SteinGP Nickli Üyeden Alıntı
Sizin yazdığınız rakamlarla hesaplarsak dediğiniz doğru çıkar.Ancak toplumda şöyle genel bir kanı vardır,bende bu işin uzmanı olduğum için zaten bişeyler söylemek istedim;mesela sigaraya zam gelir,bi çok insan düşünür ki,bu bakkal bu sigaraları aldığında atıyorum sigara 6 TL'idi,şimdi 7 TL oldu,adam havadan 1 TL fazla kazanıyor.Ama işin doğrusu öyle değildir,bu adam 6 TL ye sattığı sigarayı 5.50 den alıyor diyelim. 7 TL olunca da 6.50 den alacak olsun.Eğer ben bunları zamsız fiyattan vereyim derse,evet yine satarken 5.50 ye aldığı için kazancı olur,fakat yerine koyacağı malı 6.50 den alacağı için zarar burda ortaya çıkar.
Yani bayii,elinde 4 aydır duran aracın etiketi sürekli oynarken alış fiyatıyla arasındaki fark açılırken kazanır bu doğru, ancak iş elindekini sattıktan sonra, yeni alacağından düşük fiyata satmışsa, bu noktada bayii zarar eder. Bu hesapta bir yanlışlık olma ihtimali yok, dediğim gibi 7 yıldır akademik düzeyde uğraşıyorum bu işlerle ve yakın zamanda uzman sıfatını kazanıcam inşallah.