Arkadaşım bizim yukarıda yazdıklarımızı okuduğundan emin değilim. Bak yukarıda ne yazdım ben..
Printable View
Arkadaşım bizim yukarıda yazdıklarımızı okuduğundan emin değilim. Bak yukarıda ne yazdım ben..
city motoru değişmiş aracın tekrar city arızası çıkarmıyacak diye birşey yok... Çıkarabilir... Forumumuzda 2nci ye city motoru değiştirmiş arkadaşlar bende mesela... Ama 2nciden sonra değiştirlmiyeceğine eminim çünkü city motorlarını fiat değiştirmiş aldıkları şikayetlerden...
Evet yeni nesil city motorunda bu sorun yaşanmıyormuş ben de servisten öğrendim.
Arkadaşım City Mod kronik olarak bazı modellerde arıza yaratıyor bu doğru. Ama hepsinde değil buraya dikkat çekmek isterim. Aracım 2006 model çok şükür hiçbir problem yaşamadım. Zaten Fiat 'da bunu kronik hata olarak kabul ediyor. Aracınız olaki city den arıza verdi anlayışlı bir şekilde çok çok uygun hatta ücret almadan değiştirdiklerini duydum... Tabi karar yine sizin bencede Punto'dan şaşmayın...
2006 Model Grande Punto aracımda mevcuttu bu arıza 2011 Ocak ayında Yetkili Serviste ücretsiz değiştirdiler. Bence City için pek korkmanıza gerek yok. Alın ve keyfini sürün.
arkadaşlar bu city düğmesine basmadığınız zaman city arızası olsa bile sorun çıkmıyor değil mi? çünkü bence bu city modu hiç bir işe yaramıyor. yani city arızası olsa bile bence bir önemi yok.
İnternetten okuyarak city modu arızaları yüzünden gp den vazgeçiliyorsa bana şu anda kronik sorunu olmayan, herkes tarafından sorunsuz kabul edilen, hiç kimsenin sorun yaşamadığı bir marka/model söyleyin Buna pahalı araçlar da dahil Belirlenen marka/modeli yine internetten araştırıp buraya yazalım City modunda arıza yaşayan başı ağrıyan kişiler var ama hangi araçta böyle sorunlar yokki? Ayrıca bu sorunları aracın garantisi bitmiş olsa bile birçok servis iyi niyet garantisinden çözdü
Forumlarda 50.000-60.000 tl ye sıfır km araç alıp ilk kırmızı ışıkta aracı stop eden ve haftalarca serviste kalan vw dsg şanzumanlı araç kullanıcıları var Forumlarda bu sorun araştırılırsa bütün vw dsg ler kronik sorunlu diye karşımıza çıkar ama gerçekte satılan araçların çok küçük bir kısmında bu sorunla karşılaşılmış Ayrıca şu anda otomatik vites bir vw ister benzinli ister dizel olsun en erken şubat ayı gibi alınabiliyor
Bu aralar aracımı sattım ve forumları gezerek daha önce kullanmadığım araçları tanımaya çalışıyorum Bir ara honda civic forumuna takıldım Aracın son kasası çıktıktan beri yaklaşık 6 yıl oldu Araç daha gelmeden başlayan yorumlar bugüne kadar devam ediyor ve yüzlerce sayfa olmuş Bir arkadaş yazmış "Civic otomatik vites alacağım ama hondanın otomatiği çok sorunluymuş siz ne dersiniz" Forumdaki arkadaşlar 6 yıldır otomatiği sorunlu olan civic sayısının yok denecek kadar az olduğunu foruma yazılan böyle bir sıkıntı olmadığını belirtmişler Ama arkadaş pek tatmin olmamıştı
Bence gp alın Sıkıntı yaşarsanızda servisler gereken yardımı yapacaktır
benimki de 2006 kardeş ve geçen hafta indirimle 860tl ye mal oldu bana, full servis bakımlı ve uzatılmış garantisi biteli daha 6 ay olmasına rağmen ve fiat asla bunu kronik hata olarak kabul etmiyor,hatta konuşurken kronik kelimesine bile tahammül edemiyor...fiat yetkilisi ceyhun bey bu yazdıklarımı okuyordur inşallah...
arkadaşlar bende bunu ögrenmek istiyorum? bilgili arkadaşlar bi açıklasa aslında...
yani biz city modu düğmesine basmasak,yani kullanmasak bile bu motor hata verebiliyor mu?
yada tut ki diyelim verdi bu olay normal mod bir sürüşte şehir içi,yol tutumunu veya direksiyon rhatlıgını etkiliyor mu??
ister arabayı aldığınızdan beridir city modu ile kullanın ister kullanmayın yapacağı varsa yapar.
city arızası verdiğinde direksiyon her halükarda sertleşir. city modunda olsun olmasın.
bu kadar büyütmeyin. birazcık dişli olursanız arıza durumunda değiştirirsiniz arkadaşlar.
hiç durma focus al zaten ondan sonra yanından geçen puntolara bakıp üzülürsün..focus tam anlamıyla bi odun hemde yontulmamış..iki şeyden gıcıklanırım 1:gri renk arabadan 2: piyasa için çabuk giden araçlardan(corolla-focus-opel vs) tabii zevk meselesi ..ben istesem leon alabilirdim ama gp çok güzel bi araba:)gece rüyalarıma giriyo arabam:DDçokk seviyorum
bu dişli olmak nasıl bişey hocam bi açıklar mısın?gerektiğinde benden çamur,çirkef bi adam yoktur açıkçası ama itiraf etmeliyim 20 gün defalarca telefon görüşmesi yaptım fiatla ve sonuç yüzde 50 indirimle 861tl oldu...adam yaptırmazsan öyle bin diyo istediğin kadar dişli ol...müşteri hizmetlerinden ceyhun efendi de her kullanıcı ve araca farklı indirimlerin sistem tarafından tanımlandığını ve yapacak bişey olmadığını savunuyor kronik problemmiş işte bu sitede yazıyo falan dediğinde de ne alakası varmış efendim her yazılana da inanmayın diyor...ha bi de güya bu sitede sadece sorun yaşayan arkadaşlar buluşuyormuş;piyasada en az 15-20000 tane gp olduğunu düşünürsek bu kadar sayıda verilen arıza onun kronik olduğunu göstermezmişmişmiş...
Sonuç ta karar senin....ihtiyaçlarını ve isteklerini bilirsen ne almak istediğine kolay vereceksindir...
hocam cevabın için teşekkür ederim,ilk defa punto kullanıcam. Hatta ilk defa fiat araba aldık. İllaki sertleşir demişin ya çok etkiliyo mu peki? rahatlığı illaki bozulur ama ne derece mesela,zorlanır mı?
bi 90 model ford direksiyonu havası vermesin bana :gun_band:
direksiyon mahalle arasında aniden sertleşip sola çekti, kaldırıma çıkıp kaza yapıyordum çocuk eziyordum noterden tastik çekip yollayacam bütün kanallara haber verecem deyin işler nasıl değişir
ortada fiat tarafından yapılan bir hata var üstelik kabullenilmiş bir hata ancak halen yüzsüzce kronik sorun değil diyebiliyorsalar onların genişliğidir. yıllardır bu ülkeden milyarlarca dolar para kaldırdılar kıçı kırık üretim maliyeti 200 Tl olan bir motoru değiştirmekten kaçınıyorlar.