Vallahi arkadaşlar performans açısından bir eksik yok. Her durumda motor iyi...Brkaç bg lik fark varsa da hissedemiyorsunuz.
Printable View
değerlendirmlerinizi bekliyoruz kafama git gide yatıyor bu lpg işi
yokuş yukarı zaten bizim firelar öyle aham şaham çekmiyor zaten benzinde bile:) ben geçen 5 6 kişiyi çektim çok dik bir yokuşta 2 ile rahat çıktım .
Arkadaşlar,
Lpg taktıralım 1950 km yol yapmışım. Tüm dolumlarımda fiş alırım ve hem lt bazında hem de TL bazında tüketim değerlerimi paylaşıyorum.
Katedilen km : 1.950
Alınan lpg : 184.41 lt
Alınan lpg : 384 TL
Alınan Benzin : 30 TL
Güzergah : ağırlıklı ş.içi %95
Km başına tüketim lpg :384+30 / 1950 = 0.21 TL
Bir çoğumuz sadece lpg açısından değerlendirdiği için benzin hesabını da kattım. O şekilde olsa idi 0.19 civarında çıkar idi.
Aracın yol bilgisayarındaki ortalama tüketimim : 8.4 lt/100km
Benzin sarfiyatını katmadan ortalama tüketim lpg : 184.41/19.50= 9.45 lt/100km
Benzine göre lpg nin fazla yakması durumu : 9.45 / 8.4 = % 12.5
Araç benzinde olsa idi tüketilecek benzin miktarı : (1950/100)*8.4= 163.80 lt
Ocaktan beri (lpg taktırdığım tarih) benzin ortalama fiyatını 4 tl alırsak tüketim : ~655 TL
Tasarruf : 655 - 385 = 270 TL
Tasarruf Oranı : 270 / 655 = % 41
Taktıracaklar için faydalı olacağı kanısındayım.
Selamlar
Halit bey rakamlar bence çok iyi,çok doğru bir karar vermiş ve vermişiz lpg taktırmakla.Sistemlerimiz aynı my10 bende ki de ama bendeki benzin tüketimi sizinkinden kat be kat fazla,
Alınan lpg : 384 TL
Alınan Benzin : 30 TL
Acaba lpg yi fulleyerek mi alıyorsunuz,ben 30 TL lik parça parça lpg alıyorum da bundan mı acaba daha fazla benzin tüketiyor bendeki sistem ,belki pek mantıklı değil ama durum bu :D
Vallahi kardeşim benim arabanın sisteminden ve montajından en ufak şüphem yok. Bu sene kış olmasa da en fazla 500 m sonra araba lpg ye geçiyor. Hadi bilemedin 1 km sonra geçiyor. ama inan o kadar bile sürmüyor. Ben genelde fulleri ama bir önyargı mıdır nedir, batıl inaç da diyebilirsin ki durum şöyle ; ben aracı benzin alır gibi fullediğimizde tank içerisindeki gazın sıkışma eğilimini ve buna bağlı olarak gaz basıncını arttıracağını düşünerek kendim hespalayıp şu kadar liralık diyerek dolduruyorum. Sanki 70 liraya dolan depoya 60 liralık koyunca daha cok yol yapıyor gibi...bilemiyorum benim görüşüm bu...
ama şu var ki aracım ağırlıklı ş.içi trafiğinde yüzde 12 mertebesinde fazla yakıyor benzine göre, ama uzun yolda bu rakam yüzde 8 lere kadar düşüyor gibi...Ancak sabır ve 100 km hız sınırı koymak lazım...Cünkü basınca benzinde cok yakan araba lpg de daha da fazla yakıyor. Gecenlerde 50 liralık gazla hiiç kısmadan bagırtarak 200 km gidebilmişken (Yani km de 25 kuruş) tam aksi standart ve kasarak kullandıgımda 20 tl ile 130 km gittim ş.çinde (boş trafik ve fazla dur kalkı olmyan 3-4. viteslerde - Yani 16 kuruş). Benim yaklşık 2000 kmde ki genel ortalamam 21 kuruş/km...
Çok memnunum
Benim abim sızdırmazlıkta makina mühendisi kendisi nedense Brc yi fazla beğenmiyor bazı parçaları kalitesiz diyor sorayım kendisine ama Prins markayı övüyor hatta performans istiyorsan bundan şaşmayacaksın spor arabalara hep bunlar monte ediliyor dedi.
