Bugün Karabük e gidip dönüşte ekranda fark ederek durup çektiğim ve sizlerle paylaşmak istediğim bir foto buyrun
Printable View
Bugün Karabük e gidip dönüşte ekranda fark ederek durup çektiğim ve sizlerle paylaşmak istediğim bir foto buyrun
Bende geldim 95 hp dualogic
Merhaba bende aranıza yeni geldim. Tanışma bölümünde kendimi tanıtmıştım. Bu aracı seçmekle çok iyi bir karar verdiğimi tekrar belirtmek isterim. Önceki aracım Peugeot 206 1,6 105Hp Otomatik vites idi. Yakıtından çok aşırı derecede şikayetçi idim. Aracı eşimde kullandığı için otomatik olmalıydı bende yakıttan dolayı dizel olmasını ve çokta güç kaybetmemek adına 95Hp puntoya karar verdim. İyiki de bunu seçmişim.
Aracımın yakıt olayına gelirsek daha 2000 km bile olmadı. En son Manisa-Konya 2 hafta sonrada tekrar Konya-Manisa yaptım. Giderken 130-150 km hızlara kadar çıkarak fazla hız sabitleme kullanmadan 5,3 lt/100km ortalama ile gittim. Gelirken ise genelinde 100-110 km arası hız sabitleme kullanarak 4,5 lt/100km ortalama ile geldim. Giderken ki ortalama hızımı hatırlamıyorum ama gelirken ortalama hızım 82 km idi. Yolu bilenler vardır elbette bol yokuşlu ve inişli, ayrıca baya yerleşim biriminin içinden geçerek geldim. Giderken 120tl gelirken ise 100 tl lik yakıt yakmışım ki aracım daha çok yeni bu motor biraz daha açıldıkça düşecektir diye düşünüyorum. eski aracımla ise 200tl den az yakarak ne gidebildim nede gelebilmiştim.
Aracı ilk aldığımda genel ortalamam 11 lt civarında idi. Şuan da ise 5,6 lt de. 2000 kmlik yolun 1500 km kadarı şehirler arası geri kalanı şehir içidir.
95Lik başlığını görünve selam vereyim dedim. Konuyu okyunca multijetçiler oldupunuzu fark ettim :) Benimki 1.4 starjet 95 hp. Uzun yolda 5.8 e kadar gordum şehir İçinde de sakin kullanımla 7-7.5 arasında seyrediyorum. hele 6. vitesin keyfi birbaşkaymış tavsiy ederim.
Ben bu fotoda yakıt tüketim değerinden çok km nin simetrisini belirtmek istemiştim :) 57075
bende 2011 evo 75 lık var abımda 2012 95 lık var abımde aynı dertten fıat atasehır bırmot talıp oto goturuk alı bey gostergeyı sıfırladı ve ara sokaklarda 10 veya 15 dk gezdık ortalama tuketımı 5 kadar dusurdu normal kullanın dedı bu araclar nazıktır dedı yanı arada bır sıfırlayın ole cıkın yoka ve gaza abanmayın :)
Bugün arkadaşımın 1.3 95 Hp lik aracını test etme imkanı buldum. Öncelikle bu fırsatı bana tanıdığı için kendisine teşekkür ederim.... Emrullah Abime....
Madde madde değerlendirmem şu şekilde : Bu sıra puanlamaya alışkın olduğumdan 10 üzerinden değerlendireceğim. Tabi yine puanlama benzer araçlar nazarında olacaktır.
1- Aerodinamik = 9
2- Yakıt tüketimi = 9.5
3- Motor gücü = 10* Reno grubu 1.5 leri halt etmiş....
4- Şanzıman = 8
5- 90-140 km hızlanma = 7
6- Genişlik hb araçlara kıyasla = 10*
7- Donanım = 10* En boşu bile segmente göre dolu.
8- Viraj hakimiyeti = 9* esp ile 10*
9- Araç içi aydınlatma = 8
10- Direksiyon = 10* Elektrik destekli harika bi his....
11- Teknoloji imkanları = 9 segmentine göre mükemmel.
12- İlk kalkış anı = 9
13- Koltuklar ve iç dizayn = 8
14- Güvenlik hava yastıkları = 8
Spoiler ve marşpiyel eteklerinin kattığı hava harikaydı araca.... Yan çıtalar olmazsa olmazı gibi duruyor....
Evoo gerçekten rüyaları süsleyecek harika bi araç değil araçtan ziyade tutkuuuu bence..... Motor gücü ve dizel olmasına rağmen sessiz çalışışı mükemmel. Çoğu dizel araçta bu keyif yoktur.... Hemen hemen 1 gün gezdik ve insan hala gezmek istiyor yolculuk bir zevk haline geliyor. Özellikle 95 hp araç sahipleri araçlarının kıymetini bilsinler. Resmen vitrinlik araç..... 95 multijet en doğru seçim kataloktaki......
