Sayfa 1/2 12 SonSon
26 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: 1.4 fire lpg

ali ....
    yolcu27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 214

Standart 1.4 fire lpg

arkadaslar bugun BRC yetkili servisiyle konustum fiyat aldım 1650 dediler(10 ay taksit + 2 ay erteleme yada 12 ay taksit . tüpten kaynaklanan bir sorunmıda garantimiz var 2 yıl dediler. Tüpten baska ne gibi sorunlar yasayabilirim kaput altında ? %40 tasarruf saglarsınız dediler. 10 bin Kit bakımına gelirsiniz dediler. vs...
    lpg tecrübesi yasayan arkadaslara sorularım sunlar olacak.

Tüpten baska ne gibi sorunlar yasayabilirim kaput altında ?
    Kitin bakımı ne kadar tutar ortalama?
    yıllık bakımlarımı fiat serviisnde yaptırabilirmiyim ?
    Fiat servis bakımını yapınca lpg yi görünce motor dısındaki sorunlarımı garantiden hallederlermi?
    kit takıldıktan sonra arabanın yazılımı degisiyormu?Riski varmi?

Arıza ikaz ısıgı yandıgında brc yetkili servisin bilgisayarları varmıdır sorunun ne oldugunu anlamak için (sormayı unuttum BRC ye)

ruhsata işletmek için raporlar muayne , ruhsat degisimi filan nekadar tutuyor?

sorularım biraz fazla gibi geldi ama güvendigim kullanıcılardan olusan bu foruma cok güveniyorum

şimdiden teşekkür ederim.

erdal mutlu
    erdalmutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 6

Konu güzel olmuş bende merak ediyordum bunları.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ural leanback
    @ MARs ent. uraaal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 202

şöyle söyleyeyim konu lpg gerçi ama eğer shiftlere uyarak devirsiz bir kullanım benimserseniz inanılmaz tasarruflu dizeller gibi bir tüketim sağlayabilirsiniz.şöyleki ben 40 tl değerinde benzinle tamı tamına 226 km yapmışım.evet insana koyuyor basamamak,rampalarda sollanmak ama günün sonunda karlı çıkan kişinin kendisi oluyor.şunu belirteyim max.hız 90 km tamamiyle bütün vitesler dahil shifte bağımlı kalarak.

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ali ....
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı uraaal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şöyle söyleyeyim konu lpg gerçi ama eğer shiftlere uyarak devirsiz bir kullanım benimserseniz inanılmaz tasarruflu dizeller gibi bir tüketim sağlayabilirsiniz.şöyleki ben 40 tl değerinde benzinle tamı tamına 226 km yapmışım.evet insana koyuyor basamamak,rampalarda sollanmak ama günün sonunda karlı çıkan kişinin kendisi oluyor.şunu belirteyim max.hız 90 km tamamiyle bütün vitesler dahil shifte bağımlı kalarak.
    tamamiyle benim kullanım stilimden bahsetmissiniz. ben düz yol 90 rampa yukarı 80 rampa asagı 100 110 dan fazla cıkmıyorum. hala diğer sorularımı cevaplayacak o yüce insanı bekliyorum

not: eger konu genel baslıgı altına uymuyorsa sayın yetkililler tarafından tasınmasını istiyorum..

ural leanback
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

Alıntı yolcu27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamamiyle benim kullanım stilimden bahsetmissiniz. ben düz yol 90 rampa yukarı 80 rampa asagı 100 110 dan fazla cıkmıyorum. hala diğer sorularımı cevaplayacak o yüce insanı bekliyorum

not: eger konu genel baslıgı altına uymuyorsa sayın yetkililler tarafından tasınmasını istiyorum..
    bence lpg taktırmanız kesinlikle gereksiz bu kadar yumusak bir kullanımda.siz bir depoyu fulleyin böyle yumuşak kullanın değerleri görünce lpgnin gereksizliğine sizde şaşıracaksınız.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ali ....
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

