuz KOCA
    İl Başkanı (Isparta) izoci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    330
    Edilen teşekkür: 1913

yakıt çok fazla ş.içinde o kdr tüketiyo hızda belki araba 0 oldğndndr..
    TSİ Jetta.

Kendi isteğiyle forumdan uzaklaştırılmıştır. Misafir-1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 66

Alıntı enderfikret Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Henüz 2.500 km'de olan Punto Evo Dynamic 1.3 Multijet otomobilimle ilk şehir dışı yolculuğumu İzmir-Eskişehir arasında yaptım. (Gidiş dönüş 830 km) Fabrika verileri şehir dışı tüketim 3,5 lt yazarken ben (Sıkı durun) 5,5 lt tükettim, hem de ortalama 90 km hız yaparak. Bu arada, birinci viteste arabanın çok hantal kalması, beşinci viteste 130 km/h'nin üzerine çıkmaması da işin cabası. Kısaca tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum.
    bunlar hayar kırıklarının başlangıcı hele birde tjet alsaydın görseydin hayalkırıklığını hele hele bir de en iyi denen bile servise yolun düşsün vay anam vay geçmiş olsun

Anıl Egemen Doğan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

Alıntı enderfikret Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili Anıl, her araba ivmelenerek 130 km/H'yi geçer, bunu kastetmiyorum ama motor gücüyle işte bu kadar!
    dostum anladım ama hani garip geldi, yani söylediğin hız çok düşük, hani aynı araca benim 190 lardan bahsedenler var he buna inanıyomuyum hayır çünkü benim 105 multiair bile düzlükte 190-195 in üzerine anca çıkıyor
    ama seninki tuaf geldi...

Anıl Egemen Doğan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

Alıntı izoci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yakıt çok fazla ş.içinde o kdr tüketiyo hızda belki araba 0 oldğndndr..
    dostum ben hızın 0 km araç olmasıyla alakası olduğuna hiiç ama hiç inanmıyorum...hani benim fikrim bu belkide vardır ama 130 çok garip...

ömer özmen
    ozmenomer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 20

130 km gercekten çok garip 90da 5e taksan rahat ordan alıp 165e kadar götürmesi lazım ben daha 1000kmde cıktım uzun yola bi problem olmadı. yakıt konusuda ortalama 90 için bence normal arabanın km sine göre en fazla 5.2ye falan düşer sanırım.

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

fabrika verisine ulaşmanız imkansız zaten...

Ender Süvari
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Gri

Görüşlerini belirten arkadaşlar, 1971'den beri bu benim 11.ci arabam. İçlerinde 55 beygirlik 131'de vardı, 165 beygirlik Amerikan'da, 75 beygirlik Lada Samara'da.. Değerlendirmelerimi bu deneyimler ışığında yaptım ama araba dediğiniz gibi henüz çok yeni belki ileride durum değişir, inşallah.

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

hocam 75 lik aracın uzun yolda 5.5 yakması çok normal inan bana benim eski aracım da 75 likti seninle aynı yakıtı yaktım hemen hemen istanbul-aydın arası ve şaşırdım kaldım 75 lik puntolar en iyi yakıtı 80 hızı ile gidersen veriyor..kasaya göre araba çok hantal kalıyor bence bu değer 75 lik için normal..

Hakan T
    Solitude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 99

valla hocam bende izmir-eskişehir arası yol yapmıştım 75 bg multijet aracımla yalan olmasın ortalama 4.6-4.7 gibi birşey yaktım. Bence gaza nasıl basıldığıylada alakası var. ekonomi rekorumuda istanbul(tuzla)-eskişehir arasında 3.7 ortalama ile yaptım (290KM)
    Konu Solitude tarafından (23/03/2011 Saat 02:56 ) değiştirilmiştir.

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

0 km ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. 2010 puntom 1500 km deyken çok rahat 160 yapmıştım. bassam daha da hızlanacaktı ama malum motor yeni filan dendiği için basmamıştım. Tabi 5000 kmyi geçince 180 yapabldim en son.

Engin Tan
    engincantan33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65
    Edilen teşekkür: 155

walla beyler benım punto sehırdısı hatta yenı geldım mersın malatya arası 4.8 tukettı ve 180 ı gordum !!! ıstersenız kanıtlarım sehırıcı de 5.8 de

uğur ural
    dexter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 142

benim evo da 2500 km de daha 110 u geçmedim,0 rabayaı fazla zorlamamak lazım...

