Toplu halde üzerine düşelim derim en azından toplu başvuru gibi olur , bende geçen gün farkettim kılavuzu incelerken denedim denedim olmadı .. birde aklıma deatlock olayı geldi o dynamic lerde standart mıydı acaba ...
Printable View
Toplu halde üzerine düşelim derim en azından toplu başvuru gibi olur , bende geçen gün farkettim kılavuzu incelerken denedim denedim olmadı .. birde aklıma deatlock olayı geldi o dynamic lerde standart mıydı acaba ...
muhtemelen benim araçtada yoktur bu sistem ama beni şimdi şüpheye düşüren ESP sisteminin var olup olmadığı AQS sistemi var olduğu söylendi peki AQS yok var olup olmadığını anlamakta kolay değil onun gibi ESP sistemininde varlığını anlamak çok güç eee şimdi benim aklıma bunlar ESP dynamiclerde var dediler ya yoksaa ben arabayı sırf bu sistem var diye aldım ESP ye güvenmek elbette hatadır ama olası bir acil durumda o sistemin yokluğu beni çok üzer .
Yakında konu ile ilgili ihbarname hazırlayıp göndereceğim. Cevap alamazsam dava da açacağım. Basit bir ihbarnameyi kolayca hazırlayabilirsiniz arkadaşlar. Arkadaşımın dediği gib osu var busu var dedik de olduğu ne malum...Bu konuya da değineceğim.
benim dinamik evomda var bu özellik...
bahsettiğiniz özellik dışarıdaki kirli havayı ve pis kokuyu içeri almama özelliği ise bende var ve çalışıyor defalarca denedim hatta yemek fabrikasının sokağına gidip de denedim öyle ikna oldum sonunda bende var ve kullanıyorum
güvenlik nedeni ile o tuşu koymamışlar ama içiniz rahat olsun ESP çalışıyor :) denemesi basit. boş bit alan bulun (her ihtimale karşı yolda yada dar alanda denemeyin) 20-30 km hızla giderken direksyonu hızlı bir şekilde sola yada sağa çevirin aracın tek lastikten fren yaptığını hissedeceksiniz ve kayma olmayacaktır. ben denedim :)
AQS sistemi olayına gelince ise Fiat bana yaptığı açıklamada Türkiye de satılan araçlarda bu sistemin olmadığı çeviri hatası olduğu filan filan....
Affınıza sığınarak soruyorum AQS ne demek?
birde konuyla ilgisi yok ama bir şey sorucam bazı evolarda bagaj açma dügmesi var ön konsolda bazılarında yok bu sonradan eklene biliyormu...
Esp Asr'nin altında diye biliyorum Ama ön göğüste asr var bu tuş hepsini kapsıyor değilmi?
Evet ilk defa sizde duyduk evodaki AQS yi. Bahsedildiği gibi AQS yazısı çıkıyor mu? Ya da şu da olabilir mi? Bu tiplerde AQS yazmıyor ama o işlevi görüyor olabilir mi? Böyle ise haksız duruma düşeriz.
Tam olarak test etmek için ateş yakıp duman mı sağlamak lazım, önerisi olan? Çünkü koku olayı biraz göreceli gibi...
bugün şans eseri gördüm silkülasyon tuşuna bir basım dış bir basım iç bir basım AQS oluyor yazısı çıkıyor ..
durum şu fiat bana araçlarda bu sistemin olmadığını söyledi, ayrıca serviste aracımı bilgisayara bağlayarak kontrol ettik ki servis sorumlusu zaten EVO larda bu sistem yok diye söylemişti. araçta bu sistem mevcut değil.
zaten olması gerekende o kullanım kitapçığında bu şekilde anlatıyor fakat bizim araçlarda olmuyor.
arkadaşlar bu özellik sadece full auto da iken çalışıyor,yazın klimanın soğutması için full auto ya basılı tutuyoruz bu şekilde bütün özellikler otomatik olarak devreye giriyor.o sistemde kirli hava geldiğinde otomatik olarak devreye giriyor.Ama kışın full auto değilde auto da çalıştırıoyruz çünkü full auto da klima komresörüde çalışıyor,bu nedenden ötürü bu sistem kışın otomatik çalışmıyor bir koku geldiğinde hemen elimizle bunu çalıştırabiliriz.
murat bey merhaba ben bir buçuk aydır arac bekliyorum hava kalite sistemi punto evo katologunda var aracı henüz teslim almadım bunu bayiye bildirmemin yararı olurmu?olup olmadıgını sormak istermi?
bayi size yardımcı olmayacaktır. sonuç olarak bu sistem araçlarda yok FULL Autoda yapsanız yarım AUTO da olsa sistem yok bunu hem Fiat hemde Servis söylüyor.
tamam çok önemli bir özellik olmayabilir aynı işi elle de yapabilirsiniz ama neden kandırılıyoruz. açık konuşmam gerekirse ben bu aracı almadan önce Ford fiesta ile EVO arasında çok düşündüm bu özellik ve birkaç özellik yüzünden ben EVO yu tercih ettim.