bence lpg taktırmanız kesinlikle gereksiz bu kadar yumusak bir kullanımda.siz bir depoyu fulleyin böyle yumuşak kullanın değerleri görünce lpgnin gereksizliğine sizde şaşıracaksınız.
    denedim 160 lirayla şehiriçi dısı 600 km yol gittim ortalama 0.25 liraya tekabül ediyor. ortalama tüketimim 6.5 6.6 civarı oluyor yılda en az 15 bin km yapacagımdan dolayı lpg düşünüyorum. sorunum benzinin cok yanması deil benzinin lpg fiyatının 2 katı olması inan 3 lira olsa benzin düşünmem hiç ama gün geçtikce 4 kurus 5 kurus zam geliyor benzine. yorumların için teşekkür ederim yinede

ural leanback
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

inş hayırlısı olur diyelim o zaman tabi lpg kullanıcılarının yorumlarını dinlemende fayda var.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mert ogün akkaynak
    35mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yağmur Gri
    Plaka
    35 ufs 34
    Edilen teşekkür: 205

lpg den önce bende senin gibi düşünürdüm hemen hemen benzin fiyatlarının artışı neden oldu taktırmama iykide taktırmışım Ohh Bee...aynı hesabı bende yaptım 15000 km ..normalde 10000 km anca 1 yılda yapıyordum .taktırdıgım günden bari 6000 km gectim coktan 5 ayda 0,165 yakıyor şu an ve özgürce geziyorum.dönüşümden sonra ruhsat değişimi hariç hiçbir sıkıntım olmadı (devlet işleri işte )300 ruhsata vb. işlemler +1350 lpg kitine harcama yaptım

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ali ....
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

aklıma bir soru daha takıldı atiker mi brc mi arada 700 lira fark var hep söylenir ama ne kadar dogru bilmiyorum kit cok önemli deil önemli olan montajdır diye.

ali ....
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

bu arada siz hangi sistemi taktırdınız ?

ural leanback
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

Alıntı yolcu27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada siz hangi sistemi taktırdınız ?
    benimki orjindsal farb,rka kiti benzine devam para biten e kadar

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ali ....
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

990 liraya atiker randevusunu aldım haftaya ctsi bu saatlerde tüplenmis olacagım araba yeni ama motor eski dedi cok taktık sorun olmaz dediler hayırlısı bakalım bas ustanız kimse o yapsın dedim cagırdılar sorun olmaz işçilik istiyorsan sabah bırakıp 2 3 gibi alırsın dedi yoksa simdi takıp gondereyim dedi. 2 zahter 2 sigara 2 muhabbet paramı aldılar hayırlısı bakalım

Mustafa Özsayın
    aĞaoĞLu TurboKolik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adıyaman
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    02 HR 999
    Edilen teşekkür: 36

Yanlış Yapmışsın.

Mustafa Bardakçı
    javelinlivefire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 23

Arkadaşım aracımızı hemen hemen seninle aynı tarihte satın aldık ama ben senin kadar dayanamadım. Yaklaşık bir kaç ay önce İzmirde BRC montajı yaptırdım Evoma. 1500 TL on taksit yaptılar. Fire Active motor konusunda çok tecrübeliler. Sadece bin km. ayarına gittim. Bir daha da yıllık bakımı gelmeden görüşmeyecek gibiyiz. Çok agresif bir kullanımım olmasa da şehir içi yakıt tüketimim ortalama 320 Kr. civarı idi. Lpg montajından sonra ise kasmadan kullanım ile 200 Kr. lara düştü. Benim için çok iyi bir ortalama oldu. Çekiş konusunda da gözle görülür bir performans kaybı yaşamadım. Sonuç olarak kesinlikle pişman değilim. Lpg kiti konusunda yakıt seni zorluyorsa ki hergün araç kullanan biri için bu kaçınılmaz oluyor. Kararından vazgeçme...

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Muharrem AYTÜRK
    fraust - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yakut Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

LPG taktıracağınız yer iyi ise her durumda karlı çıkarsınız.
    Ben BRC taktırdım 9,000 deyken...su an 20,000 oldu....ve çok şükür şimdiye kadar bir sıkıntısı olmadı.
    Şehir içinde 90-100 km gibi rakamlar biraz zor...olsa da kısa süreli 1-2 km falandır. bu nedenle de her türlükardasınız...
    Ya kendine bir yol seçmelisin, ya da kendi çizdiğin yoldan gitmelisin!..