17. Bu mesajı için 2 kişi dexter'ye teşekkür etti:

murat aras
    opexturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 83

öncelikle aracın yakıt değeri bence abartılacak kadar hayal kırıklığına uğratacak kadar kötü değil 3,5 lt yakması demek 100 km 'yi 12.50 tl ye gitmen demek ki imkansız yani 5.5 üzerinden hesaplarsak da dünyanın en pahallı yakıtını kullanmamıza rağmen 100 km'de 20 tl yakıt harcamışsın eeee sen daha bu arabadan ne istiyon ????hatta şunu da düşünün 5 bin km'den sonra yakıt tüketimi düşecektir

hız konusunda da benim de fikrim 0 km olduğundan ve motorun açılmamasından kanaklanıyo benim evo da ilk 3 bin km kağnı gibiydi ancak şimdi otoban faresi :=)
    kArŞIYAkA çARŞı

Murat ülger
    PuNTo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 31

merhaba,

arçlarımız uygun şartlar sağlanırsa fabrika verisi altına bile iniyor tamamen kullanım tarzı fabrika verilerini görmek istiyorsan araçta sadece sürücü olmalı yağı suyu lastik durumuna kadar tam olmalı mevsimlerden kış olmamalı ve hız limiti en fazla 90 olmalı,ben 300 km lik şehirler arası yolculuğumda 3,3lt yakalabildim.
    1.3 MJ 75 BG 3.3lt/100Km

Osman D
    ecosi26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 151

Herkese iyi sabahlar;
    Bende yeni aldım evo yu multijet 1.3 dizel...Sizin yazdıklarınızın asla yanlış bilgi olduğunu düşünmüyorum, öncelikle bunu söylemek isterim. Benim kaçıncı aracım olduğunu inanın artık hatırlamıyorum ama çok araç kullanmakta verilerle ilgili net done olarak kullanılamaz düşüncesindeyim. Eskiden ilk alınan araçlarda illaki tabiri caiz ise motor açma denilen olaya inanılırdı ama teknoloji şimdi öyle bi geliştiki enjektörlüsü turbolusu comon rail teknolojisi derken sanırım motor açma ya da araç yeni daha gibi unsurları ortadan kaldırdı. Dizellerde hava sıcaklıkları çok fazlasıyla yakıtı etkiliyo bu ilk çalıştırmadan sonra ısınma süresine göre değişkenlik gösteriyo araçtaki yük durumu gaz a basış durumu aracın ivmelenmesini sağlamak ve en öenmlisi farkına varamadan klima çalışması şimdilik aklıma gelenler bunlar...tabiki şunuda inkar etmemek lazım fabrika çıkışlarında zaman zaman hatalar olabiliyo mazot ya da benzini nereden ne şekilde aldığınızda çok önemli ben yaklaşık 24 senedir araba kullanıyorum ileri sürüş tekniklerine varıncaya kadar yolda her türlü uygulamayı yaptım yaniii aracımı az yaktırmak için hemen hemen her şeyi öğrendim denebilir kendime göre yakıtla ilgili en mantıklısı mazot alırsın gidersin mesafeye bakar sonra tekrar fullersin çarpar bölersin sonuç ortaya çıkar lastik hava basınçları falan filan derken her türlü etkeni göz önünde bulundurup bir tahlil yaparsın...araç 130 u geçmiyosa bi sıkıştır bakalım ona göre neticeye bak 5. viteste 70-80 den aracı hızlandırmaya kalkarsan altındaki aracın 1100 kilo boş ağırlığı var ve 75 bg e valla 130 u iyi bulmuş o zaman derim devir limitlerini zorla bak nereye çıkıyo... başınızı ağrıttıysam özür dilerim ama ben böyle düşünüyorum herkese kazasız belalsız iyi sürüşler

21. Bu mesajı için 8 kişi ecosi26'ye teşekkür etti:

Ozan Özcan
    matushella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 80

Biz bu araçlarla 180-190 km yapıyoruz sen nasıl 130 u geçemedin anlamadım.

Sayfa 1/6 12345 ... SonSon