120-110 5 kişi braz yük 850-900 km;)
Printable View
120-110 5 kişi braz yük 850-900 km;)
biz ailemle grande punto 1.3 75bg active modeli ile istanbul esenyurttan k.maraşa gitmiştik yaptıgım en fazla hız 120km dir. kayseride ışık yandı maraşta ne olur ne olmaz diye 20tl lik almıştım :D multijet süper ya
selam 2010 gp 1.3 multijet ile istanbul pendik mehmetçik vakfından doldurdum ama kaç paraya doldu hatırlamıyorum sırası ile sapanca ankara konya karaman tekrar konya ve ankaranın yarı yolunda aldım km 1100 mı gösteriyordu ortalama değer 3.8 litre idi fakat 120 mi bir kere geçildi 190 yapıldı onun dışında hiç geçilmedi ankaradan sonra konya ve karamanda hız sınırlarına uyuldu yanı 70 -80 arası gidildi dönüşte ankara yine aynı km ile fakat gel gelelim yeni evom da da aynı motor var gerci daha 3000 km de ama bu bayramda ankaraya gittim ortalama 4.2 litre ile 900 yaptım sonra yakıt aldım cruse contro ile hız 110 a sabit şekilde
mert bende bazen hayretle okuyorum burdaki ortalamaları :)
sen istisnasın kardeşim ayağının ayarı yok senin belli :D ama ben 110 km sabit hızla araç boş sürücü+1 yolcu min. 4.6 gördüm ondada bayram ediyodum...
bilmiyorum neden böyle zaten çok yakıyo diye dükkanda yatıyor tüplü şahin var onunla gidip geliyoz :D:D
bnde en dusuk yol bılgısayarında 4,1 lt gordum ızmıt-ıstanbul 90-110 km hız arasında:D
3.2 lıtre sabıtledım :D
bayramda uzun yolda giderken ortalamam 4.3 tü gelirken ful bagaj hız genel 110-140 4.7 ile geldim o kadar yolda toplam 950 km de tam bir depo oldu bana bıraz fazla gıbı geldi arac suanda 4500 kmde bu rodaj süresinden mi kaynaklanıyor ki fazla olması sizce?
arkadaşlar neden bu kadar ciddi tüketim farkları var aynı arabalar ve aynı hızlar arasında acaba...bende bayramda ankaraya gittim geldim efendi efendi 110-120 en fazla 850 km de bitti mazot başka arkadaş 1100 kme gitmiş aynı araçla hızda aynı ortalama değerimde dönüşte 4,8i gösterdi...
bende anlayamıyorum işte bu farkları o yüzdne bu kadar çok şaşırıyorum gayet ekonomik kullanmama rağmen şu an ortalamam 5.2 civarı geziniyor arada nasıl bu kadar fark oluyor anlayamıyorum...
ben aracı yeni aldım sayılır. Daha 1800 km'de ve hiçte ekonomik kullanmıyorum. Sürekli yokuş çıkıyorum ve motorun sağır olmaması için biraz devirli kullanıyorum. Bu kullanımıma rağmen ve arabanın daha yeni olmasına rağmen ortalama tüketim daha 5.8 i geçmedi. Ayrıca arabanın daha ilk deposuyla 800 km yol gitmiştim şehir içi (saatlerce istanbul trafiğinde kalmama rağmen) Uzun yolda 110 km sabit hızla en fazla 4.5 lt tüketim gördüm. çok memnunum aracın tüketiminden.
arkadaşlar yazacaklarımı lütfen ukalalık olarak anlamayın ama farklalılıklar biraz da gaza nasıl bastığınızla alakalı bence ben uzun yolda yada şehir içinde olsun gaza tabiri caizse eğer pamuk gibi basarak hızlanıp gidiyordum biraz zor oluyor ama ekonomik oluyor yani birden yüklenip sonra 110 a gelince sabitlemiyorum yavaş yavaş 110 a gelip ayağımı biraz çekip sonra sabitliyor ve yol bilgisayarındaki anlık tüketimden de takip ediyorum bu arada + olarak ayağımı sabitledikten sonra yokuş gelse bile sabit tutup ibre 80 90 bile düşse sabitlikten birşey kaybetmeden devam ediyorum tabi yokuş kısa ve devirden düşürmeyecek gibi ise sonra düzlükte zaten tekrar 100 110 gibi oluyor ben bu şekilde kullanıyorum ve çok ama çok ekonomik oluyor bence deneyin :):)
Merhaba arkadaşlar. Bende Çeşmeye kastıra kastıra 3 kişi bagaj full 4,3 ortalama ile gittim. Yakıt tüketimi bir çok değişkene bağlıdır. İlk olarak yolun durumuna... Türkiye'de biliyorsunuz henüz yollar tam anlamıyla gelişmiş değil. İnişli çıkışlı yollar demek fazla yakıt tüketimi demektir. İkinci olarak biraz da araba kullanmaya bağlı. Her vitesin belli bir devirde değiştirme oranı vardır, ki bu aracın yüküne göre bile değişir. Üçüncüsü de herkesin bildiği gibi arabayı sert mi yumuşak mı kullandığına da bağlıdır. Sert kullanmak yakıt tüketimini % 25 oranında arttırıyor bunu bizzat kendim denedim. Saymaya devam edersek bu etkenler artar...Lastik çapı, diş kalınlığı vs vs...
Farkların bu kadar değişik olması normal bence. Ayrıca Genelde araçlar için belirtilen ortalama yakıt tüketimi dümdüz uzun bir yolda belli bir hıza ulaştıktan sonra gidilen belli bir miktar yol ile hesaplanır ki motorun da sıcak olduğu kabul edilir.
Kısacası firmaların belirttiği yakıt oranlarına bence %20 eklemeniz gerek...
