Arkadaşlar bu haberi paylaşırken bayan arkadaşlara hiç bir kastım yok. sadece haberi paylaşmak istedim
Kadınların kötü araba kullandığı düşünülür; hatta erkekler için bazen bu gurur meselesi bile olabilir.
Almanya’da bir üniversitenin yürüttüğü araştırma kadınların arabayı park etme konusunda erkeklere nazaran daha yavaş ve daha dikkatsiz olduğunu ortaya koydu.
İŞTE PARK PROBLEMİ YAŞAYAN KADINLAR (FOTO GALERİ)
Bir araştırmacı bu iddianın bilimsel temeli olup olmadığını araştırmış: Kadın sürücülerin park etme süresi erkeklerden 20 saniye daha fazla ama yine de arabalarını yolun ortasına park ediyorlar. Almanya’da bulunan Ruhr Üniversitesi’nden doktor Claudia Wolf’un gözettiği bir araştırmada 65 kişiden ortalama büyüklükteki bir park alanına Audi A6’yı park etmelerini istendi. Sürücülerin paralel park etme ve geri gitmek gibi manevralarının ne kadar sürdüğü gözlendi. Ayrıca ne kadar başarılı oldukları duvarla ve diğer arabalarla aralarında ne kadar boşluk bıraktıkları göz önünde bulundurularak hesaplandı. Doktor Wolf, “Bu araştırma erkeklerin daha iyi koordinasyon sağladığını ve mekana dair daha yüksek bir farkındalık duygusuna sahip olduğunu doğruladı” dedi. Wolf ayrıca “Bu kadınlar için büyük bir yenilgi değil ki, sadece park etmekten bahsediyoruz. Bu erkeklerin kadınlar üzerinde bir zaferi de değil” yorumunu yaptı.
kaynak mynet
kadinla erkeğin yetenekleri farklidir.bu konuda gerçekten kadınlar başarısız ama ev konusunda ve başka konularda kadınlarda katliyor bizi yeri gelince![]()
Hem çekilmezim hem vazgeçilmez Allah başka dert vermesin
araba konusunda biraz sıkıntı var ama bazı bayanlar hariç
diğer konularda ise ellerine su dökemeyiz bu da ayrı bir gerçek..
Kızların olgunluk çağında arabalarla tanışmasından sonra
bundan daha doğal bir haber olamaz.
Daha çocuk yaşta cinsiyet ayrımına göre sınırlamalar yapılıyor.
Kız çocuğu oyuncak arabalardan uzak tutuluyor, sadece
bebekle oynaması sağlanıyor.
Erkekler neredeyse doğuştan arabalarla tanışıyor.
Neredeyse günümüze kadar da bayan 18 yaşına gelir gelmez
ehliyet alması yönünde hiç bir zaman ailesi ya da başkaca büyükler
tarafından yönlendirilmemiştir.
Ancak erkekler 18 i ne geldiğinde bu bir kural olarak görülür.
Bayanların ehliyet alma mücadelesi bile kendi kendine oluyor.
Bu da yetmezmiş gibi ilk trafiğe çıkan bayan üzerinde ki baskı ile
ilk kez trafiğe çıkan erkeğin baskısını düşünün.
Bayanlar çocuk yaşta bir sıfır geriden başlarken aynı
durum trafikde de devam ediyor.
Yıllarca yabancılaştırılmış, uzaklaştırılmış bir kavramla belli bir yaştan sonra
tanışınca bazı tekniklerde kusurlu olması çok normal...
Anormal olan ise kadının bu halinin yadırganıyor olması.
Her iki cinsiyete de eşit şartlarda, eşit koşullarda
ilk kez araba gösterilse, öğretilse eminim sonuç çok daha farklı
olabilirdi.
Bu tıpkı yıllarca kadına sadece ev işinin aşılanmasından dolayı
erkekden daha başarılı olmasını kıyaslamakla aynı şey.![]()
özlemin bu sözlerinden sonra pek diyecek bir şey bulamadım...
katılıyorum ve mantıklı
Ben de ozdem e katılıyorum doğru tespitler bence de
Özdemin sözlerine sonuna kadar katılıyorum
Doktor Claudia Wolf hocamıza bir de benim park edişimi görmesini tavsiye ediyorum.
Araştırmalarına farklı bir yön vereceğine eminim![]()
Punto Evo
Gençler şoförlükte bir meslektir. Bu mesleğe ne kadar ilgi duyarsan o kadar iyi şoför olursun. Hani diyoruz ya mutfakta hanımlar 1 numara bence yanlış bir düşünce çünkü en iyi ahçılar erkeklerden çıkar![]()
evet özleme katılmamak mümkün değil yani
Özlem e bende katılıyorum, yazılanların üzerine şunu söylemek istiyorum hırs yapmak yerine azmedip çalışıp çabalayıp herkesin iyi bir sürücü olmaya çalışması daha iyi olacak. onların yaptığının daha iyisini bizde yaparız demek bazen böyle istatistiki bilgilerin meydana çıkmasını sağlar ve yoruma açık kalır. herşeyi yapmaya çalışmak değil bunu %100 bilip uygulamada %100 e en yakınını yapmaya çalışmak daha iyidir. herkese iyi sürüşler dilerim...
her türün hazırbulunuşu farklıdır arkadaşlar..kızlar farklı erkekler farklı hazırbulunuşlulukla bu dünyaya gelirler..eğitim bilimleri okuyan yada alan arkadaşlar bu konuyu iyi bilirler onun için bayanlarımıza bu konuda kızmamak lazım aksine desteklememiz lazım mesela ben çok istiyorum eşim öğrensin kendisi sürsün hatta öğren araba alacağım diye söz bile verdim ama nafile hiç istek yok çünkü doğuştan böyle bir hazırbulunuşluluğu yok..
arabanın boyu kadar yere park sensörsüz rahat bir şekilde parkedebilirim ama ütüyü yapmayı öğrenemedim ve öğrenemiyeceğim yetenek meselesi
Gusel paylasim ama benim hatun yine direksiyondan kaldi![]()
Napalim kader sanirim
s3'den
Allah iki cinside farklı yaratmış.. bence erkegide cocukluktan al aynı şeyleri öğret, kız cocugunuda al aynı şeyleri ögret yaşı geldigi zaman arabayı bu iki örnekten erkek daha iyi park edecektir.. Bu yaradılışla alakalı birşey bence.. Kızın bebekle, erkegin oyuncak arabayla oynamasıda etken ama sonucu etkileyecek büyüklükte bir etken degil.. Bu gerçege sürekli bir kılıf bulmanın manası yok bence.. Direk kabullenmek ve önümüze bakmak en mantıklısı![]()
This is not personel, just business..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri