yaza göre kışın biraz daha az gösterir bunun sebebide beyaz ışık olması daha doğrusu şöyle söylemek gerekir yağmurlu havalarda yada sisli havalarda sarı ışık daha belirgindir bunu kendinizde deneyebilirsiniz
Printable View
yaza göre kışın biraz daha az gösterir bunun sebebide beyaz ışık olması daha doğrusu şöyle söylemek gerekir yağmurlu havalarda yada sisli havalarda sarı ışık daha belirgindir bunu kendinizde deneyebilirsiniz
az istemişler, 3000 falan isteselermiş
yok ozan yaptırmadım çok para verilmez ben normal duğmeli yaptırdım ama serviste 3-4 ay önce 320 lira tuttu
tesisat falan araçta vardı sadece içeriye giren düğme bağlantısı için bir kablo çekildi
tesisat dediğime bakmayın araç üzerindeki tesisat sadece aküden sislere gidiyor okadar geri kalan parçalar için ayrıca tesisat çekilmesi gerekiyor
ama orjinal yapmak isterseniz Ecü beyin değişimi dahil dinamkteki gibi ozaman tesisat falan çekilmiyor herşeyi orjinal oluyor
Sis farlarını dışarıda taktırmanız hiç bir şekilde garantiyi etkilemez böyle bir oyuna gelmeyin öyle bir hak yoktur tamamiyle kazanç oyunu yapmışlar..
Ecu falan filan değiştirlmez bir sis için değiştirsenizde ecu değiştirmeilede sorun çözülmez çünkü ecu nun içinde sadece silele ilgili konu yok immoblizerden tutunda aracı etkileyecek herşeyin yeniden programlanması gerekir bu işte yaştır :)
ayhan senin araçta nasıl tesisat varmış anlamadım .. aküden sisleremi çekmişler ..? bir yanlışın olmalı ..
sis fiyatı 120 tl dir takım olarak ampulleri içinde..
abi açıkcası bende anlamadım ama farlara giden kablodan sislere doğru inen bir kablo vardı takılırken serviste kendim götdüm ve bu kablo sislerin arkasındaki soketle birebir aynıydı sislere takıldı bu kablo ama içeride düğme var haricenAlıntı:
ayhan senin araçta nasıl tesisat varmış anlamadım .. aküden sisleremi çekmişler ..? bir yanlışın olmalı ..
merak ettim bende bi bakayım ya kablo varsa oraya giden bu işi daha kolaylaştırır.
Way be şimdiye kadar abarth mayayım 50 nin üzerinde grande puntoya sis taktım hiç birinde bu tarz bir kablo rastlamadım dynamicden bozma olmasın seninki :D
Mevlüt Femolinin söylediği doğru garanti konusunda,
ben sanırım 1500 tl ye sis, xenon, jant, lastik alırdım. o kadar da orjinale gerek yok,
satarken alan adam sana Oo orjinal sis varmış 1000 tl fazla vereyim demiyor kesinlikle. benim görüşüm tabi kardeş :)
aynen öyle neymiş 1500 lira bukadar kolaymı kazanılıyor bu fiat harbi tadını kaçırdı önceden parçası ucuz her yerde bulunabiliyor diye tercih ediliyordu bakıyoruz bundan pahalısı yok artık servis ücretleride dahil. okadar para vermem gidersede onun için garantisi gitsin. zaten Allah servise düşürmesin garantiye sokmamak için bin takla atıyorlar..
Xenon farlar, yağmurlu havada çok daha iyi aydınlatıyor. Sarı farlar yağmurlu akşamlarda sanki hiç yokmuş gibi oluyor, farları temiz tutmama rağmen.
Birde bu sis olayı biraz garip geldi bana. Mesela ben GP'mi ful kit almadım alsaydım, alaşım jant, sis, vs. aksesuarlar eklenecekti, bunun için ödenen fark 1000tl idi, şimdi bunun içinden sadece sis taktıracağım deyince, nasıl 1500 tl oluyor. 1000 tl'ye ful kit içinde onca aksesuar varken.
1500 tl nasıl fiyat verebiliyorlar anlamış değilim.
Ben evo'yu aldığımda dynamic ile activ arasında 1,150 tl fiyat farkı çıkardılar,bende dynamic aldım.
Sis farı dahil bir çok farklılık var.demekki bunları sonradan ekletsek fark 5000 tlyi geçecek herhalde
Arkadaşlar bende active olmasına rağmen bir önceki sahibi tamponun kaldırımda kırılmasından dolayı kaskodan tamponu değişirmiş, değişirirken sisli olsunn demişler ve sisli tampon takılmış bende ne ekstra beyin v.s. hiç bir şey yok ayrıca sisin anahtarıda dynemiclerdeki gibi aynı yerde beyin değişiyor demişsiniz bir yanlışınız olmasın. Bu kadar zahmetli bi işlem olacağını sanmıyorum... Keza aracı alırken servis dökümüne baktık sadece kırık tamponun sisli olan modeli ile değişimi gözüküyor...
çok ilginç. benim arabada bırak kabloyu soketi sigorta kutusunda çıkış pinleri bile yok.
biri aydınlatırsa sevinirim ama sisli tamponla sissiz tampon diye bi ayrım yok diye biliyorum ben.
zaten benim arabaya kapaklar çıkarılıp sisler takıldı böyle bişey olması çok saçma geldi.
Evet sisli sisiz diye kavram yok sisleri ustunde gelmez zaten tomponun sonradan takilir .
Zaten parçanın adı sisli tampon diye gözükmüyor. Ön tampon diye geçiyor. Bu adamlarda sisleri de aradan sıkıştırmışlar bi şekilde artık nasıl yaptılar bilmiyorum. Tampon değişirken sisli olarak taktırdım dedi eski sahibi...Asıl takıldığım nokta beyin değişiyor hadisesi öyle bir şey olsa haberimiz olurdu diye düşünüyorum...