Türkiye yol şartlarında belirtilen oranları tutturmak oldukça zor. Yurt dışına gidenler yolların durumunu gördükten sonra umarım benimle aynı şeyi düşünmektedirler...
Slmlar...
Genelde insanlar yokuş aşağı boşta az yaktığını düşünür oysaki viteste indinmiydi boştan daha az yakarsın... Boşta yokuş aşağı inersen krank mili vites dişlilerinden bağımsız olduğu için hareketini yakıt yardımı ile alır ama viteste yokuş aşağı inersen krank mili hareketini tekerleğin yardımı ile dişlilerden alacağı için hiç yakıt tüketmez ve böylece yakıt sarfiyatından tasarruf etmiş olursunuz...
şehiriçinde 7,5 litre yakmaya başladı multijet için çok fazla, araç daha 8binde ama bu kadarda yakmaması lazım o kadarda sakin kullanıyorum ...
550 km 1 depo
hocam benım arac 1.4 fıre motor benım sehırıcı ortalamam 7.3 daha asagısını goremıyorum olmuyor yanı...ve gordugum her grande punto yu durdurup yol bılgısayarına bakıyorum 6.0 dan asagı gormedım ki mersın dumduz bı yerdır ve soguk havasıda yoktur...hanı 5.5 ortalama ınanılmaz bı deger gercelten bu degerler sozkonusu ıse bende dıesel alayım...tabı bakım gıderlerı fazla dıenlerde war?? ne dersınız 2. grande puntoyu alacaz aılemıze kı bu benım kendı paramla olucak baba parası dııl yanı:))) gerekırse 3.500 4.000 bın daha borca gırıp dıesel mı alsam kararsızım??
cevap basıt bence bazı arkadaslar ya okumayı bılmıor yada desteklı sallıyor bu ortalamalarda yakıorsa multıjet kı yakmadıgını ıddaa etmıyorum sadece ınanamıyorum hemen alayım benım 1.4 fıre motorlu gp yı...bnımkı sehırıcı 7.5 sureklı...
arabayı daha geçen hafta çarsamba gunu aldım, şehir içi şehir dısı karısık 650 km yol yaptım, suanda ortalama yakıt tuketim 5,3.. çeyrek depo var sizce nasıl yakıt :S
full depo son damlasına kadar 1110 km yaptıydım ;) ort. hız 100-110km/s
Tamamen istanbul ici 105 TL ile 595 km yaptim. Daha sonra 114 tl mazot ile 648 km yol yaptim. Depoyu sonuna kadar kullanmadim malum istanbul trafigi belli olmaz.
Aracimdan cok memnunum. ortalama 17 kurus yakiyor .Daha 1300 km de . yol bilgisayari 5.4 lt gostriyor. Saygilar
arkadaşlar sadece fikrimi belirtmek istiyorum, kimseye bişey dediğim yok ama ben bu değerlerin çoğuna inanmıyorum kusura bakmayın bu sadece benim fikrim...Arkadaşın biri 180 le gitmiş 5,5 ortalama görmüş ya yapmayın bunlar olanaksız rakamlar böyle ya...bizim fiorino aracımız herkes fiorino ile şehir içi 800 km yollardan bahsediyo bırakın 800 ü ben daha 650 yi geçemedim aşırı dikkat etsem bile, yani ben anlamıyorum ya herkes inanılmaz şoförler yada yol yapamayan araçlar bozuk yada şoförlük namına birşey bilmiyorlar...ve nedense hep klimalar açık hep arabalar dolu valla garip ya...
bu arada fiorinoyu kıyaslamak için değer vermedim, fiorino ile ilgili olarak söylenenler için verdim. yoksa fio daha fazla yakar o kesin, sürtünme fazla ağarlık fazla...
180 ile gidip 5,5lt yaktırmak mümkün değil dediğin gibi..120yi geçtiğin anda 6lt nin üstüne çıkıyor makina.ama 90-110 arası muazzam değerler yakalamak mümkün.klima açıktır,araç doludur bagaj doludur vs bunları bilmem ama ben 90-110km değişken hızlarda 950km yol yaptım şehir dışı.şu an yapamıyorum çünkü havalar soğudu araba bariz şekilde fazla yakmaya başladı,şehir içi 720km yol yapabildim bu ay mesela,önceden 800civarı yaparken.yani değişkenler çok aslında,nihayetinde bu bir övünç kaynağımı ki insanlar bu konuda yanlış bilgi versinler.birinin arabasının benim arabamdan az veya fazla yakıyor olması umurumda değil mesela..
dostum sana katılıyorum, 120 yi geçince kafadan 6 ları buluyo ki 180 le mümkün değil, yok benim hani biraz kızdığım nokta yanlış bilgi verilmesin, doğrular paylaşılsınki herkes eğer bir değerlendirme yapacaksa tam olsun. Ama dediğin gibi 90-110 aralığı sakin sakin o değerler yakalanır ama gelip 140 la, 135 le, 180 le 5 lerde yaktım diyip yanıltmasınlar dostum insanları...10.10.2010 tarihinde izmire gittim fiorino ile arabada eşim vardı sadece klima hiç açmadık izmirdeki tanıdığımızın evi ankara batıkentteki benim evime tam 638 km gittiğimde hala depoda baya mazot vardı ve şehir içindede yalan olmasın 160 km felan gitmiş olmam lazım yapabildiğim bu. giderkende 110 u da geçmedim...
bu arada şehir içi değerlerin süpermiş hasan sürüşün sakin demekki demi?, bakalım benim 105 lik Evo ne yakacak, arabam bursada ama tır olmadığı için daha bi 10 gün bekleyecekmişiz ankaraya gelmesini..puufff