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

murat demir
    jakabo_ank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 KB 1150
    Edilen teşekkür: 89

lpge de motorunuzda en ufak sorun yaşamazsınız. 6 aydır atiker kullanıyorum maşallah tık demedi. hem şehir içi hem şehir dışı 10 bin km yol yaptım. yeterki takan usta iyi olsun. yalnız garantiniz gitti diyebilirim. fiat servisleri anında garanti dışı yapıyorlar aracınızı. tabi bir seçeneğiniz daha var. fiat servisleride takıyorlar lpg kitlerini. brc marka. onlardan birine taktırıp bütün bakımlarınızıda orda yaptırırsanız lpg li diye işlemiyorlar sisteme. şehir içi tam %40 tasarrufunuz olacak. hayırlı olsun şimdiden

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ali ....
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

lpg kitini taktıracagım usta almayadan mezun olmus ondan dolayı içim rahat yası bası var adı var hayırlısı bakalım haftaya görücez durumu atiker cok taktık bu motora dediler doblolardada varmıs bizim fire dan galiba bi ara taksiciler filan taktırdı diyorlardı

Hakan Tekpınar
    blk_hakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    10 HT 543
    Edilen teşekkür: 90

Mrh arkadaslar konuyu acan arkadasım konuyu acalı epey olmus ama ben yinede yazmak istedim yeni yazan arkadaslar için. suan 2004 model eski kasa punto kullanıyorum,4 sene gibi bi zamandan beri zavoli marka lpg kullanmaktayım halada kullanıyorum ve çok memnunum.serviste hiçbir sıkıntı yasamadım şimdiye kadar arabamın garantisi falan düşmedi çünki taktırdıgım servis fiat ile anlaşmalı idi taksicilere falan o servis takıyordu ve hiçbir sorun yaşamadım. şunu söylemek istiyorum daha önce ATİKER ve BRC taktıran arkadaslarım çok sorun yasadılar lpg den,ama ben hala hiçbir sorun yaşamadım ve yaşayacagımıda sanmıyorum,benzinden hiçbir farkı yok yokuşlarda bayılma falan olmuyor tam gaz devam . taktıracaksanız eger yerli marka taktırmayın yabancı markalara yönelin çünki enjeksiyon sistemleri sert plastik yerlilerin ve zamanla deformasyon oluyor yabancılarda o olmuyor ve sorunsuz biniyorsunuz.şu aralar GP almak için sıksık servise gidiyorum çok yakında beyaz skydom lu bi GP alıcam . Aldığım günde hemen lpg taktırıcam taqbiki yine ZAVOLİ marka olucak.

erdal mutlu
    erdalmutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 6

Alıntı blk_hakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mrh arkadaslar konuyu acan arkadasım konuyu acalı epey olmus ama ben yinede yazmak istedim yeni yazan arkadaslar için. suan 2004 model eski kasa punto kullanıyorum,4 sene gibi bi zamandan beri zavoli marka lpg kullanmaktayım halada kullanıyorum ve çok memnunum.serviste hiçbir sıkıntı yasamadım şimdiye kadar arabamın garantisi falan düşmedi çünki taktırdıgım servis fiat ile anlaşmalı idi taksicilere falan o servis takıyordu ve hiçbir sorun yaşamadım. şunu söylemek istiyorum daha önce ATİKER ve BRC taktıran arkadaslarım çok sorun yasadılar lpg den,ama ben hala hiçbir sorun yaşamadım ve yaşayacagımıda sanmıyorum,benzinden hiçbir farkı yok yokuşlarda bayılma falan olmuyor tam gaz devam . taktıracaksanız eger yerli marka taktırmayın yabancı markalara yönelin çünki enjeksiyon sistemleri sert plastik yerlilerin ve zamanla deformasyon oluyor yabancılarda o olmuyor ve sorunsuz biniyorsunuz.şu aralar GP almak için sıksık servise gidiyorum çok yakında beyaz skydom lu bi GP alıcam . Aldığım günde hemen lpg taktırıcam taqbiki yine ZAVOLİ marka olucak.
    Anladığım kadarı ile motor garantisi bozulmadan lpg taktırmışsınız.Hangi Fiat servisi hangi Lpg sirketi ile anlaşmalı eğer genel yazamazsaniz özl msj atın lütfen

murat demir
    jakabo_ank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 KB 1150
    Edilen teşekkür: 89

2004 model araca ne garantisi verdiler anlamadım. 2008 benim araba anında düşürdüler garantiden.

Sayfa 1/2 12 SonSon