Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
48 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: LPG lemeli mi ? LPG lememeli mi?

ahmet tosun
    ahocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 6

tek kelime ile LPGLEMELİ, lepegeleyemiyorsan lepegeleyecekleri lepegelilerden mahrum etme!

2. Bu mesajı için 2 kişi ahocan'ye teşekkür etti:

Çağlar Özkök
    italianocavalli824 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Diyarbakır
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06GE824
    Edilen teşekkür: 1

kesinlikle Atiker.neden mi?Fiat grubuna en uyumlu LPG markası ve fiyat açısından da uygun.Ben Atiker kullanıyorum ve gayet memnunum her ne kadar Atiker in imajı kötü olsa da parçası ve garanti ağı gayet uygun.bir örnek vermek istiyorum daha önceden BMW 3.18 İ Kullanıcısıydım ve aracımın üzerinde Lovato vardı.En iyi bilinen LPG markalarından birisi Lovato diye bir kanı var fakat bu büyük şehirlerde öyle.Küçük şehirlerde doğru düzgün bir servis ağı yok ve lpg ecu sunde arıza meydana geldi sadece bir beyne 700TL istediler bende komple söktürdüm aracıda sattım.Atiker de de böyle bir problem yok gayet uygun her parçası.
    Ayrıca depoya gelince Punto ların genel sıkıntısı en küçük hacimli depoyu taktırmanız mümkün değil çünkü aracın şasi numarası var bagajda ve egzoz sol tarafta olduğu için malum depoyuda sola taktıramıyosunuz ve aracın bagajının sağ tarafıda uygun değil.Simit tüpten başka alternatif yok.Ben baya araştırdım ve birkaç yere gittim bu konuyla ilgili.Kısmen yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Can Çağrı Kara
    kornman887 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 26

bende lpg taktırmayı düşünüyorum, landi renzo için 1.400 ila 1.800 arasında fiyat verdiler. LPG konusunda pek bir bilgim yok, araştırmaya devam =)

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mesut eyvaz
    mesut eyvaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Edilen teşekkür: 34

Yaptığım son inceleme ve araştırmaları bende paylaşmak istiyorum. Öncelikle herkese yorumları için teşekkürler.

1. Garantili taktırmak istiyorum bu nedenle yaz başını bekleyip fiat lpg ağının genişlemesini bekliyeceğim. Şuan 1 depo benzin 1 aydan çok gidiyor bana .
    2. Atiker baya uygun geldi aklımı çeldi ama bir kere taktırıyoruz brc landirenzo en iyisi ne ise o olsun diye düşünüyorum. Hatalımıyım?
    3. Gerçekten servi çok ama çok önemli servis sorunu çeken bir çok arkadaşım var özellikle aldesa kullananlardan.
    4. Parça fiyatlarını bilmiyorum bir beyin 700tl ise way ki way.
    5. Eğer önereceğiniz adana çevresinde bir bayi olursa sevinirim.
    6. BU LPG ya takılacak ya takılacak . Başka alternatif kalmadı.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Emre Sahin
    emresahin83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 20

mesut hocam bende aynı şeyi düşünüyorum. cuma aradığımda ellerine daha lpg kitinin ulaşmadığını söylediler. o yüzden iyice oturması için yaz sonunu bile bekleyebilirim. adamlar belki işinin piridir ama bu kit ile yapılması gereken birşeyler filan çıkar iyice öğrenmiş olurlar.

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

RECEP DAGLI
    kuhi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    06 KUHI 06
    Edilen teşekkür: 14

Bende durmadan araştırıyorum çevremdekilere soruyorum taksicilere vede Ankarada Ostim Sanayisinin içinde çalıştığım için Tamircilere soruyorum %90 Atiker çok iyi diyor zaten akrabalarımdandan 5 kişide Atiker var ve 5-6 yıldır kulanan var çok memnunlar ,
    Aslında Atikerde Karar kıldım ama şimdi ise kime nerde Taktırayım diye araştırıyorum ,
    Çoğu kişi Ostimde Sistem Muhendislikte taktır diyor ama yinede araştırmak gerekli burayı bilen veya taktıranlar varmı acaba ?
    yada G.Puntoya Atiker marka Sıralı Sistem LPG yi en yiyi ankarada kim takıyor bilen varsa çok yardım eder ,

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Emre Sahin
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah

bir arkadaş yazmıştı mocan oto'yu. bizim şirketten de min 30 kişi taktırdı orada. hiçbirinde bir sorun duymadım. brc takıyorlar diye biliyorum

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ali ....
    yolcu27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 214

Alıntı mesut eyvaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaptığım son inceleme ve araştırmaları bende paylaşmak istiyorum. Öncelikle herkese yorumları için teşekkürler.

