uzatılmış garanti bilgisi;
1 yıl için 100 000 km sınırı var ve fiyatı kdv dahil 310 ytl
2 yıl için 130 000 km sınırı var ve fiyatı kdv dahil 559 ytl dir.
aracınızın garantisinin bitmesine 1 ay kala yaptırmanız gereklidir,fakat böyle katı bir kural yok servisinize başvurun garanti bitiminin son günü dahi yaptırma olanağınız olabilir.
taksit olayına gelince tamamen servise kalmış bir uygulmadır.izmirden yaptırabilecekler için izmir bornova merkez servis te word ve bonus kartınıza taksit yapılabilmektedir.irtibata geçebilirsiniz.
Kurtuluş bey 'sonunda' hoşgeldiniz![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
burda en önemli sorun: meydana gelen arıza nın garanti kapsamı dışında bırakılma olasılığı yüksek gibi geliyor bana.(kullanıcı hatası..vs gibi bahanelerle)
güvenemiyorum açıkçası.
Garantiyi uzatmanın hiçbir faydası yok.aracımda medana gelen 8 sorunun 5 ini çözemediler sallamasyon yaptılar.Garanti bittiginde dışarıdaki özel servislere gidicem onlar daha profesyonel
Aşağıdaki dökümü, uzatılmış garanti sözleşmesi ekinden kopyalıyorum. Bu kısımda garanti kapsamı dışında bırakılan sorunlar sıralanmış. Filtre, kayış, balata, ampul vb. gibi parçaları zaten normal garanti de kapsamıyor, bunda sorunumuz yok ama benim merak ettiğim şu;
Normal garantide de, egzos sistemi ve aracın içinin tümünü kapsayan (kapı-tavan-taban-direk-bagaj) kaplamaları garanti dışı kalıyor mu?
Özellike şu son günlerde konuşulan tavan kaplamasının paslanmış gibi görünüm alması uzatılmış garanti esnasında olursa ne olacak?
Ayrıca amortisör de garanti dışı bırakılmış ama galiba 40.000 km sonunda bu durum gerçekleşiyor.
Eğer bu 3 parça dışarıdan bir etkiye veya darbeye maruz kalmadığı halde garanti dışı bırakılıyorsa, iyi olmamış bence.
6. ARIZA HALİNDE TAMİR HİZMETİ
6.1. Şartlar
Kullanıcı Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. satış ve servis teşkilatına bağlı herhangi bir yetkili serviste bu sözleşmede belirtilen şartlar çerçevesinde aşağıdaki hizmetleri alabilir.
- Arızalı parçaların onarımı veya servis tarafından onaylanması şartı ile değişimi
- Bunlarla ilgili işçilikler
6.2.İstisnalar
Tamir hizmetleri aşağıdaki parçaları ve işlemleri kapsamaz.
A- Sarf Malzemeleri, Kırılabilir, Yıpranabilir ve Aşınabilir Parçalar:
Yağ ve sıvıların kontrolü ve tamamlanması, filtreler, fren balataları, fren disk ve kampanaları, akü, kayışlar, kavrama grubu - eğer araç 40,000 km yapmış ise, amortisörler- eğer araç 25,000 km yapmış ise, Bujiler ve ön ısıtma bujileri, egzost boru ve susturucuları, lastikler ve jantlar, Karoserinin hareketli kısımlarındaki fitil ve contalar, silecek
süpürgeleri, direk-kapı-taban-tavan-göğüs-bagaj vs. kaplamaları, tavan proforma kumaş kaplaması, Camlar, Lamba optik grup, lambalar ve ampuller, rozetler- çıtalar, sigortalar
B- Ayarlar, Kontroller:
Normal bakımlar, Balans ayarı, ön düzen ayarları, egzost gaz analizi
D- Aksesuarlar ve fabrikasyon olarak standart olmayan parçalar
Ayrıca tamir hizmetlerine, tabiat olayları ve afetler, başka otomobillere veya herhangi bir sabit veya hareketli bir engele çarpmalardan kaynaklanan kazalar ve imalatçının önerilerine uygun olarak yapılmayan kullanımlardan ötürü
doğan hadiseler, orijinal olmayan yedek parça kullanımından doğan hatalar, imalatçıdan müsaade alınmadan kaporta ve mekanik aksamda yapılan değişiklikler ve yetkili olmayan servislerde yaptırılan bakımlar sonucu ortaya çıkan arızalar / anormallikler girmemektedir.
