1992 Tempramda ve 1997 Tipomda da vardı bu sensörlerden,Fiat gerçekten güvenlik konusunda çok çalışıyor...
Printable View
carbon clean işleminde ufak bir çekiş darbesiyle benzin akısını keserlerken buyuk bır dıkkatle seyretmıştim servisteki ustayıı...
evet gerçektende +1000 :)
darbe anında saniyeden çok daha kısa süre içersinde sensör devreye girerek yakıtı kesiyor yakıt deposundan dışarıya yakıt sızmasını engelleyen bir sitem var zaten fakat motora giden yakıtıda kesiyor araç.
darbenin şiddetine göre eğer EMİNİYET KEMERİniz takılıysa fişekler patlıyor ardından yine hd kameraların bile yakalayamadığı bir süre zarfında airbag patlıyor bu patlama sırasında hava çok yüksek sıcaklığa ulaştığı için tahliye yapılan kısım yüzünden kollarınızın hafif dereceli yanık görmeside olağan.
ağer aracınız takla sonucu darbe almışsa aracınız 4'lü flaşörleri yanık kalmasını sağlayan sistem olduğunuda biliyorum.
Fiat telephaty sistemi bulunan araçlardaysa bu sistemin acil yardım çağrısı yaptığını uydu sistemiyle yerinizi bildirdiği eğitimlerde söylenmişti.
aracınız darbe anında çukur küçük hasarlı çarpışmalar vs. gibi servis elemanını arayarak yardım alabilirsiniz :)
yoksa bir düğme yüzünden uzun süre acil yardım bekleyip ardındanda bir tıkla işini bitiren teknisyenin yol yardım ücretini ödemek zorunda kalabilirsiniz...
renault servisinde çalışırken başıma gelmişti ve şikayetin alasıyla uğraşmak zorunda kalmıştım :)
yakıt bittiğinde değil ama darbe esnasında bu durumla karşılaşırsınız
sinyalleriniz açık kalır ardında önce sağa sinyal verip sonra sola sinyal verip ardından tekrar sağa sinyal verirsiniz kontağı açıp kapattıktan sonra araç marş alır...
benim bildiğim bu duyumuma göre zaten gösterge panelindeki ekran yardımcı oluyor bu durumda :)
tabikide atalet sensörü gp ve evolarda var
arkadaşlar şimdi ben bir stilo kullanıcısı olarak, aynı yuvarlak sensorun bizim araclarda sonar sensör o lduğunu ve bu sensör sadece dijital otomatik klimalı araçlarda bulunuyor diye biliyorum.. Görevi ise gelen güneş ışığının açısına ve şiddetine göre klimayı ayarlıyor...
Fakat şimdi atalet sensörü olduğunu söylemişsiniz _? bu konuda eminmiyiz ?
Sadece puntolarımızda değil bütün araçlarımızda atalet sensörü var.
Yok yok aracınızda varlığından bahsettiğiniz sensör dijital klima ısı algılayıcısı doğru..Atalet sensörü sonraki bir mesajda bilgi olarak yazılmıştı bir kullanıcı tarafından.. :) O mesajdan sonra bu atalet sensörü konusuna döndük :)
:) şu şekilde düzeltme yapabilirim.. Aslında sistem olarak baktığımızda hepsinde var. ancak atalet sensörünün yerini yeni nesil araçlarda ECU(beyin)aldı. Yakıtı atalet sensörünün yerine ECU kesiyor bizim araçlarda. Sinyal kolundanda tekrar aktif hale getirebiliyoruz.
sinyal kolundan nasıl aktıf hale geliyor pek?i söylemişken tam söyleyin bari.. yolda falan başımıza bısey gelirse aklımızda olsun...
konuyu açan arkadaşı vicdanıyla başbaşa bırakıyorum :)
bende çok merak etmiştim onun ne olduğunu ama araştırmak hiç aklıma gelmemişti :) yardımlarından ve bilgilendirmelerinden dolayı herkese teşekklürler