o tür hanzoların zaten far ayarından da haberi yok...
bir de arka sisleri açanlar var; fren lambalarının görülmesini engelliyor. Arkadaşlar biz puntoculara sis farı yakışmıyor, biz düşmeyelim, gerektiği zaman açalım.
Saygılar selamlar...
Printable View
Bunuda daha önceden duydum :D Adamda meslek aşkı var. Daha önceden Çankaya da pusuyordu. Bayadır Şirinyer dede raslamadım. Motorcuların korkulu rüyası Şirinyer pazaryerinin önünden geçerken hepsinde kask muhakkak takılı oluyor. Bütün polislerimiz böyle meslegini severek yapsa trafik kazalarından ölüm sayısı oldukça azalır. Önder Bey ide meslek aşkından dolayı kutluyorum. :clapping: Bu arada benimde bi kere ruhsatı aldı yolladı. Yaz günüydü yazdıgı ceza yetmedi akşama kadar bide kendini arattı.
önder buca şirinyer tansaşın önünde yada shell istasyonun önününde pusuya yatar :D
biz araba hareket halindeyken yer değiştirdik ehliyetsizken polis çakmadı.ben kendimi arka koltuğa atmıştım direksiyona amcam geçmişti yandanda :D
Artık gündüzleri sis farı yakılabiliyormuş sanırım. Trafik kazalarını önleme amaçlı ve aracın yoldaki belirginliğini arttırmak için farları ve sisleri yakabiliyormuşsunuz. Sevdiğim birinden öğrendim, ne derece doğrudur bilmiyorum. Yarın polise soracağım.
bence sisler işkence sis durumu dışında hele ki arka sisler
ewet arkadaş cezası var ben geçen akşam benzinciden çıktıktan 100 mt sonra çevirme vardı sislerim açık kalmış sonuç olarak
1- sislerden
2- kemer takılı olmadığından
3- camlar filimli olduğundan
madde 5 ten ceza kesicekti biraz konuştuktan sonra bana yolun açık olsun diyerek ruhsatı verdi inşallah arkamızdan kememiştir. :))
şehir içinde gezmeyın sıs acık :)
otoyollarda sıkıntı olmaz :D
ALIN SIZE ÖNDER
BUNU MUTLAKA OKUYUN
Fıkra gibi bir ceza öyküsü
LINK:
m.milliyet.com.tr
vay be harbi efsaneymiş adam
Biraz da o polisin insafına kalıyor ama ben yakmıyorum çarşıda pazarda.Anca mahalle aralarında,bir de yağmurlu havada ve siste tabi ki . :)
İstanbuldaki polisler alışkın gibi geliyor bana :D bende kapalı havalarda hep açıyorum..
gece arkanızdan böyle birşey gelirse korkmayın :D
mert sen geçen haftasonu koçtaşın oraya geldin mi?
yenibosna koçtaş
aynı senin araç gibi bir araç geldi ama jantları farklıydı da sen sandım..
doğrudur abi taklitçiler çok ;)
anca ben sizi geçtikten sonra arkamdan gelirsiniz sonra ben sizi aynadan bile göremem :)
Gereksiz yere sislerini açıp ortalıkta gezenler insan değil........
Dün akşam Balıkesir Milli Kuvvetler Caddesi üzerindeki Çakma Xenon'lu Jipede aynısını ben yaptım.
Kanuna göre sisli, sağanak yağışlı, kar yağışlı havalar haricinde 2 farı da (kısalar+sisler) aynı anda yakmak suç. Normal havalarda sadece sisler ya da sadece kısalar yanıyorsa sorun yok. Bazen gündüzleri sadece sis farlarımı gündüz farı gibi kullanmak amacıyla açıyorum. Gece normal bir şekilde sadece kısalarım açık bir şekilde dolaşıyorum. Sisli, sağanak yağışlı ya da karlı havalar haricinde iki far da açık gezenlere, arka sisleri yakanlara, sis farına xenon taktırıp hem karşıdan gelenlere eziyet eden, hem de sis farının özelliğini yitirmesine sebep olanlara sinir oluyorum.
ya ben işin esprisindeyim doğru haklısınız ama zaten ben resimdeki gibi e-5e çıksam inanın görmüyorlar sisler çok aşağıda o yüzden e-5te normal farları yakıyorum
ben hiç görmüyorum sisleri hiç gözümü almıyor.. tabi xenonlar hariç.. bi ben mi böyleyim ?
benimde gözümü almıyor sisler ya da karşıdan gelen arabanın xeonun u. benim de sis lerim yok gerçi şu an ama takılacak xenon la beraber. aşağı indireceğim sisleri de karşı tarafı rahatsız etmesin die. farları sonradan xenon yapanlar daha çok rahatsız ediyor sis den daha kötü. punto mun farlarını xenon yaptım mercek olmamasına rağmen kuzenle değiştik arabaları öyle rahatsız etmiyor. eee tabii yüksek k larda olanlar hariç.
sorum biraz farlı olacak ama, acaba sonradan sis farı taktıran var mı acaba aracına ve ne kadar a taktırdılar. hangi serviste taktırdılar... bilgi verirseniz sevinirim..
Önder bizim buranın gülüdür, facebook grubu bile var. Plakam camda diye ceza yazarken resimini bile çektim, facebook grubunda paylaştım. Bir kere de yaya geçidinde kovaladı, plakaya yaz dedim kaçtım :D Eski arabayada kaputta logo'dan dolayı yazacaktı bende kaçmıştım ama arkadan ceza gelmedi şükür :D Sis farlarım orjinal sislerden daha sarıdır ve çoğu zaman açık gezerim, şimdilik bir cezam olmadı :)
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. 2011 evo dynamic sahibiyim. Ön sisleri fabrika çıkışında takılı geliyor biliyorsunuz ve sinyale/direksiyona göre de yanıyor. Eğer sis lambasını normalde açmak yasaksa o zaman neden buna devlet izin veriyor? Polis beni bir dönüşte görse sislerin yanıyor dese ne dicem? Hatta biri yanmıyor biri yanıyor olarak görecek daha kötü. Bunu kapatma şansım yok ki. Ayrıca bunun yerine ben tamamen açsam, sürekli yansa ne fark olacak ki? Xenonlu veya ayarsız sislere lafım yok bence de rahatsız ediyorlar ama evonun ki zaten ileriyi değil yanları aydınlatıyor.
Açar gösterirsin bu kadar basit.
Çevirirsin direksiyonu otomatik der geçersin.
Gece yarısı normal hava şartlarında, özellikle arka sislerini açanlara. Yeri gelmişken::ban?:İnsanları rahatsız etmeye ne hakları var!! Böylesine ceza haktır...