Merhaba sizlerin araçlarda pek arıza lambası sıkıntısı olmuyor egsoz dan çıkan gaz ile alakalı gaz değişince algılayıp arıza gösteriyor diye duydum oda düzeliyormuş t-jetlerde yoğun bir sıkıntı var ama bende bursadan bir arkadaşın yardımı ile orada ki mühendis arkadaş ve ankara sincan da benim lpg montaj servisinde mühendis arkadaşım bilgilerini paylaştılar sorunsu bir şekilde t-jetler montaj yapmayı başardılar bu gün teslim ettim bende aracı atiker taktırıyoruz fakat bazı değişiklikler yapıyorlar bende ki sonucu da inşallah iyi olacak kanısındayım paylaşıcam testlerimden sonra eğer sıkıntısız olursa sizlerle paylaşırım ankarada ucuz yollu bu sorunu çözeceğiz inşallah
bende araçıma BRC taktırdım 1 hafta kullandım çok memnunum çeksisi olsun çok iyi oturduğum yer rampalı yerler orda bile çok iyi cekiyor benzinden kalır yani yok yani ben bu kadar perfonmans beklemiyordum.. araçıma BRC kiti takan arkadaşlarda çok güzel işçilik çıkardılar montaj çok iyi oldu.
düğmeyi sol tarafta küçük bölme var oranın içine koydurdum konsala delme işlemi gibi bir yaptırmadım kapağı açtığın zaman karşına çıkayor çok güzel oldu..:X
lpg siz punto kalmasın :)
5000 km oldu kit atiker 1 defa ayar için gittim çay içtim geldim :D sorun sıfır. ortalama tüketim km ye 16 17 krş değişiyor. %30 şiçi %70 köy yolu :D:D
ilk takıldığında 17 kr yakardı suan 200 220 kr (şiçi) bu farkı carbon clean la azaltabilirmiyim filtre yeni değişti ?
Serviste ayar yaptırdm :) ayarlı hali bu yani 250 240 krstan anca 200 e indirdm artık yazı bekliyorum kışa ve zamlara verdim kendimi :D lpg takılalı 1 sene oldu
Halit hayırlı olsun, kazasız belasız kullanman dileği ile. aracın gördüğüm kadarıyla duallogic(yanlış görmediysem). otomatikte sorun yaşıyormusun. sanırım garantiyide gözden çıkarttın. ekonominin dışında duallogicden kaynaklı bi sıkıntın varmı. tafsiye edermisin. saygılar.
Erhan, dualogicle ilgilli herhangi bir sorun yok. Ayrıca bu garanti işi de servisle muhabbetinizle ilgili biraz....
Benim yıllık bakım zamanı da geldi. Bakımlardan sonra ve kıştan sonra tüketimd e düşecektir diye düşünüyorum.
Ankara'da lpg 1.89'dan 2.17 ye kadar değişerek satılıyor. Hepsinden de aldım ve hepsi aynı bana sorarsanız.
Selamlar
Arkadaşlar Grande Punto için:
1.3 Multijet 1 depo ile şehir içi 750km gidiyor deniliyor.
1.4 Fire motorluda 1 depo ile 700 km gidiyor deniliyor.
45 litre mazot 166TL
45 litre benzin 184TL
Aradaki fark 18TL ve 50km menzin..
Hani dizelin avantajı.Neden dizel alırken 3800TL fazladan vereyim..Haniiiii........
Halit bey dediklerinize kesinlikle katılıyorum bende kendi kendime hurafeler mi üretiyorum diyordum :) Bende genelde tam doldurmamaktan yanayım,benimde sıkıntısız şu an için maşallah dediğiniz gibi 500-1000 m arasında şu kış şartlarında lpg ye geçiş yapıyor ama benzin tüketimim sizinkinden kat be kat fazla bunuda acaba kısa mesafelerde kullanıyorum aracı,stop et tekrar çalıştırda tabi yine benzin tüketiyor heralde bu yüzden olsa gerek diye düşünüyorum.
Bütün önyargılara ragmen kaliteli kit + işcilikle lpg bence cok uygun. :)
Mehmet Bey,
Yakında bombayı patlatıyorum :) Ankara'da montajcım Mocan otogaz start stop lu araçlara uygun yazılımın geliştirildiğiniz söyledi. Yıllık bakımdan sonra gidip deneyeceğiz. Lpg de cok esprisi yok belki ama denemekte fayda var.
Bilindiği gibi lpg li araçlarda s-s sistemi aynen çalışıyor. Ancak tekrar start durumunda yine benzinle çalışıp lpg ye geçiyor idi. Şimdi bunu da ortadan kaldırabilecek bir yazılım varmış BRC'de...
Gelişmeleri paylaşırım