Aynı yolu İstanbul dan Bursa ya gelirken kullandım ama gece 10-11 civarı her ne kadar boş olsada eve olması gerekenden yarım saat geç gittim.Bir daha da o yolu kullanmadık
Printable View
Aynı yolu İstanbul dan Bursa ya gelirken kullandım ama gece 10-11 civarı her ne kadar boş olsada eve olması gerekenden yarım saat geç gittim.Bir daha da o yolu kullanmadık
Bandırma-Ambarlı feribotu İstanbul Lines ve Tramola isimli Ro-Ro gemileri ile yapılıyor. 170 tl arabalar için ücreti. Çok fazla bence. Yenikapı-bandırma sadece şöför ve araç ile 135 tl internetten bilet alınırsa. Eskihisar-topçular internette en son fiyat olarak 55 tl yazıyordu. Yol boş olursa bu arasını dizel bir araçla körfezi dolanmak çok daha ucuz hale getiriyor fakat 200 km yolu 5 saatte gitmektense 200 tl vermeyi tercih ederim.
Çanakkale üzerinden gitmekteki sorun lapsekiden sonraki izmir-çanakkale sahil yolunun baya kötü olması. Susurluk geçişi ise baya sıkıntılı bir yol. O yüzden bu hatta pek mantıklı gelmedi. En güzeli körfezi gece geçmek bence. Hiç trafik yok sadece ışıklarda bekliyorsun biraz.
Kestane şekeri yemeden bursadan geçeni dövüyorlarmış diye duydum :D
her turlu bandırmadan gelen fgerıbot..ucak konforunda seyahat.tabi bilet bulunabilirse.çoşkun abinin dedigi ro-ro yavsie etmem sadece kamyonlar kullanıyor.o ücretin oyle dediklerine bakmayın gidince fgiyatın cooook daha asagıda oldugunu gorursunuz.tabi tırcı dayılarlar yola cıkmayı gozel alabilirseniz :D
Nekadar oluyor fiyat oraya gidince peki yaklaşık söyleyebilir misiniz? İnternette 170 denilen fiyat 100 tl olmuyordur heralde :D
Yanımda bayan olmadığı sürece kamyoncu dayılarla yolculukta sorun yok :D
izmirden çanakkale üstü istanbula gelirken susurluğu zaten görmüyorsun
kaldıki gelibolu lapseki feribotu yerine eceabat çanakkale feribotuyla boğazı geçip ezine üzerinden ayvacık edremit ayvalık aliağa menemen izmir güzergahı tercih edilebilir bu yolda sıkıntı sadece ayvacık tarafında bir 50 km viraj ve rampa edremitten sonra izmire kadar otoban halt etmiş düm düz harika bir yol
km olarak 100 km ye yakın bir fark oluşur belki ama
trafik olsun doğa olsun çok iyi bir güzergah
eceabatta vapurdan indikten sonra izleyeceğin güzergahıda yazalım
eceabat gelibolu keşan malkara tekirdağ silivri istanbul bu güzergahtada
sadece bir karadağı geçersin oda rampa ama 6 şerit çok rahat bir yol ayrıca komple
gelibolu yarımadası ayaklarını altında olır manzarası bir harikadır
Rota planlayıcıdan baktım. 627 km verdi bu rota. Körfezi döndüğümde 650 km yol yapmıştım. Yani daha kısa çıktı :D Feribot 23 tl'ymiş. Bu durumda çanakkale, körfezi dönmekten daha mantıklı trafik, ışıklar ve yol çalışmaları düşünüldüğünde. Çanakkaleden fırında höşmerim ve ezinedende güzel bir peynir alabilmekte cabası tabi :D
Bilgiler için teşekkürler.
bende İstanbul'dan Bursa'ya giderken 2 sefer kullandım körfezi. Benim gidişlerimde bir problem olmadı sadece Gölcük civarında yol çalışması vardı.O yüzden biraz uzun sürdü. Feribot bana pahalı geldiği için körfezi tercih ettim.
ESKİHİSAR - TOPÇULAR hattı da kullanılabilir. Yolculara para alınmıyor sadece araca alınıyor o da yaklaşık 55TL civarı.
ESKİHİSAR - TOPÇULAR hattı da kullanılabilir. Yolculara para alınmıyor sadece araca alınıyor o da yaklaşık 55TL civarı.[/QUOTE]
45 lira eskihisar topçular
pendik yalova 55 lira yolcular 6 lira olması lazım
heralde paralı ido tam bir soyguncu milyar dolarlarımı yedi :D:D ayrıca çoşkun abinin rotasını tavsiye ederim.ezineden aycalıga kadar mükemmle yollar var yarım saatte bir durup cay veya bira icersiniz idda ediyorum.o kadar güzel memleket :D ayrıca tavsiyem yolu dümdüz gecmeyin lokal cok güzel yerler var oralarda
haklısın gezerek görerek eğlenerek gidelim derseniz
ayvalığın içine uğrayabilir şeytan sofrasını görebilirsiniz
ayrıca edremitte sarıkız parkında mola verip yorgunluk çayı içersiniz
buda yetmezse akçaydan sağa 7-8 km içeri girip muhteşem güre
kaplıcalarını gezebilir kaz dağının eteklerinden edremit körfezini seyredebilirsiniz halamı gezmek görmek istiyorsunuz
çanakkale şehitliğine uğrayabilir yada keşandan 40 km içeri girip
saroz körfezine doğru uzanıp yolunuza devam edebilirsiniz
bakalım bu hafta sonu ctesi ist-yalova , pazar günü de yalova istanbul yapıp dönücem. bakalım körfez ne kadar sürece. sanırım ben de pazar trafiği kurbanı olucam. geçen pazar kadar olmaz sanırrım.