Cevap: Bugün araban için ne yaptın?
Alıntı:
hurratec Nickli Üyeden Alıntı
Eski kapı kilidini söküp komple nasıl tamir edileceğinin videosunu atıcam. Yaparsam buraya da yazıcam.
Benimde sol arka kapı açılıyo ama bitek ben açabiliyorum [emoji4]
Alıntı:
Ozer77 Nickli Üyeden Alıntı
Benimde sol arka kapı açılıyo ama bitek ben açabiliyorum [emoji4]
Onu da yapıp buraya atıcam arkadaşlar.
Alıntı:
ayaman Nickli Üyeden Alıntı
Eski kapı kilidini söküp komple nasıl tamir edileceğinin videosunu atıcam. Yaparsam buraya da yazıcam.
Ben aslında biliyorum da yinede eyvallah. Bilmeyenler öğrenmiş olur.
Şu konuda bahsetmiştim.
https://forum.grandepuntotr.com/gene...kilidi-hk.html
Uyuz bir malzeme.
Alıntı:
Bunlara ek olarak bugün yaptıklarım: bagaj kilidi bozuktu tamiri de mümkün olmadı yenisiyle değiştim not: egeanın bagaj kilidi bizim Grande puntoya birebir uyumlu sadece parça kodu farklı bizim aracın koduyla alsanız iki katı fiyatı var. Çıkmcıdan egeanın bagaj kilidini aldım taktım 150 TL.
Arka sol kapı kilidi ne açılıyor nede kilitleniyordu sürekli açık kalıyordu. Kablo tesisat hepsi kontrol edildi sıkıntı kapı kilidinin motorundaydı ( Daha önce ben tamir ettim belli bir süre çalıştı sonra yine bozuldu yenisini aldım.) Piyasada 350'den aşağı fiyat çeken yok; fakat şaşmaz ünlü otoda inanılmaz ucuz 240 TL
150+240= 390 TL
Bugün kapıları döşemesini söktüm döşemeciye bıraktım. Kapı içindeki döşemeleri deri yaptım. Dört kapı için 400 TL.
Alıntı:
Bugün kapıları döşemesini söktüm döşemeciye bıraktım. Kapı içindeki döşemeleri deri yaptım. Dört kapı için 400 TL.
Mutlaka resim bekliyorum.
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Re: Bugün araban için ne yaptın?
Bugün yağ sensöründeki terlemeyi temizleyip yerine taktim, motoru guzelce temizledim ve ardindan zamanla icinde kum ve toz kaçan hala filtresi kutusu ile birlikte duş aldik 😂
Eklenti 36241
Ampulunu degistirmek uzere cakmakligi söktüm ama elimde kaldi onceki sahibi kırıp yerine uyduruk bi sekilde oturtmus neyse 35 liraymis yenisi yolda 😂
Radyatör peteği temizliği için torpitonun komple söküleceğini söyleyen ustacıklara burdan selam olsun.
5 tl porçöz maaliyeti ile torpito altında (gaz pedalının orda) beni bekleyen peteği söküp temizledim :)
Alıntı:
Koltukların kılıflarını bugün söküp yıkadım. İlk önce vakumlattım ki vakumla yıkamak da yalan işmiş onu öğrendim yılarken kılıflarında çamur akıyordu
3 sene önce bende kılıfları söküp yıkamıştım ancak süngerlerin de kirli olması nedeniyle bir zaman sonra geri kusma yapıyor. vakumla yıkatmak en doğrusu çünkü vakumun gücü nedeniyle süngerdeki kirleri de çekip alıyor.
Alıntı:
OZGUR AKCIL Nickli Üyeden Alıntı
Radyatör peteği temizliği için torpitonun komple söküleceğini söyleyen ustacıklara burdan selam olsun.
5 tl porçöz maaliyeti ile torpito altında (gaz pedalının orda) beni bekleyen peteği söküp temizledim :)
Öncelikle foruma hoşgeldiniz..
5liralık porçöz soğutma sisteminde kalır ve motorun içinde dolaşırsa 5000liralık masraf açabilir dikkat edin.
Peteği komple söküp temizlediyseniz tabikide süper temiz olmuştur.. resimde atsaydınız keşke.
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Selamlar aslında eski üyeyim yeni hesap açtım yinede hoşbulduk
Genleşme tankına porçöz döküp motor içini temizlemedim :)
porçöz petek içi temizliği için sadece tabi iyice durulamadan asidik ph değeri yüksek olduğundan takmamak gerekir.
Eklenti 36242
Re: Cevap: Bugün araban için ne yaptın?
Alıntı:
Selamlar aslında eski üyeyim yeni hesap açtım yinede hoşbulduk
Genleşme tankına porçöz döküp motor içini temizlemedim :)
porçöz petek içi temizliği için sadece tabi iyice durulamadan asidik ph değeri yüksek olduğundan takmamak gerekir.
Eklenti 36242
Hangi hortumdan su basip temizlediniz ?
Cevap: Re: Cevap: Bugün araban için ne yaptın?
Alıntı:
Cleve Nickli Üyeden Alıntı
Hangi hortumdan su basip temizlediniz ?
motordaki soğuk sıcak devirdaim yapan hortumları sökmeden evde banyoda hortum ile temizledim
resimde görülen boru klipslerini söküp peteği yuvadan çıkartıp tıkalı olan peteği pas sökücü ile temizleyebilirsiniz.
Alıntı:
Ozer77 Nickli Üyeden Alıntı
maaşallah rengi çok güzel :)
direkler neden kaplı değil piano black kaplama yapılabilir.
Toplam 3 Eklenti bulunuyor.
Plastik aksamlar ve iç temizliği silikon sprey ile yapıldı.
Eklenti 36246
Eklenti 36247
Eklenti 36248
Re: Cevap: Bugün araban için ne yaptın?
Alıntı:
Gösterge lambalarini siz mi beyaz yaptınız?
Cevap: Re: Cevap: Bugün araban için ne yaptın?
Alıntı:
Cleve Nickli Üyeden Alıntı
Gösterge lambalarini siz mi beyaz yaptınız?
yıllar önce forumda göstergeleri led yapmak modaydı bende kapılmıştım modaya smd led yapmıştım.
Re: Cevap: Re: Cevap: Bugün araban için ne yaptın?
Alıntı:
yıllar önce forumda göstergeleri led yapmak modaydı bende kapılmıştım modaya smd led yapmıştım.
Tek tek havya ile montaj gerektiriyor değil mi ?
Ben gösterge den çok rahatsizim renkler cok kötü