1. Garantili taktırmak istiyorum bu nedenle yaz başını bekleyip fiat lpg ağının genişlemesini bekliyeceğim. Şuan 1 depo benzin 1 aydan çok gidiyor bana .
    2. Atiker baya uygun geldi aklımı çeldi ama bir kere taktırıyoruz brc landirenzo en iyisi ne ise o olsun diye düşünüyorum. Hatalımıyım?
    3. Gerçekten servi çok ama çok önemli servis sorunu çeken bir çok arkadaşım var özellikle aldesa kullananlardan.
    4. Parça fiyatlarını bilmiyorum bir beyin 700tl ise way ki way.
    5. Eğer önereceğiniz adana çevresinde bir bayi olursa sevinirim.
    6. BU LPG ya takılacak ya takılacak . Başka alternatif kalmadı.
    gaziantep fiat marka araçlara servis dışı my oto lpg dönüşüm servisi takıyor albea ya filan fiatla anlaşması var. bizim puntolar eğer servis içerisinde takılmayıpta anlaşmalı bir lpg servisine takılacaksa muhtemel fiatın tercihi gaziantep te myoto olur (benim atiker taktırdığım yer) şiddetle tavsiye ediyorum eğer lpg düşünüyorsanız. atiker landi brc size kalmış bizim araçlara 3 üde uyumlu bildiğim kadarıyla(FİRE için). yetkili servisede takılsa ustası çok önemli aman dikkat edelim yetkili servis garantili falan filan derken sorun yaşayıp ta pişman olmayın.

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İLKER ÇELİK
    ianemon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Plaka
    06 R 1555
    Edilen teşekkür: 22

Standart Atiker taktıracaksan

Alıntı kuhi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bu ay Atiker taktırmayı düşünüyorum ama nerede taktırayım diye düşünüyorum sorun yaşamak istemiyorum.

Atiker taktıracaksan sincanda Teknogaz oto gaz atiker yetkili bayii araştırmacı bir firma yerinde saymıyor adamlar t-jetlere neler yapabiliriz diye araştırıpfarklı şehirlerden mühendisler ile de irtibatlı olarak sistem geliştiriyorlar zira benim araca bu şekilde taktılar ve çok iyi bir sonuç aldık sorunum yok şuan tavsiye ederim orada ismail bey var mühendis arkadaş çok ta ilgililer bir bak istersen recep

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mesut eyvaz
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Evo Granit Gri

Alıntı emresahin83 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesut hocam bende aynı şeyi düşünüyorum. cuma aradığımda ellerine daha lpg kitinin ulaşmadığını söylediler. o yüzden iyice oturması için yaz sonunu bile bekleyebilirim. adamlar belki işinin piridir ama bu kit ile yapılması gereken birşeyler filan çıkar iyice öğrenmiş olurlar.
    Kesinlikle biraz beklemekte fayda var 2-4 ayda sistem oturur.

Alıntı yolcu27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gaziantep fiat marka araçlara servis dışı my oto lpg dönüşüm servisi takıyor albea ya filan fiatla anlaşması var. bizim puntolar eğer servis içerisinde takılmayıpta anlaşmalı bir lpg servisine takılacaksa muhtemel fiatın tercihi gaziantep te myoto olur (benim atiker taktırdığım yer) şiddetle tavsiye ediyorum eğer lpg düşünüyorsanız. atiker landi brc size kalmış bizim araçlara 3 üde uyumlu bildiğim kadarıyla(FİRE için). yetkili servisede takılsa ustası çok önemli aman dikkat edelim yetkili servis garantili falan filan derken sorun yaşayıp ta pişman olmayın.
    Araştırmalarımın ve siz değerli arkadaşlarımın yorumlarından da anladığım üzere
    1. Öncelik İYİ USTA
    2. Öncelik LPG kiti

montajı yapacak ustanın işin ehli olması gerekli dikkat edeceğim ilk husus bu olacak kesinlikle . FİAT artık yaygınlaştırırsa bu lpg olayını çok güzel olacak biz bekleyenler için

Oğuz MERDAN
    byspayn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 405

Benim merak ettiğim performans arkadaşlar. Malum 77hp lik motorumuz var. Zaman zaman bu haliyle dahi aracı taşımakta zorlanan bu motor LPG'yide yiyince nasıl oluyor ki?

mesut eyvaz
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Evo Granit Gri

performans yönünden olumsuz bir yorum okumadım evet arkadaşlar zaten 1.4 fire motorumuz var öyle güçlü atak değil tüpü yiyince bayılmasın araç.

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Alıntı mesut eyvaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    performans yönünden olumsuz bir yorum okumadım evet arkadaşlar zaten 1.4 fire motorumuz var öyle güçlü atak değil tüpü yiyince bayılmasın araç.
    Bende merak ettım sımdı 1.4 fıre lpg lı kullanan arkadaslar sızı beklıyoruz ne dıyorsunuz
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

erkan ozan
    erkansass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kahramanmaraş
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 21

multiair motora da takılabilecek mi acaba bu landi renzo..

Halit BEBEK
    nerhal61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON
    Edilen teşekkür: 257

https://forum.grandepuntotr.com/gene...ak-2011-a.html

Zeynel kardeşim ve merak eden diğer arkadaşlarıma tekrar aktarayım. Yukarıdaki linkte 27.02.2011 tarihli mesajımı da ayrıca aşağıya aktarayım;

Lpg taktıralım 1950 km yol yapmışım. Tüm dolumlarımda fiş alırım ve hem lt bazında hem de TL bazında tüketim değerlerimi paylaşıyorum.

Katedilen km : 1.950
    Alınan lpg : 184.41 lt
    Alınan lpg : 384 TL
    Alınan Benzin : 30 TL
    Güzergah : ağırlıklı ş.içi %95
    Km başına tüketim lpg :384+30 / 1950 = 0.21 TL

Bir çoğumuz sadece lpg açısından değerlendirdiği için benzin hesabını da kattım. O şekilde olsa idi 0.19 civarında çıkar idi.

Aracın yol bilgisayarındaki ortalama tüketimim : 8.4 lt/100km
    Benzin sarfiyatını katmadan ortalama tüketim lpg : 184.41/19.50= 9.45 lt/100km
    Benzine göre lpg nin fazla yakması durumu : 9.45 / 8.4 = % 12.5
    Araç benzinde olsa idi tüketilecek benzin miktarı : (1950/100)*8.4= 163.80 lt
    Ocaktan beri (lpg taktırdığım tarih) benzin ortalama fiyatını 4 tl alırsak tüketim : ~655 TL
    Tasarruf : 655 - 385 = 270 TL
    Tasarruf Oranı : 270 / 655 = % 41

Taktıracaklar için faydalı olacağı kanısındayım.

Marka konusunda takılmak doğru olmasa da fiyatı ise belirleyici olan, aracı ne kadar sürede satmayı ön gördüğünüz ile ilgili bu durum. 2 sene biner satarım diyorsanız en ucuzunu en iyi ustaya taktırmanızı öneririm. Ancak uzun vadeli binecekseniz daha kaliteli bir marka düşünülmeli.

Ben BRC taktırdım ve bu montaj Ankara'da Mocan Otogaz daki 3. aracıma 3. montajım. Çok memnunum. Şimdilik demek durumundayım zira 2000 km oldu henüz. Ancak önceki araçlarımda da en ufak sorun çıkmamış olması güvende hissettiriyor.

Diğer yandan benzin fiyatları açıkcası lpg ye dönüşümü şart koştu. Fire motor oldukça uygun geldi. Hatta Mocan bugünlerde start-stop un da kullanılabileceği bir yazılımın planlamasını yapıyor. Yani BRC nin bir programı sayesinde araçlarımıza uygulanabilecek diye duydum kendilerinden. Bekliyorum şimdilik...

Çekiş kaybı gibi şeyleri düşünmeyin derim. Farkı anlamayacaksınız eminim.

Tüketim olarak ise, Ankara'da 1.89 'dan 2.21'e kadar lpg bulabiliyorsunuz. Ben son depomu 1.89 dan Ostim den aldım. Yukarıda da detaylarını verdim ama söz gelimi son depomda 50 TL ile 250 km yol yaptım ve tek ışık yanıyor. Ha bu arada, gösterge konusunu da mümkün olduğunca çözmüşler, hani simit depoda doğru göstermiyor konusu var ya, abartı bir durum değil, şu anda tek ışık yanıyor ve en az 70-80 km demek. Kabaca 330 km yol yapabileceğim. Bu da 17 kuruşların altına denk geliyor. Motora bir şey mi olacak diye korkuyorsunuz. Bakımlı bir motor, hadi o kötülenen fiat motoru bile 500 bin km yapıyor. Mercedes 1 milyon km garantisi veriyor, o zaman mercedese bakınız derim. Lpg motora birşey yapmaz, filtresi kirlenir, çok çok enjektörü kurum bağlar gider değiştirirsiniz....

Sakınan göze çöp batarmış...

Selamlar

25. Bu mesajı için 3 kişi nerhal61'ye teşekkür etti:

Emre Sahin
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah

şu garantiden çıkma işi olmasa %90 değil %99 mocandayım. önceden de söyledim bizim şirketten en az 25-30 kişi taktırdı orada(firmada çalışan çok ) hiçbirinden bir şikayet gelmedi.
    Halit hocam start-stop için nasıl birşey düşünüyorlar? gaz ile mi çalıştıracaklar?

