Murat Gürakan Nickli Üyeden Alıntı
Gayet kibarca belirttim zaten kötü yöne çekilebilcek tek kelimede kullanmadım. Nitekim bilgileriniz çok yanlış. Siz turbonun çalışma mantığını çözememişsiniz. Bunu sizi yermek yada kötülemek amacıyla söylemiyorum burası bir bilgi paylaşım platformu olduğu için yanlışınız olduğunu düşündüğüm için konuşuyorum.
Siz 7000 çevirtemessiniz. Egzantirikleri değiştirmediğiniz sürece. Ben çevirtirim gene turbo devre dışı kalır dediğiniz safe moddur orda kesilen şey turbo değildir beyinden motora giden yakıt miktarı kesilir ve turbo yeterince dolamaz ancak yine devrededir. Turbo arabada turbonun devrede olmadığı tek durum çalışmama durumudur. Çünkü manifold dan çıkan hava döndürür ve oluşturulan basınç ile emilen hava emmeye giderek subaplara giriş yapar. Devreden çıkarma gibi bir ihtimaliniz fizik kurallarına aykırıdır.
Benim kulaktan dolma bilgiler ile konuştuğumu düşünmeniz bile komik çünkü ne siz beni tanıyorsunuz nede ben sizi. Benim arabama neler yaptığımı, neler yapmadığımı bilemessiniz. Türkide sport bravo yu ilk yükleyende bendim, mjet bravoyu bu denli yükleyende benim. Beni tanıyanda tanır bişiyi bilmesem konuşmam nitekim bilincede savunurum. Tavsiyem turbonun çalışma mantığınuı anlamanızdır. Ben zaten biliyorum dersenizde kolay gelsin. Yapın arabanızı getirin deneyelim o zaman. Bu kadar basit.