Sayfa 1/7 12345 ... SonSon
144 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Cam tavan patladı!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Standart Cam tavan patladı!

Arkadaşlar bu akşam 18:00 sıraları eve dönüyordum. TEM Edirne istikametinde Mahmutbey gişelere 200 metre kala üstgeçidin altından geçerken yukarıdan çok sert bir cisim düştü ve cam tavanın ön kısmı yani sunroof kısmı patladı. Az kalsın kaza yapıyordum, ucuz atlattık.

Polisi aradım, ekipler merkeze yönlendirdi. Ordaki memurlar baştan inanmak istemediler, sonra tutanağı hazırladılar. Uzun lafın kısası aracımı anlaşmalı yetkili servis Florya Özkar Oto'ya bıraktım. Birkaç gün arabasızız anlaşılan...
    Konu smartmavi tarafından (18/04/2011 Saat 18:00 ) değiştirilmiştir.

güneş akbulut
    jrgakbulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 91

çook geçmiş olsun arkadasım

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

aman abi o üst geçitten birşey düşmeler benimde başıma gelmişti allahtan arabanın tam önüne düştü sonra tangır tungur alttan geçti gitti 1 metre daha önde olsaydım ön cama inecekti.çok geçmiş olsun

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

geçmiş olsun...

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

kunt ozveren
    Fiat 500X Multiair Turbo Mr.Freeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 277

Geçmiş olsun.Verilmiş sadakan varmış.
    Citroen C3 1.4 VTİ BMP

drive italian , kiss french

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Yasemin ŞENŞATIR
    JASMINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EF 585
    Edilen teşekkür: 4817

Çok geçmiş olsun Sertaç. Verilmiş sadakan varmış.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Geçmiş olsun.Bu üst geçitten aşağı birşey nasıl düşüyor?Aşağıya bişey atan mı var yoksa kendiliğinden mi düşüyor?Siz geçerken kasıtlı olarak aşağıya bişey atan varsa o zaman işler değişir çünkü.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sertaç Sertaç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun.Bu üst geçitten aşağı birşey nasıl düşüyor?Aşağıya bişey atan mı var yoksa kendiliğinden mi düşüyor?Siz geçerken kasıtlı olarak aşağıya bişey atan varsa o zaman işler değişir çünkü.
    sol şeritte 100 kilometre hızla devam ediyordum; yol yoğundu dolayısıyla hemen duramadım. Kısa bir panikten sonra arabayı önce şeritte tuttum, sonra kontrollü olarak sağa çekip polisi aradım. 5 dakikaya ekip geldi ama o zamana atan kaçmıştır. Bence kasıtlı attılar; zaten zaman zaman taş atan çocuklar görüyordum.

MURAT ÖZÇELİK
    MURAT34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34FAR04
    Edilen teşekkür: 58

çok geçmiş olsun allah korumus en azından canımızda bişey yok...

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

geçmiş olsun hocam..tahmini masraf nedir?

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sertaç Sertaç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun hocam..tahmini masraf nedir?
    pazartesi belli olcak. kaskom var; cam tavanı 1000 tl olarak beyan etmiştim. inşallah 1000 tl yi geçmez.

Tabii merak ta etmiyor değilim; cam tavanı poliçeye ayrıyetten ilave etmeseydim masrafımı kasko karşılayacak mıydı?

BAHADIR TOLGA SAYDAM
    SAYDAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 48

Alıntı smartmavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pazartesi belli olcak. kaskom var; cam tavanı 1000 tl olarak beyan etmiştim. inşallah 1000 tl yi geçmez.

Tabii merak ta etmiyor değilim; cam tavanı poliçeye ayrıyetten ilave etmeseydim masrafımı kasko karşılayacak mıydı?
    Dostum cam tavanı boşuna beyan ermişsin. Beyan kısmına, aracın üzerine sonradan ( fabrikada üretimde takılmadan) takılan parça ve aksesuarlar işlenir.
    Skydome zaten fabrikada yapılıyor. Dışarıda yaptırma şansın da olmadığına göre beyanın geçersiz. Kısaca masraf 2.000 TL de çıksa sorun yok. Kasko parayı tam ve eksiksiz öder. Hiçbir sorun yaşamazsın.

21. Bu mesajı için 2 kişi SAYDAM'ye teşekkür etti:

ti ner
    tiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 44

Büyük gecmis olsun.Hadi şimdi ben cam tavanın güvenliğini tartışmaya açtığımda skymode fanatikligi yapan, hatta ısı hakaret boyutuna getiren kendini bilenler, buyrun.bu arkadasım kaza yapabilirdi, profosyonel davranıp kurtardım Allahtan.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Sertaç abi büyük geçmiş olsun ucuz atlatmışsın...

Alıntı tiner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Büyük gecmis olsun.Hadi şimdi ben cam tavanın güvenliğini tartışmaya açtığımda skymode fanatikligi yapan, hatta ısı hakaret boyutuna getiren kendini bilenler, buyrun.bu arkadasım kaza yapabilirdi, profosyonel davranıp kurtardım Allahtan.
    yine aynı konular dönüp dönüp konuşulcak ama yazmadan edemedim, peşin peşin söyliyim tekrar cevap vermicem.

1-gördüğüm kadarıyla döşemeyi geçip içeri giren bi cisim yok, normal tavanada aynı cisim gelseydi panik açısından aynı etkiyi yaratırdı kendi açımdan. zarar olarakta, tamir açısından hangisi daha ekonomiktir bilmiyorum ancak satışta tavanı boyalı arabayla skydomeu değişmiş araba arasında çok fark olucaktır. dediğim gibi güvenlik açısından fark yok buda +sı.

2-benzer mantıklı ozaman cabrio araba daha mantıklı böyle bi durumda... softtop bi cabrio ile tavan kapalıyken böyle bişey yaşansa içerde hiç bi etkisi olmazdı düşen cismin...

tekrar ediyorum, adamlar bunu kafalarına göre yapmıyolar, la şu tavanı cam yapalım hem güzel görünür hemde 3-5 fazla alırız mantığı olsa bile bunun bahsettiğiniz dezavantajlarını düşünüp çözmeden uygulayamazlar. neden 30 yıl önce cam tavanlı araba yoktu? yenimi akıllarına gelmiş? açın patent tarihine bakın... bu iş sadece fiat için değil tüm markalarda böyle herşey kar etme amacıyla yapılmıyo...
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sertaç Sertaç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yine aynı konular dönüp dönüp konuşulcak ama yazmadan edemedim, peşin peşin söyliyim tekrar cevap vermicem.

1-gördüğüm kadarıyla döşemeyi geçip içeri giren bi cisim yok, normal tavanada aynı cisim gelseydi panik açısından aynı etkiyi yaratırdı kendi açımdan. zarar olarakta, tamir açısından hangisi daha ekonomiktir bilmiyorum ancak satışta tavanı boyalı arabayla skydomeu değişmiş araba arasında çok fark olucaktır. dediğim gibi güvenlik açısından fark yok buda +sı.

2-benzer mantıklı ozaman cabrio araba daha mantıklı böyle bi durumda... softtop bi cabrio ile tavan kapalıyken böyle bişey yaşansa içerde hiç bi etkisi olmazdı düşen cismin...

tekrar ediyorum, adamlar bunu kafalarına göre yapmıyolar, la şu tavanı cam yapalım hem güzel görünür hemde 3-5 fazla alırız mantığı olsa bile bunun bahsettiğiniz dezavantajlarını düşünüp çözmeden uygulayamazlar. neden 30 yıl önce cam tavanlı araba yoktu? yenimi akıllarına gelmiş? açın patent tarihine bakın... bu iş sadece fiat için değil tüm markalarda böyle herşey kar etme amacıyla yapılmıyo...

Saol Ozan.

