Alıntı Chameleon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar ben yeni Grande punto 1.3 mjet aldım. Bu araçta kullanmadım, kullanmam da. Ama diğer aracımız Vw Jetta 1.6 FSI da kullandık bu borpower katkısını. Rölantiyi düşürdü, sesi azalttı, çekiş arttı, yakıtı da azaldı. Buraya kadar her şey güzel. Ama bir süre sonra araçta problem çıktı. Servise götürdüğümüzde sekman kırdığını öğrendik. Bize kullanma kılavuzunda yazan harici bir yağ kullanıp kullanmadığımız soruldu. Bu neden oluyormuş. Sekman değişimi vb işlem sonucu 3500TL masraf çıkardı. Bilginiz olsun.
İşte benim merak ettiğim ve korktuğum şey buydu.motor parçalarına zarar vermesinden korkuyorum sonuçta ne kadarda mikron ölçülerde olsalarda dünyanın en sert elementlerinden biri.bu yüzdende bir parçanın kırılmasına sebep olmasada,iki metal arasında yüksek baskı altında kaldığı esnada kendine yer yada iz yapabilir.ve bu motorda kalıcı hasar bizede masraf demektir.
Borpower ı çok araştırdım hatta aracıma 10000 bakımından sonra koymak için bi tane aldım.ancak araştırdıkça olumluların yanında olumsuz yazıları okudukça çok tereddütte kaldım. hala aldığım borpower ı kullanmakta kararsızım.yeni aldığım aracımı mahfetmekten korkuyorum.
Ama bor madeninin yapabildikleri ortada.