Son seçenek doğru...:D
Printable View
https://www./foto/kl1.jpg
https://www./foto/kl2.jpg
Son noktayı ben koyayım arkadaşlar :) Bahsettiğiniz ne yağmur sensörü, ne mesafe sensörü ne de mikrofon... Bu dijital klima sensörüdür.
Yağmur sensörü tanımlamasına güldüm biraz, çünkü yağmur damlasını camın içinden algılayabilen bir sensör dünya üzerinde henüz icat edilememiştir:)
Dikiz aynasındaki yağmur sensörü camın içinden algılamıyor mu gülay hanım ?
Gülay elinin hamuruyla nelerde bılıyosun :D
konu nerelere gelmiş :D
gülay hanım yağmur sensörü ısrarına fazla gülmeyin,bu konu açıldığında(evelki akşam) burda bir sensör olduğunu belirtmiştim ,dün 17:00da eve geldiğimde bu konunu fazla uzadığını kimsenin net bir açıklamada bulunmadığını gördüm.hemen izmirde yetkili servis olan poyraz otoyu aradım,ordan mehmet ustaya sordum ,bu parçanın yağmur sensörü olduğunu söyledi,yine ikna olmadım cep no.sunu bildiğim poyrazın elk.sorumlusu gökhanı aradım oda yağmur sensörü dedi,ben servisin cevabına dayanarak yağmur sensörü diye ısrar ettim,servistekiler bilmiyorsa ben neyapayım...
peki o zaman benim dediğim ızgara içindeki sensör neyin nesidir gülay hanım ?bıde bu soruna el atın GP klıma panelınının sağında ve solunda ufak ızgara gırısleri var bunların sol gırısı faal ve içinde ufak bir pervane var..ve pervanenın bağlı olduğu panelde ısı sensörü mevcut uzerındekı kodu ınternete yazıp ısı senseörü olduğu kanısına vardım..omron marka bı sensör..o halde bu sensörun görevi nedir?..hatta yukarıdada yazdım ufak bı deney yaptım hava gırıslerını kapadım kolı bantı ılen klıma tepkısız kaldı sıcklık farkını algılamayarak full auto konumunda dakıkalarrca manuel gibi calıstı..bilgi bekliyorum umarın anlamıssınızdır gonderdgnız 2. resimde klıma panelı uzerındeki izgaralar belli zaten ..
konuya cevap verildi ama bende yazmak istedim :)
torpidonun üzerinde bulunan iç hava sıcaklık sensörüdür :)
havanın sıcaklığını ölçerek digital klimalı araçlarda auto modunda içerdeki havanın sıcaklığını ölçerek klima devresine gönderir...
yağmur sensörümüz iç aynanın arka kısmında camdadır isterseniz camın üzerine su dökerek deneyebilirsiniz ...
sağ aynanın altındaki küçük noktada dış hava sıcaklık sensörü olarak adlandırılır...
atalet yani darbe sensörü gp'lerde ön yolcu kısmında ayaklarınızı uzattığınız yerde diye biliyorum...
üstad servise sorduydum aldığımda arabayı şu cevabı verdiler
yol bilgisayarının dısarıdaki havanın sıcaklığını ölçen sensörü aynısından yan aynaların altındada var
dünyanın en gelişmiş yangın önleme sistemi (FPS) bulunuyor. Çarpışma anında benzin deposunun otomobilin içi ile bağlantısını kesen ayırıcılar ve atalet sensörü, çift yönde akışı kesen selenoid valf güvenliği arttırıyor. Otomobilin ana elektrik tertibatı ise, kısa devre sonucunda çıkan yangınları önlemek amacıyla hazırlanmış bir sigorta tarafından korunuyor.
Darbe dışında çok çok hızlı bir şekilde yüksek bir kasisten geçtiğiniz anda da atalet sensörü devreye girebilir.