Konu civcivx tarafından (02/04/2008 Saat 17:00 ) değiştirilmiştir.
uzatilmis garantide orjinal garantide ki butun haklardan faydalana biliyorsunuz...kullanim omurlu parcalarda da aracinizin km sine bakilir.ornegin amortisorlerin garantisi 60.000 km ile sinirlinir...
TÜRKİYE,ATATÜRK Ü ALLAH A BORÇLUSUN.GERİ KALAN HERŞEYİ DE ATATÜRK E......
SIZ ULKENIN SEREFINI KORUYUN...O SIZIN GELECEGINIZI KORUR..!!!!
selam arkadaslar bugun gp mun garantisinin son günüydü bende garantiyi 12 daha uzattım ne kadar faydalı olur bılmem ne bılıyım araaba arıza yapar goturursun kullanıcı hatası deyip gecerlermi bilinmez düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim![]()
hayırlı olsun,garantiyi uzatmışsın artık gelecek eleştiriler moralini bozmaktan başka,memnuniyet mesajlarıda sevindirmekten başka bir işe yaramayacaktır.
her türlü eleştiriye acıgız kendımce yararlı olacagı kanaatındeyım
12 ay mı uzattın anlamadım
arkadaşlar bi de bu arabayı alırken 5 yıl garanti işi fln kalkmış kötü olmuş onu da söliyim
bu konuda açılmış en geniş topic bu
https://forum.grandepuntotr.com/gene...ti-uzatma.html
arama yaparsanız başka konular da bulabilirsiniz
Bugün itibariyle garantimi 1 yıl daha uzattım. 310 YTL / 12 taksit.
Uzatmayı düşünenler: Büyük ihtimalle bu ay zam gelecek. Elinizi çabuk tutun...![]()
evet zam gelecek garanti uzatmaya.
ben de 1 yıl uzattırdım garantiyi. bir bilgi aldım, 1 yıl uzattıktan sonra 2. yılı da eklemek isterseniz sadece o an ki aradaki fiyat farkını veriyorsunuz. yani 2 yıl uzatma 560 ytl, 1 yıl uzatma da 310 sa, 560-310=250 ytl wereceksiniz.
o yüzden 2 yıl birden uzatmaya gerek yok, 1 yıl uzatıp eğer istenirse daha sonraları 1 yıl daha uzatılabilir.
Bende ay başında 2 yıl olarak garantiyi uzattım. 559 ytl 12 taksit. Ayrıca yardımlarından dolayı Müslüm'e çok teşekkür ederim.
Hayırlı olsun garantiniz..
dünde bizim puntocanın garantisini 2 yıL uzattık. müsLüm abi'ye teşekkürLer
FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
müslüm abi bende istiorum garanti![]()
pelki bişey sorcam ben mart ayının sonunda arcın garantısını 2 yıl uzattım..normal fabrilanın garantisi suresi bitmeden aracın km si 30.000 civarında falandı ve on iki amortısorum değişti...yukarda civcivx yazmış 40.000 km den sonra amortısorler garanti dısında kalıyor diye..peki benim bu durumda amortisorumun garanti dısında kalmasına 10.000 km mi var ??yoksa değiştiği km den sonra (amortısorler için yazıorum) artı bir 40.000 km garanti veriormu??kafam karıştı şimdi peki benim aracım ileriki 2 sene içinde tekrar amortısorlerin değişmesi gerekirse bu garantiden karşılanmıcakmı...?? ne kadar soru sordum yaaa...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri