en doğrusu, el kadar çocukları başlarında büyük olmadan sokağa bırakıyorlar..Aman diyim...
Printable View
çok geçmiş olsun gülay hanım verilmiş sadakanız varmış köpek diyerek geçmeyin yüksek süratle köpeğe vuran bir laguna görmüştüm sanarsınız tır geçmiş üstünden çok feciydi onun çok geçmiş olsun birde böle durumlarda tabi soğuk kanlı olup kontra direksiyon hareketlerleri ile toparlamak aracı çok önemli tabi esp çok önemli esp olmasaydı mesela sola kırdığınınzda arabanın arkası sağa kaymaya başladığında direksiyonu sağa cevirim gaz vermek arabayı düzeltecek çizgiye sokacaktır tabi Allah kimseyi böle bir duruma düşürmesin tekrardan çok geçmiş olsun
İşte ESP li aracı bu yüzden sevmiyorum =D ben kendi aracımı kendim toplarım arkadaşım, ne diye sen topluyorsun yahu =D =D
çok geçmiş olsun. Hızınız 100 ün üstünde değildi sanırım.
geçmiş olsun gülay hanım.. bence bu esp den çok sizin yeteneğiniz çoğu insan köpeğe vurmayı tercih ederdi..
Allah beterinden korusun
Ben de aracımda esp olmasını isterdim hem de çok ama olmadı bulamadım öylesini bundan sonraki aracımda esp ve cruise kesinlikle olacak ama Bosh tarafından üretilen devrimsel bir ürün. Saniyenin 1/10 hızında her tekere ayrı ayrı fren yaptırabiliyor ağırlık hani tekere binerse o tekere fren yapar böylece araca yanal haraket yapmaktan kaçınır.
YouTube - Work of ESP
YouTube - Bosch ESP 6
Gecmis olsun Gülay. Ama sen sen ol birdaha ne köpekte ne çukurda kırma direksiyonu. araçta masraf olur belki ama hayat kaybı ile es bile tutulamaz.
Kazarız belasiz sürüşler.
Geçmiş olsun,esp işe yarıyor gerçekten.
geçmiş olsun... allah korumuş..
Geçmiş olsun... O yolu bilirim hergün gidip geliyorum kedisi köpeği eksik olmaz. İyi kurtarmışsınız gerçekten.İnsan böyle olaylarda kendini düşünmeyi bırakıp biranda araçtakileri düşünüyor. Kısa sürede doğru kararı vermek gerçekten zor. Allah kimseye göstermesin. Kazasız belasız sürüşler herkese.
Büyük geçmiş olsun Gülay.
Esp,ninde sınırları var sanırım süratinin az olması ve senin direksiyon hakimiyetinde sonucun böyle olmasında etken.Allah korumuş sonuç çok daha kötü olabilirdi.
Bu sefer esp yeterli gelmiş ama bir sonrakine yeterli gelmeyebilir.Onun için bu gibi durumlarda manevra yapmaktansa çarpmak daha doğru olur diye düşünüyorum.
Çok geçmiş olsun gülay. Allah beterinden korusun.
Bugün bende neredeyse bir köpeğe vuruyordum. Sokak köpeklerine trafik ışık ve kurallarına uyması konusunda eğitim vermemiz şart :)
:) her zaman bir yardımcı iyidir. Evet hızım 70 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam, çünkü ışıklardan az öncesinde geçmiştim.
Kesinlikle haklısın. O an birçok şeyi aynı anda görmek ve düşünmek zorunda kalabiliyormuş insan bunu yaşadım birebir. Daha önce böyle bir deneyimim olmamıştı. Köpeğin hareketkerini kestirmeye çalıştım resmen. Hızım yüksek olsaydı manevra yapmaya cesaret edemezdim doğrusu..
Çok geçmiş olsun.
Geçmiş olsun Gülay Hanım. Allah beterlerinden korusun. Sanırım; ESP'den ziyade pilotajınız aracın yoldan çıkmasını engellemiş, tebrikler. (MAAŞALLAH diyelim nazarımız deymesin)
Ancak, Nacizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Siz Siz olun 50-60 Km'nin üstünde bu tarz ani direksiyon hareketlerinden kaçının. Araçta ESP ve artı özelliklerde olsa burası Türkiye... yolun o kesiminde çamur,yağ,yada lastiklerin yola kavramasını engelleyecek bir cisim olabilirdi. En fazla köpeğe vurursunuz. Araçlarımızın tüm parçaları bulunuyor...
Neyse ki başınıza bütün bu kötü faktörler gelmemiş.
Geçmiş olsun...
geçmiş olsun Gülay hanım böyle durumlarda vurmak daha mantıklı..her ne kadar zalimce görünsede.insan olsa bende kırarım ama araçta oğlum ve eşim varken köpek veya kedi için risk almam.neticede oda can lakin İstanbulda çoğu zaman sağımızda solumuzda dolu...Allah korumuş sizleri....
Aynı olayı yan yolda yaşamıştım. İçimdede aşırı derecede bir sıkıntı vardı. Hayırlara gitsin inşallah dedim. 10 sn sonra yola bir herif atladı. Altımdada Doblo' vardı. Elfreni, fren derken adamı sıyırdım, sonra kontra vs hooop aracı topladım. Heee dedim içimdeki sıkıntı buymuş meğer =) araca S hareketini yaptırarak adama vurmaktan kıl payı kurtulmuştum.
Sadaka verin arkadaşlar. Allah kaza bela vermesin hiçbirimize.
amin..
Bir gün bağlanamadık neler olmuş...Geçmiş olsun Gülay hanım...allah korumuş...şansına boş manevra alanın varmış...ama çok yüksek hızlarda aman dikkat...akan trafik sağ sol bariyerler gibi çok etken var...takladansa vur gitsin ...tabiii frene sonuna kadar basarak, ancak öyle hız düşürebilirsin...Benimde şimdi bilinçaltına köpek olayı yerleşti elimde olmadan...tedirgin oluyorum... çok daha geniş açıyı ve trafiği kontrol ederek daha temkinli sürüyorum...işin birde bu tarafı var... psikoloji...neyse tekrar geçmiş olsun...
geçmiş olsun