Arkadaşlar panik yapmadığınız sürece tehlikesi yok.

Bu arada Ozan perdeyi sonradan kapadım; içerisi komple cam, hatta az önce üstümü değiştirdim kıyafetlerimden bir dünya un-ufak olmuş cam çıktı ama sanırım özel teknolojiyle dağılması önceden planlanmış ve parçacıklar keskin değil. Zarar vermeleri pek mümkün görünmüyor.
    Konu smartmavi tarafından (17/04/2011 Saat 01:54 ) değiştirilmiştir.

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

BAHADIR TOLGA SAYDAM
    SAYDAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 48

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Arkadaşlar şu cam tavan konusuna ve sunroof konusuna açıklık getirmek istiyorum. 10 yıldır otomobil sektöründeyim ve farklı markalarda çalıştım. Şu anda Opel'deyim. Bugüne kadar 5 kere araç güvenliği eğitimi aldım ve 1 kere de uygulamalı eğitim aldım. Sunrooflu ve cam tavanlı araçların tavan çerçevesi, diğerlerine göre çok daha sağlam. Kırılma sonrası dağılan parçaçıklar hiç bir sekilde can güvenliğini etkilemez. Herkes kazada sac kısmın sağlam olduğunu zannediyor. Size söyleyeyim. Sac, araç genelinde 0,8 mm. kalınlığa sahiptir ki sacı masaya yatırsam herkes bükebilir. Biraz kuvvetli biri eliyle yırtabilir. Aracı ve bizi koruyan b,c, ve d sütunları ve çelik barlardır. Ben güvenliğine daha çok güvendiğim için hep skydome istedim ama bütçemiz yetmedi.

Eğer açıklamamdan tatmin olmayan var ise eğitim notlarımı yayınlayabilirim.

28. Bu mesajı için 4 kişi SAYDAM'ye teşekkür etti:

Derin Derin
    Jege - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 10

Alıntı SAYDAM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar şu cam tavan konusuna ve sunroof konusuna açıklık getirmek istiyorum. 10 yıldır otomobil sektöründeyim ve farklı markalarda çalıştım. Şu anda Opel'deyim. Bugüne kadar 5 kere araç güvenliği eğitimi aldım ve 1 kere de uygulamalı eğitim aldım. Sunrooflu ve cam tavanlı araçların tavan çerçevesi, diğerlerine göre çok daha sağlam. Kırılma sonrası dağılan parçaçıklar hiç bir sekilde can güvenliğini etkilemez. Herkes kazada sac kısmın sağlam olduğunu zannediyor. Size söyleyeyim. Sac, araç genelinde 0,8 mm. kalınlığa sahiptir ki sacı masaya yatırsam herkes bükebilir. Biraz kuvvetli biri eliyle yırtabilir. Aracı ve bizi koruyan b,c, ve d sütunları ve çelik barlardır. Ben güvenliğine daha çok güvendiğim için hep skydome istedim ama bütçemiz yetmedi.

Eğer açıklamamdan tatmin olmayan var ise eğitim notlarımı yayınlayabilirim.
    cok gecmis olsun smartmavi,

cam tawan konusunda bu yoruma tamamen katliyorum,
    cam olmayan tavanda panik olmaz mi boyle bir durumda,ne olsa paniklersin,allah beterinden saklasin herkesi...

30. Bu mesaj için teşekkür edenler:

sadettin sapaz
    sadettinsapaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 5

cana gelmesin kardeş olan mala olsun boşver . çok geçmiş olsun

32. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ti ner
    tiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 44

Arkadasım şimdi aklıma geldi, bir haberde gormuştum.üst geçitten demir bilya atıp aracın durmasını sağlayarak hırsızlık yapıyorlarmış, öyle bir niyetle birsey atılmış olabilir.

34. Bu mesaj için teşekkür edenler:

fikret gümüş
    fiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34 GH 55
    Edilen teşekkür: 447

geçmiş olsun.

36. Bu mesaj için teşekkür edenler: