arkadslar bildiğiniz üzere gplerde hill holder özelliği var. ama nasıl çalışıyor? ben neden aktive edemedim? yardımcı olabilecek varmı?
arkadslar bildiğiniz üzere gplerde hill holder özelliği var. ama nasıl çalışıyor? ben neden aktive edemedim? yardımcı olabilecek varmı?
Hillholder herhangi bir yerden aktif edilmiyor sen yokuştayken ayağını fren pedalından çektiğinde hillholder senin içi 1.5 veya 2 saniye frene basmaya devam eder sen o sürede gaza basmaya başlarsı
Eğer aracın her çeşid dik veya hafif bir yokuşta ayağını frenden çektiğin anda geri geri kayıyorsa o zaman arabanda hillholder yok
punto evolution
her gp de var mı bu özellik? benim active aracımda yoktur sanmam.
hepsinde yok hillholder opsiyon..
Araçta dörtlü flaşör düğmesinin sağ tarafında asr off tuşu varsa hilholder vardır. Yoksa yok malesef. 2006 model starjetlerde opsiyonel olduğunu biliyorum..2007 ve sonrasında standart tı sanırsam..
BY Turbo SPORT 150 HP
%5 ya da %10 luk bir eğimde devreye girer tam emin değilim. lakin her eğimde devreye girmediğini hatırlatırım hillholder kullanan arkadaşlara. neden çalışmıyor diye panik yapmasınlar.![]()
emotion larda standart diğerlerinde opsyioneldi..
otomatik vites se zaten standart olarak var. onun harici paket olarak eklettiğiniz bişilerin içinde vardı. (sanırım güvenlik paketi) Hillholder 5 derece üstü eğimlerden sonra devreye kendi girer.
forumda bende bu soruyu sormuştum ve arkadaşlar sağolsunlar çok yardımcı oldular, aracınızda bu özelliğin olup olmadığını anlamanız için 5 derece yokuş aşağı veya yokuş yukarıya aracınızı park edin, debriyaj ve frene basın, frenden ayağınızı çektiğinizde araç 3 saniye askıda kalacaktır, ama dediğim gibi yokuşun 5 derece ve üzeri olması gerekiyor. aracınız askıda kalıyorsa bu özellik aracınızda mevcuttur, ayrıca city mod u devreye aldığınız buton bölümünde ASR tuşu varmı, bu tuş varsa kesin hilholder özelliğiniz var demektir.
aşagıdaki konuyuda okumanızı tavsiye ederim
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...r-yardimi.html
Punto Evo 1.4 Dynamic S&S Dualogic
FG Monster 4x4 1/6 Off-Road
Revo 3.3 4X4 1/8 Off-Road
hillholder en yeni araçlarda bile opsiyonel değil mi? benim aracımda var mı? park sensörü de yazmıyordu ama baktım varmış![]()
GRANDE PUNTO 1.4 STARJET 16v LPG
Hillholder genelde yarı otomatik şanzumanla gelen bir opsiyon.Bir ayrıcalık. Makyaj aynası olmayan dualogicimde hillhollderim var...Bagaj lambam yok ASR'm var. Böyle de bir şey...
SPK kit ile birlikte geliyor sanırım bu özellik manuel vitesli araçlarda...bendeki araç spk+asist kit
bendeki evo dynamic kit felan yok, yokuş kalkış desteğini sonradan takabiliyor muyuz?
Sonradan takılmaz eğer asr off tuşunuz varsa hillholder vardır bu bir pakettir diğer modelleri bilmiyorum ama türkiyede satılan t jet dynamic lerde standart olarak bu paket var(abs+ebd,asr,esp,acil fren destek ,motor fren destek prog ve hill holder)
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri