yani dualogic, düz yollar için daha uygun diyebiliriz ve ayrıca dilindende anlamak lazım biraz.
Printable View
Aynen katılıyorum size. Birincisi ve en önemlisi arabanın dilinden anlamak lazım. Ben de acemiyim çok verimli kullanamıyorum özellikle manuele almaya bile çekiniyorum.
İkincisi motor zayıf adam gibi otomatik vites kullanmak istiyosan ona göre motorun olacak. Yokuşlarda çekmemelerin bi sebebi de bu kanımca.
Üçüncüsü de yukarıda da belirttiğim gibi bu araba düz ayak ucuz otomatik şehir içi arabası. Vtec yada DSG kalitesi beklemek hayal olur. Fiyatına göre de gayet iyi ..
otomatiklere hiç ısınamadım zaten, manuel olacakki arabaya sen hükmedesin,ayrıca sürüş keyfi içinde manuel şart derim.
sönmüş fire. bide otomatik vay halinize....16 valf lazım arkadas az yaktıralım dıye sehır ıcı aracı olsun ucuz olsun dıye 77 bg nasıl sabredıyor fıat? benzın 4 tl 7 lıtre yaksam 28 8 lıtre yaksam 32... ikiside fazla ki zaten kasmaya ne gerek var .. zaten az yakam ısteyen lpg taktırıyor . bır tjet ıle sönmüş fire arasında kac kurusluk lpg yakıt farkı vardır acep? eskıden kullanmıs bırı de olarak dıyorum manuelınde bıle bagıtrmazsan hızlanamayan bu arac( bazıları ıcın bır zevkmıs bu, benım bıldıgım zevk ceken aracı bagırtmaktır) otomatıgınde yapmaz dıyemem.
Bende de dualogic vites var. Yokuşa giriş hızınızla alakalı biraz, çünkü bu iki durumu da denedim. Gaz pedalına uyguladığınız basınç ile beyin vites durumunu ayarlıyor. Devir yükseliyor fakat vites büyümüyorsa manuel olarak müdahele edebilir, elinizle vites kolunu iterek uygun vitese geçebilirsiniz, herhangi olumsuz bir durum yaratmaz.
bence aracınız normal... yokusları bırbır 80-90 la arkada bırakan arkadaslar dedemın torosu gıbı kaptırıp cıkıyorlar yokusları( yokustan kasıt 4 le cıkamayıp vıtesı 3 e cektıgınız yokuslardır bu arada) deneyın bakalım: durun o yokusun tam ortasında sonra tekrar kalkın bakalım arac kac dakıka sonra 80 km hıza ulasacak 3 vıteste... hele otomatıksen bıttın kalkısta .. kaptırınca gıdıyo arac dogru ama duble olmayan yollarda bır kamyon arkasında, yokuşta, 2 yada 1 vıtese düşüp, sollama yapmaya karar veremıyorsunuz . beynınız solla, motorunuz sollarsam......... olayım dıyor. bazı arkadaslar sehırıcı aracı falan dıyor ama kımsede sehırde dagda rampada otobanda farklı farklı arac kullanabılme kapasıtesıne sahıp degıl....
Direk şanzuman arızası olmayabilir ,yüksek ihtimalle yakıtınızdan kaynaklıdır ancak ileride daha büyük sorunlarla karşılaşmamak acısından kontrol ettirmenizi tavsiye ederim ...
Yardımlarınız İçin Çok Teşekkür Ederim.Salı Günü Kısmetise gidiyorum servise bu dediklerinizdn bahsetceğim servise. Yardımcı olan herkeze Teşşekürler.. :) :)
Tek suçlu 1.4 77hp 105nm torklu FIRE motor.Tjet dualogic lerde yokuşta sıkıntı duymadım ben sonuçta aynı şanzıman.
Aracın yerden yere vurmaya da gerek yok. Arkadaşımda 115 hp lik astra var easytronik. Bastın mı gidiyor. Daha oturaklı, sallamıyor, daha sağlam vs..
Fakat o aldı 37 bine, ben aldım 25 bine. Olay tamamen ekonomik.
77 hp lik motor da ucuz diye koyuyor Fiat. Çekip çekmemesi onun sorunu deil. Ki active modelde bagaj lambasından makyaj aynasına, isofix ten kapı tutmaçlarına kadar her şeyden çalmışlar.
Alıp alabileceğiniz en ucuz otomatik vites araba bu. Sorun gibi gözüken çoğu şey de bunla alakalı.
doğru söylüyor olabilirsn.ama bilmioyrum bu kadarda olmaz..
duologic oldum olası sevmedim ne yalan söylim bu sorun bir kaç arkadaşta daha meydana geldi tam otomatik viteslerde dip gaz istediğiniz yere tırmanın hatta devirden sonra vites yükseltir duo malesef vites küçültür manuel lerde istedğiniz yere tırmanırsınız hiç bir sorun olmaz ama yarım otomatik viteslerde ufak tefek sorunlar olur ..