Halit BEBEK
    nerhal61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON
    Edilen teşekkür: 257

Alıntı emresahin83 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu garantiden çıkma işi olmasa %90 değil %99 mocandayım. önceden de söyledim bizim şirketten en az 25-30 kişi taktırdı orada(firmada çalışan çok ) hiçbirinden bir şikayet gelmedi.
    Halit hocam start-stop için nasıl birşey düşünüyorlar? gaz ile mi çalıştıracaklar?
    Evet gaz ile çalışacak.

Bu arada, bazı yetkili servislerden de öğrendiğime göre Nisan'da landirenzo ile montaja başlayacaklarmış. Böyle bir durumda farklı markaları takan araçların garanti dışında kalması diye bir şey söz konusu olamaz, bu hukuksuz bir durumdur. Yani illa da landirrenzo diye dayatmaları tamamen reklamdır. Hukuki bir dayanağı olamaz. Kimse korkmasın, gidin taktırın. Sadece arıza ışığı yakmamasına dikkat ediniz. Yanmaz gösterilmesi değil (arıza kodlarının silinmesi araç beyninde arıza kaydetmesini engellemez, sadece ekranınızda çıkmaz) hiç yanmayacak şekilde programlanması önelidir. Bir yetkili servise aracımı bıraktığımda tüm programın yüzde yüz ,sıfır hata ile görünmesi de montajın kalitesini gösterdi, öyle ki görevli tebrik etti..Mocan'a tekrar selamlar
    Konu nerhal61 tarafından (15/03/2011 Saat 00:42 ) değiştirilmiştir.

28. Bu mesajı için 2 kişi nerhal61'ye teşekkür etti:

İLKER ÇELİK
    ianemon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Plaka
    06 R 1555
    Edilen teşekkür: 22

Standart Lpg tavsiye

Alıntı kuhi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende durmadan araştırıyorum çevremdekilere soruyorum taksicilere vede Ankarada Ostim Sanayisinin içinde çalıştığım için Tamircilere soruyorum %90 Atiker çok iyi diyor zaten akrabalarımdandan 5 kişide Atiker var ve 5-6 yıldır kulanan var çok memnunlar ,
    Aslında Atikerde Karar kıldım ama şimdi ise kime nerde Taktırayım diye araştırıyorum ,
    Çoğu kişi Ostimde Sistem Muhendislikte taktır diyor ama yinede araştırmak gerekli burayı bilen veya taktıranlar varmı acaba ?
    yada G.Puntoya Atiker marka Sıralı Sistem LPG yi en yiyi ankarada kim takıyor bilen varsa çok yardım eder ,

Ben sincan da Teknogaz Oto Gaza taktırdım aracım t-jet olduğu için fiat serviside dahil olmak üzere lpg olmayacağını söyledi aradığım bir çok lpg dönüşüm yerleri Teknogaza gittiğimde takabileceklerini söylediler fiat araçlar konusunda yoğunlaşmışlar özelliklede turbolar konusunda çok iyiler esnaf olduğum için bu tip konularda (aracıma lpg montajını yaptırıp testleri bitirdikten sonra) soranlara tavsiye ettim ve gidenler de memnun kaldılar aksi birşey duymadım lpg montajı gerçekten çok önemli bilgi ve işçilik sistemden daha önemli bence onlarada bu konuda iyiler tavsiye ederim----SİNCAN SANAYİ --TEKNOGAZ OTOGAZ ATİKER YETKİLİ SERVİSİ İSMAİL BEY VAR ONUNLA GÖRÜŞE BİLİRSİN

30. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mesut eyvaz
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Evo Granit Gri

Halit bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ben motor konusunda eminim bir sorun olmaz zaten arada sırada benzinle kullanırım aracımı tüp olsada olmasada . Bakımları aksatmamak en önemli unsur. Konu güzel bir bilgi paylaşımı platformu olmuş nisanda fiat yetkili servislerini terkraar arayıp soracağım bakalım ne cevap gelecek ben yazın taktıracağım şuan aracımı kullanamıyorum ayda 1 depo benzin ancak gidiyor oda keyfi kullanım için mart nissan mayıs haziran 4 depo daha alırım benzin sonra lpg

mesut eyvaz
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Evo Granit Gri

Bugün abim lovato sıralı sitem tüp taktırmış adana da kampanya ile 1150 tl ye fiyat harika . Baya bir kuyruk varmış sabah 7 de gitmiş taktırmaya lavatoda kampanya var yakın zamanda taktırmak isteyenler varsa.

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon

Yer imleri

Yer imleri