16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Doğalgaza da Zam Geldi

Özgür TÜRKOĞLU
    ozay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 148

Standart Doğalgaza da Zam Geldi

Doğalgaza konutta %12 ile 14.3, Sanayi'de % 13.7 ile 14.3 zam yapıldı

Ama sıkıntı yapmayın enflasyon türlü oyunlarla yinede eksi değerlerde çıkacak

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

alıştık artık... doğalgazda senelerdir yazın indirim.. kışın bindirim yaparlar...

Serdar Kürkçü
    SRDR KRKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES
    Edilen teşekkür: 630

Allahtan Geçen Hafta 1000 Liralık Almıştım Biliyordum Bunların Bunu Yapacağını Neyse Kışı Kurtardık Sayılır Gerisi Allah Kerim ...
    "Ulaşılmaz Olduğumuz Söylentisi Doğru Değil.Sadece Çocukların Ulaşamayacağı Yere Koyduk Kendimizi..."

aytek aydın
    Araba Hastası AYTEK AYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 171

kış yaklaştı zam yapmaları gayet doğal.nasıl olsa zamlı da olsa alacağız.

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Alıntı SRDR KRKC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allahtan Geçen Hafta 1000 Liralık Almıştım Biliyordum Bunların Bunu Yapacağını Neyse Kışı Kurtardık Sayılır Gerisi Allah Kerim ...
    Dua et doğalgaz saatin bozulmasın hocam. Artık saati bozulanları faturalıya çeviriyorlarmış. Yani önceden öyle 1000 liralık almak malmak yok.

Geçenlerde enerji bakanı uzanlar davası sonuçlandığında yıllardır enerjimizi bu davaya harcadık asıl işimizle ilgilenemedik diyordu
    Konu ibrahim06 tarafından (01/10/2011 Saat 20:02 ) değiştirilmiştir.

Özgür TÜRKOĞLU
    ozay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 148

Yaklaşık 2 yıldır yeni abonelere ve bozulan saatlarin yerine mekanik takıyorlar Mesela benim bir önceki evime 1988 yılında üretilmiş benden önce 8367m3 kullanılmış bir saat takmışlardı İşin ilginç tarafı ankara büyükşehir belediyesini daha doğrusu melih in çiftliğini bana kullanılmış sayaç taktılar diye epdk ya şikayet ettim 1 ay sonra epdk dan gelen yazı aynen şöyle

Abonelik sözleşmenizi inceledik Sözleşmenizde bana ikinci el, daha önce kullanılmış, bozulan ve tamir edilen bir sayaç takmanızı istiyorum deyip imzalamışsınız
    Düşünün ben abonelik sözleşmesini okumadan imzaladım ki imzalamasam ne yapacağım şubat ayında eve taşınmışım İşte doğalgaz oyunları böyle birşey

M.OğuzhaN ÇELİK
    eexelanss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BY8509
    Edilen teşekkür: 460

Alıntı ibrahim06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dua et doğalgaz saatin bozulmasın hocam. Artık saati bozulanları faturalıya çeviriyorlarmış. Yani önceden öyle 1000 liralık almak malmak yok.

Geçenlerde enerji bakanı uzanlar davası sonuçlandığında yıllardır enerjimizi bu davaya harcadık asıl işimizle ilgilenemedik diyordu
    İbrahim hocam öyle birşey yok. Ön ödemeli sayacınız bozulursa yerine yeniden ön ödemeli sayaç takılıyor. Sökülen sayacınız sanayi bakanlığında incelemeye alınıyor. eğer sayacın içinde veya kartınızda gaz varsa bu iade ediliyor. İnceleme sonunda alacağınız veya borcunuz varsa buda yansıtılıyor tabi..
    Nerden mi biliyorum başkentgaz personeliyim..
    Her duyduğunuza inanmayın başınıza böyle birşey geldiyse bizzat ozaman tartışalım
    BY Turbo SPORT 150 HP

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serdar Kürkçü
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES

Alıntı eexelanss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İbrahim hocam öyle birşey yok. Ön ödemeli sayacınız bozulursa yerine yeniden ön ödemeli sayaç takılıyor. Sökülen sayacınız sanayi bakanlığında incelemeye alınıyor. eğer sayacın içinde veya kartınızda gaz varsa bu iade ediliyor. İnceleme sonunda alacağınız veya borcunuz varsa buda yansıtılıyor tabi..
    Nerden mi biliyorum başkentgaz personeliyim..
    Her duyduğunuza inanmayın başınıza böyle birşey geldiyse bizzat ozaman tartışalım
    Oğuzhan Sana Gönülden Teşekkür Ediyorum İbrahim Yüreğimi Ağzıma Getirdi
    "Ulaşılmaz Olduğumuz Söylentisi Doğru Değil.Sadece Çocukların Ulaşamayacağı Yere Koyduk Kendimizi..."

mustafa özbey
    reddragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 166

Ankara' benzin alır gibi kontörle doğalgaz alınabiliyor helal olsun. Burada olsa ben de doldururdum depoyu %14 az değil...

Serdar Kürkçü
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES

Oğuzhan Ankaradaki Gaz İnceltilmiş Diyorlar Doğrumu ? Yani İstanbulda 3 Dakikada Kaynayan Çay Suyu Ankarada 6 Dakikada Kaynıyor Nedir Bu Çözemedim ?

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

şaşırmadım....ama çok sağlammış bu sefer...
    Keyif BMW'Dir...

M.OğuzhaN ÇELİK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BY8509

Alıntı SRDR KRKC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oğuzhan Ankaradaki Gaz İnceltilmiş Diyorlar Doğrumu ? Yani İstanbulda 3 Dakikada Kaynayan Çay Suyu Ankarada 6 Dakikada Kaynıyor Nedir Bu Çözemedim ?
    serdarcım gaz inceltme diye bir olay yoktur imkansız birşey. Yalnız şu var ankarada yanlış hatırlamıyorsam yüksek basıncın geldiği yani atıyorum rusyadan ıraktan yada vesaire bir ülkeden ankaraya giren 3 yada 4 tane büyük reglaj istasyonu var. Bizim ankarada kullandığımız gazlar bu reglaj istasyonlarında ısıtılarak (oranlarını hatırlayamıcam) diğer küçük istasyonlara oradanda evlerimize geliyor. Yani şunu demek istiyorum büyük reglajda ısıtılarak geçen gazın ısısı malesefki evlerime aynı ısıyla ulaşmıyor. Örnek vereyim Ankara gölbaşı botaş reglaj istasyonunda ocaga koyduğunuz su 3 dk da kaynarken evde 8dk da kaynıyor(rakamları tahminen atarak söylüyorum)
    Şunu belirteyim ki gazın ısıtılmasından tutunda reglaj istasyonuna ordanda eve giren gazın basıncına kadar herşeyin bir oranı var.
    Gazı inceltme gibi bir olay mümkün değil. olsa olsa kalite farkı vardır. Biliyorsunuz doğalgaz da belli oranlarla ve fosillerle oluşan bir enerji.
    Umarım iyi bir örnek verebilmişimdir.
    BY Turbo SPORT 150 HP

M.OğuzhaN ÇELİK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BY8509

Bilgi amaçlı şunuda söyleyim.
    Bir çok kişi melihe kızar eder ama kartlı sayaçtanda vaz geçmek istemez nedenmi çünkü yüklüce gaz alıp önceden depolayıp gelecek zamları bir nebzede kara çevirmek ister veya parasının yettiğince gaz alıp kullanmak ister. Zamanında kartlı sayaçlara aboneliklerde haksız paralar alın dımı alındı bunu kimse inkar edemez. Ama şunu söylemeliyimki ankarada hem kartlı sayaç kullanıpta hemde bu kartlı sayaç yüzünden melihe kızanları anlamıyorum neden mi? türkiyede kartlı sayaç uygulaması sadece ankarada uygulandı yani istanbulda yada başka bir şehirde kartlı sayaç diye birşey yokk( yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar) Düşünsenize bütceniz kadar gaz kullanıyorsunuz yada kış geliyor gaza zam gelmeden 1000m3 alıp karta stoklayım bu seneki zamdan yırtayım diyebiliyorsunuz. Ama istanbuldaki yada ankarada faturalı sayaç kullanan vatandaşın böyle bir şansı yok. sen 72kuruştan 1000m3 gaz stoklayıp kışı onunla geçiriyosun faturalı sayaç kullanan ise %12 lik zamla kışı geçiriyor..
    Bana birçok telefon geliyor abonelerden ve herkez kartlı sayaç almak istiyor. Artık faturalı sayaç takıldığını söylediğimde insanımız lanet okuyor. Bunun başında melih gökçek geliyor ardından belediye ardındanda şahsıma kadar hakarete uğruyorum vatandaş bunun hesabını benden soruyor telefonda bana ahkam kesiyor. halbuki biraz araştırmacı olsak kartlı sayacın kalkmasında yani yeni abonele faturalı sayacın takılmasında ne başkentgazın nede belediyenin hiç bir suçunun olmadığını anlyabilirler.
    Konu açılmışken belirteyim.
    Başkent doğalgaz dağıtım a.ş belediyeye bağlı bir şirket değildir. 2007 yılında A.Ş olmuştur ve şuan Başbakanlık Özelleştirme dağiresine bağlıdır. Hissesinin %20 si belediyeye aittir ve oda özelleşme aşamasındadır.

Kartlı sayaçların uygulanmasına gelince bunuda 2009 yılında EPDK ...... sayılı kararı ile kartlı sayaç uygulamasını kaldırmıştır.. Hali hazırdaki kartlı sayaçlar için herhangi bir işlem yok. Sadece yani aboneliklerde ve devir nakil işlemlerinde kartlı sayaç takılmıyor

Ankaralı arkadaşları ilgilendirir diye düşündüm

Sorusu olan varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Yalnız teknik konulardan anlamam fazla onu baştan söyleyim
    Konu eexelanss tarafından (02/10/2011 Saat 09:53 ) değiştirilmiştir.
    BY Turbo SPORT 150 HP

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Muharrem AYTÜRK
    fraust - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yakut Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

Altarnetif enerji kaynaklarına karşı çıkanlara seslenmek istiyorum...
    Oluşan bu fark ve zammı kendi cebinizden mi vereceksiniz?
    Ya kendine bir yol seçmelisin, ya da kendi çizdiğin yoldan gitmelisin!..

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

.
    Konu ugurozer tarafından (10/01/2012 Saat 17:48 ) değiştirilmiştir.

DOĞAN KÜÇÜK
    clubber_style - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 44

kısın gelmesini fırsat biliyorlar işte