Beyaz evo ve skydome lu bir kullanıcı olarak beyazdan şaşmayın bence siyah renk zor bi renk temizliği bakımı çok zor beyaz düşünmenizi tavsiye ederim yada açık renkler siyah renk satarkende zor oluyor ....
Printable View
akşam saat 7 de evo siyahın havası bitiyor...ama ben de siyah kırmızı arasında gidip gelmiştim...
evo siyahı çabuk kirlenir,yıkandığı zaman ayna gibi parlar,güneşin çok olduğu zaman güneşin vurduğu yerlerde bordo simler parlar çok güzel bi görüntü çıkar :)
metalik beyaz aslında kafama takılan ilk renkdi. fakat gittim gördüm yerinde . renk ilginç diğer renklere göre soluk bir havası var . ışığı sanki emiyor yansıtmıor ve renk mat gibi duruyor. klasik metalik gri bile daha bir havalı sanki. forumda da bir kaç kişiden aynı benzer yorumları okudum araç pislenince renk soluk yıkayınca parlıyor deniliyor.. bu yüzden bu renkden soğudum. grenit gri ye taktım şimdide +pop kit fakat fiyatlar çok uçuk. 33.000 lira diolar şimdide..
siyah tozu,kiri çok gösterir derler,doğrudur da, ama benim kırmızı da günde leş gibi oluyor... sanırım koyumsu renklerin sorunu bu..
Siyah renk ile beyaz renk arasında yazın araba içi sıcaklıkta bile 5 derece oynuyor. Siyah renk bakım ister, ama temizken en iyi koyu renk araçlar duruyor. Koyu rengin matlaşmaması için 6 ayda bir boya bakımı yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Fiat ın sitesinde mavi rengi opsiyon olarak gözükmüyor. ben grande den beri bu renge hastayım acaba artık mavisini getirmiyorlar mı!?
selamlar, benim araç da evo siyahı. 1 ay oldu aracı teslim alalı. ilk yıkamada soylememe rağmen sünger ile yıkadılar bu yüzden araçta çizikler oluştu. henüz boya koruma yaptırmadım yaptırdıktan sonra ne kadar idare edecek bilemiyorum. (bu arada boya koruma yaptırdığımda çizikler giderilirmi bu konuda yardımcı olursanız sevinirim) kısmet olursa bu h.sonu yaptırmaya calısıcam. bence siyah cok güzel duruyor aracımda ama bakımı biraz zahmetli. ilk aracım rengi griydi. sanırım bundan sonra araç değiştirirsem beyaz renk almayı düşünüyorum.
Boya koruma yapıldıktan sonra yıkama çizikleri gibi çizikler gider. Piyasada birçok oto bakımı yapan marka, yer var, yanlız burada önemli olan bence işi gerçekten bilen birisinin bu işi yapması, marka yer çok önemli değil...
Bir de mesela ben yıkadıktan sonra arabayı mikrofiber bezimle kendim kurularım, bakıyorum da yıkamacıların ellerindeki bezler arabayı çizmeye müsait, bu tür şeyler uzun vadede boya matlaşmasına neden olabiliyor...
bende servisin boya koruması var, bunun için özel sünger de aldım micro bezde var yinede çiziliyor :(
her satılan microfiber bez esas microfiber değildir pamukları sert oluyor onları kullanmayın esas microfiber bezler 15 lira ile 30 lira arasındadır ben meguıarsınkini kullanıyorum 25 liraya almıştım gayet güzel çok memnunum ama bezi kullanırken dikkat edin kenarlarındaki dikiş kısımlarıda çizebiliyor
yazılanları okuyunca cıkan sonuc beyaz almak daha iyi. ama tabii ki renkler ve zevkler tartısılmaz.
bende metalik beyaz siparişi verdim..
granit gri aldım .renkten çok memnunum çok güzel bir renk tavsiye edilir.
Granit gri yi de yollarda sıkça görür oldum. Oldukça güzel. Hele ki cam ve bagaj krom cıtalarıyla daha da güzel olur.
evet siyah asil bi renk kabul ediyorum ama diğer arkadaşlarında yukarda yazdıkları gibi en başta her toz zerresini gösterir hem yazın daha sıcak olur hemde aracın algılanabilirliğini azaltır..
araç alırken siyah hariç her renk olur demiştim..almayacağım tek renktir.
kırmızı evo + skydome bu kadar güzel duracağını bilseydim evo grisi yerine hiç düşünmeden alırdım
şimdiye kadar hiç siyah arabanız olmadıysa bi kere siyah alın bence içinizde kalmasın..Ama olduysa beyaz yada gri fln alın :)
şimdiki evom beyaz + skydome ancak bundan önceki evom siyahtı evo siyahı bakımı çok zor hem skydome falan düşünürseniz göstermez ama hoş bi renk yıkandıktan sonra güneşe çıktığı zaman patlıcan moruna benziyo :)
bende de evo siyahı var.. hafta içi çalıştığım için pek yıkatmıyorum. her sabah görnce de içim cız ediyor tozu toprağı. ama yıkandıktan sonra hep ilk gördüğüm zamanki gibi heyecanlanıyorum sanki yeni almışm gibi. güneş altında bordoya yakın bir renk oluyor. güzel ama bakımı zor.
herkes evo beyazı demiş komşumda var evo beyazı yan yana koyuyoruz arabaları sanki farklı modelmiş gibi duruyor beyaz sanki 500 müş gibi daha küçükmüş gibi geldi bize yan yana dururken.