Ne demek dostum, araçlarımız eş-dost akrabalarımız içinde vardır, gerektiğinde kullanırız onlar için, sağolasın güzel yorumların ve fikirlerin için, haklısın ne kadar gezsek tatmin etmiyor yani bir türlü doyamıyor insan, bu arada yol tutuşu 9 vermen çok normal çünkü kışlık lastikler vardı üzerinde, geçtiğimiz hafta hava yağışlıyken daday kavşağının orda 90 km hızla sol şeritten o virajı döndüm , döndükten sonra düzlüğe geçerken çok çok az bir kayma hissettim o da çok normaldi o sürat için, ksr bakma aracı tam tanıtamadık, teknoloji 9 vermende normal çünkü daha blue me yi hiç tanıtmadım sadece flash tan müzik dinlemeyi gösterdim, blue me den sesli komutla telefon numaralarını söyleyerek arama yaptırsaydım bu kategoriden de 10 alarak geçerdi, eco modda hızlanma bu kadar oluyor, kaldı ki ecosuz otomatikte kendini koltukta tutmak için ekstra bişiler arardın eminim, havalar iyileşsin bir sahil yapalım sen o zaman gör, skydome un verdiği veya vereceği haz ile eminim tüm puanlamalardan tam not alacaktır evo !!!
Bir video buldum, demekki italya da zamanında 95 liklerin manuel viteslisini üretmişler
FIAT Punto Evo 1.3 Mjt 95 CV EURO 5 FAP - YouTube
Herkese merhaba, bende Punto 1.3 multijet 95 HP dualogic lounge sahibi olarak aranıza katılıyorum. Bir önceki aracım G.punto 1.4 fire active idi
Herkese merhaba;
2012 martında 4.400 km de 2. el aldığım 2012 model aracım cuma akşamı vites arızası verdi.km 24800. aracın çalışmasında herhangi bir sıkıntı yok.Ancak ne 1. vitese ne de geri vitese geçmedi.'Vitesi kontrol ettirin,kılavuza bakın 'uyarısını verdi aynı zamanda şanzıman ışığı da yandı.Yol yardımı aradım ve servis yetkilisinin isteğiyle cumartesi sabahı servise çekildi.yapılan kontrolde robota bağlı olan hidrolik yağ borularından biri bir yere sürterek aşınmış ve yağ kaçağı oluşmuş.Parça serviste yok.Nasipse salı günü gelecek olan parça takıldıktan sonra aracı alacağız.Boru yaklaşık 20 cm. uzunluğunda gırtlak boru diye tabir edilen cinsten ve çapı yarım cm. kadar.Yetkiliye gelecek yeni boruyu izole edelim dedim.Dediğine göre gelecek olan boru daha kısa ve etrafına sürtmeyecek şekilde dizayn edilerek değiştirilmiş.Tüm arkadaşlara bu hortumu kontrol ettirerek sorun başlama sürecinde ise ,eğer olabilirse garantiden değiştirmelerini tavsiye ederim.çünkü araç direkt olarak yolda kalıyor.İlk başta çok sinirlendim ancak bu tip sorunlar olacak.Fakat şaka bir yana 4 gün araçsız kaldık. Neyse ki sorun büyük değil.Bu arada tüm uygulamalar garanti kapsamında.Salı günü aracı alınca hortumun fotoğrafını çekerim.Tam olarak işlevini ve adını da öğrenirim.Ancak genel anlamda aracımdan çok memnunum.Yaklaşık 8000 km lik yakıt ortalamam yol bilgisayarında 5,8 lt olarak gösteriyor.bu yolun %60 ı uzun yol olarak gerçekleşmiştir.Bu arada bunu da paylaşmış olduk.Herkese iyi akşamlar.
Geçmiş olsun parça numarası ve fotoğrafını bekliyoruz...
Çok teşekkürler,yarın inşallah bilgileri paylaşacağım.
95lik kuzeninizden selamlar.cok yazmasamda seviyorum bu forumu.takip ediyorum.
arkadaşlar merhaba tekrar
değişen parçanın resmini ekliyorum.parça numarasını öğrenemedik ama plastik 15 cm civarı bir boru.Sürtünerek aşınma sonucu çok küçük bir delik var.fakat fotoda görünmemiş sanırım.umarım bilgilendirebilmişimdir.
Herkese iyi akşamlar.:bye10000:
Eper Katalogdan baktım parça 2 nolu parçadır. Fiyatı 39 TL