bende diyorum ki yukarıda okuduysan evet General Motors sağolsun diyorum yani herhangi bir muhalefet sözkonusu değil :)
Printable View
gm yi ipten, iflasın eşiğinden, kurdun kuşun elinden alan motor bu motor, 2003 yılında fiatta çalışırken, albea gönderdiler bayiye bi tane bunu satın dediler, dedim ki kendi kendime, bu araba kıçını kaldırsın bende............. anladınız siz onu:) bursa da ne kadar dolmuş taksici varsa showrooma döküldü, ben diyeyim peynir sen de ekemk:) hey gidi günler hey...!
Hayır Tayfun, şuanki durumu bilmiyorum ama mjtd yi geliştiren Fiat.Tabi o zamanlar GM la kısa süre evliliği olmuştu Fiat ın o yüzden karışabilmekte.FPT de geliştirildi ve üretime devam edilmekte.GM la ayrılıktan sonra ne oldu bilmiyorum ama o dönemde bile cdti ler mjtd olarak ithal ediliyordu..
Arkadaşlar, haziran ayından itibaren new opel combo, tofaşın içinde doblo motoru ile ve aynı doblo kasasında üretime başlayacak, sadece nemo ve bipper da olduğu gibi amlemler farklı tabimotor onlarda farklıydı ama opelde aynı motor olacak, 1.3 90 ve 1.6 105...!
vikipedia'da gerekli bilgi var arkadaşlar ilk yaratıcı fiat daha sonra ikinci nesil dizel için GM ile ortak çalışılmış en azından benim anladığım bu !!
JTD engine - Wikipedia, the encyclopedia
Arkadaşlar zaten son durumdan haberim yok ama ilk olarak FPT (Fiat Power Train) de tasarlandı.Tabi o dönemde GM-Fiat birlikteydi.Ayrıldıktan sonra ne şekilde devam ediliyor bilemiyorum.Belki de mjtd üretim-tasarım konusunda sınırlı bir ortaklıkları vardır hala
Opeldeki ve Fiattaki 1.3 dizeller evet ortak ama küçük yazılım farklılığı var.1.3 95 leri bilmiyorum.Belki yine yazılım farklılığı vardır.Yine 1.9mjtd ler çift turbolu FPT de tasarlanmıştı zamanında.Şakirin dediği gibi ilk üretimler jtd (unijet) idi.Sonrasında multijet ler çıktı.Farkı ise bir sıkıştırma zamanında daha fazla yakıt püskürtebilmesi (Fazladan kastım bir zamanda yakıt püskürtebilme sayısı )
Karışıklığın bir nedeni de mjtd yi Fiata yakıştıramamamız :) Ancak dizel konusunda Fiat birçok firmaya öncülük etmiştir.Hatta GM bile Fiattan dizel konusunda çok şey öğrenmiştir eminim :)
Fiat 1.3 mjtd ile bir miktar çıkış yakaladı.Ancak Fiat ı krizden etkilenmeden atağa kaldıran en önemli üretim GP olmuştur...
Neyse, sonuç olarak 1.3 dizel kendi sınıfında dünyanın en iyi dizel ünitesi hala :)
e nede olsa enjektorler bursa dan gıdıyor
opelin enjektorler multi jet enjektorle aynı sadece motor buloku degısık